LaLiga Başkanı Tebas'dan Barcelona'ya eleştiri

Fotoğraf: AA
Fotoğraf: AA
TT

LaLiga Başkanı Tebas'dan Barcelona'ya eleştiri

Fotoğraf: AA
Fotoğraf: AA

İspanya'da 1. ve 2. futbol kulüplerinin bağlı olduğu LaLiga kurumunun başkanı Javier Tebas, hakemlerle ilgili bilgi almak için bir şirkete para ödemekle suçlanan Barcelona'nın, tarihinin en ciddi olaylarından biriyle karşı karşıya olduğunu söyledi.
Marca gazetesinin düzenlediği bir etkinlikte konuşan Tebas, "Barcelona, tüm olanlardan dolayı UEFA ve FIFA'nın açtığı soruşturmalardan endişe duymalı. Bu olay itibar anlamında futbol tarihin en ciddi olaylarından biri." dedi.
"Negreira olayı" olarak kamuoyunda adlandırılan Barcelona ile ilgili iddialar çıktığından bu yana uykularının bölündüğünü anlatan Tebas, "Burada iki şey var. Biri hakemlerin satın alınabileceği ve bununla ilgili hiçbir delil yok. Diğeri ise hakem kararlarını etkilemek için lobi yapılması ki bu çok ciddi bir şey. Hakemleri etkilemek için para ödenmesi spor alanında çok ciddi bir olay ve bence suç teşkil ediyor." şeklinde konuştu.
LaLiga Başkanı, Barcelona'ya verilecek olası cezalarla ilgili bir yorum yapmaktan kaçınsa da, FIFA'nın Katalan kulübünün ligdeki puanını düşüremeyeceğini, Avrupa kupalarından men gibi bir cezanın ise UEFA'ya bağlı olacağını belirterek, "Haberler çıkıyor ve çıkmaya da devam edecektir çünkü medyanın rolünü yerine getirmesi kaçınılmaz. Bu yüzden Barça rahat olamaz. Barça yönetimi İspanyol futbolunun ve kendi takımının taraftarlarını rahatlatmalıdır." değerlendirmesinde bulundu.

- "Negreira olayı"
İspanya'da maliye, eski Hakem Teknik Kurulu Başkan Yardımcısı Jose Maria Enriquez Negreira'nın sahibi olduğu DASNIL 95 SL adlı şirketi vergi kaçırma iddiasıyla soruştururken, Barcelona'nın bu şirkete 2001-2018 yılları arasında toplamda 7,3 milyon avro ödediği ortaya çıkmıştı.
Barcelona'da mevcut yönetim tüm iddiaları yalanlasa da, Negreira dışında Barcelona Kulübüne, eski başkanlardan Jose Maria Bartomeu ve Sandro Rosell ile eski iki yöneticiye karşı, "sporda yolsuzluk, kulüp yönetiminde usulsüzlük ve sahte ticari belge düzenlemek" suçlamalarıyla dava açılması için yasal girişim başlatıldı.
İddialarla ilgili İspanya Futbol Federasyonu, FIFA ve UEFA bünyelerindeki disiplin kurumları aracılığıyla soruşturma yürütme kararı almıştı.



Tom Aspinall, UFC'ye ne zaman dönecek?

Aspinall, ekimde Ciryl Gane'den gözüne aldığı darbeler sonucu ciddi bir sakatlık yaşadı (AFP)
Aspinall, ekimde Ciryl Gane'den gözüne aldığı darbeler sonucu ciddi bir sakatlık yaşadı (AFP)
TT

Tom Aspinall, UFC'ye ne zaman dönecek?

Aspinall, ekimde Ciryl Gane'den gözüne aldığı darbeler sonucu ciddi bir sakatlık yaşadı (AFP)
Aspinall, ekimde Ciryl Gane'den gözüne aldığı darbeler sonucu ciddi bir sakatlık yaşadı (AFP)

Müsabakalara dönüşüyle ​​ilgili olumlu bir güncelleme yapan Tom Aspinall, yakında "temaslı dövüşlere hazır olacağını" söyledi.

Aspinall en son ekimde dövüşmüştü ve UFC ağırsıklet şampiyonluğunu ilk kez savunurken, Ciryl Gane'den aldığı çok sayıda göz darbesi nedeniyle maç erken bitmişti.

Bu fauller maçın geçersiz sayılmasına ve Aspinall'ın iki gözünden ameliyat geçirmesine yol açmıştı. Gane ise haziranda Beyaz Saray'da düzenlenecek benzeri görülmemiş etkinlikte geçici şampiyonluk için Alex Pereira'yla karşılaşacak.

33 yaşındaki Aspinall'ın, sağlık durumuna bağlı olarak bu maçın galibiyle karşılaşması bekleniyordu ve Britanyalı dövüşçü kendine güveniyor gibi görünüyor.

Aspinall, YouTube kanalında yaptığı açıklamada, "Göz hastanesinden yeni dönüyoruz, bugün tarama yaptırdım ve işler çok iyi gidiyor, bundan çok mutluyum" dedi.

Diyorlar ki, işler doğru yönde ilerlemeye devam ederse, çok yakında temaslı dövüşlere izin verilecek. Spor salonuna geri döndüm, antrenmanlara başladım [ama] henüz sparring yapmıyorum. Ama işler böyle devam ederse, geri döneceğiz. Herkes ne zaman dövüşeceğimi soruyor. Açıkçası, diğer iki adam, Alex ve Ciryl, geçici şampiyonluk için dövüşmek zorunda. Ben de elbette kazananla dövüşeceğim. UFC bana kazananla dövüşeceğimi söyledi. Her şeyden önce iyileşmeliyim, ki bu doğru yolda ilerliyor […] Bunun tamamlanmasını beklemeliyim ve kazananla dövüşeceğiz. Bu kadar basit. Netleşmiş bir ay yok. İzin almayı bekliyorum, ki bu yakında gelecek, bana az önce söylediler. Ve herhangi bir belirli ay UFC'ye bağlı. O ikisi birbirleriyle dövüşmek zorunda. Önce onlar dövüşsünler, ardından toparlansınlar ve herkes hazır olduğunda biz dövüşürüz.

Aspinall'ın genel karnesi 15-3 (1 sonuçsuz maç), UFC karnesi ise 8-1 (1 sonuçsuz maç). Tek yenilgisi 2022'de sakatlık nedeniyle geldi ve bu yenilginin intikamını 2024'te Curtis Blaydes'i nakavt ederek aldı. Ayrıca Aspinall'ın tüm galibiyetleri nakavtla geldi, 14'ü birinci rauntta, diğeri ikinci rauntta.

Pereira'yla karşılaşma veya Gane'le rövanş maçı büyük heyecanla bekleniyor. Pereira eski bir ortasıklet şampiyonu ve iki kez hafif ağırsıklet şampiyonu, Gane ise eski geçici ağırsıklet şampiyonu.

Independent Türkçe


Lamine Yamal çim sahada bireysel çalışmalara başladı

Lamine Jamal (AFP)
Lamine Jamal (AFP)
TT

Lamine Yamal çim sahada bireysel çalışmalara başladı

Lamine Jamal (AFP)
Lamine Jamal (AFP)

Genç yıldız Lamine Yamal, sakatlık sonrası iyileşme sürecinde önemli bir aşama kaydederek takımı FC Barcelona’nın antrenman sahasında çalışmalara yeniden başladı.

Nisan ayında kas yırtığı yaşayan Yamal, yoğun bir rehabilitasyon programından geçiyor. Luis de la Fuente ise genç kanat oyuncusunun 2026 Dünya Kupası’nda kilit rol üstlenmesini umut ediyor.

İspanyol radyo kanalı Cadena SER’in haberine göre Yamal, sakatlığının ardından ilk aşamalarda spor salonunda çalıştıktan sonra kulübün antrenman tesislerinde sahaya inerek bireysel çalışmalara başladı.

Yamal’ın 22 Nisan’da sol bacağındaki arka adalesinde (biceps femoris) kısmi yırtık tespit edilmişti. FC Barcelona, oyuncu için ameliyat yerine konservatif tedavi yöntemini tercih etti.

Bu nedenle genç oyuncu, sezonun geri kalanında La Liga maçlarında forma giyemeyecek. Ancak sahaya dönüşü, hem kendisi hem de İspanya Milli Takımı için moral kaynağı oldu.

Teknik direktör Luis de la Fuente, gerekli sağlık onayını alması durumunda Yamal’ın milli takım planlarında önemli bir yer tuttuğunu vurguladı.

2010 yılında Güney Afrika’da kazandığı şampiyonluğun ardından ikinci kez Dünya Kupası’nı hedefleyen İspanya Milli Futbol Takımı, 2026 Dünya Kupası’nda H Grubu’nda Suudi Arabistan Milli Futbol Takımı, Yeşil Burun Adaları Milli Futbol Takımı ve Uruguay Milli Futbol Takımı ile mücadele edecek.


Michael Carrick, Manchester United'daki geleceği hakkında konuştu

Michael Carrick yönetimindeki Manchester United, Liverpool'u 3-2 yendi (Reuters)
Michael Carrick yönetimindeki Manchester United, Liverpool'u 3-2 yendi (Reuters)
TT

Michael Carrick, Manchester United'daki geleceği hakkında konuştu

Michael Carrick yönetimindeki Manchester United, Liverpool'u 3-2 yendi (Reuters)
Michael Carrick yönetimindeki Manchester United, Liverpool'u 3-2 yendi (Reuters)

Michael Carrick, Manchester United'ı yönetmenin kendisine doğal geldiğini ve takımın başında olmaktan keyif aldığını söyledi.

United'ın uzun vadeli menajer olarak tutup tutmayacağına yaz aylarında karar vereceği Carrick, Liverpool'u 3-2 yenip Şampiyonlar Ligi'ne katılma hakkını elde ederek koltuk için iddiasını güçlendirdi.

Carrick'in göreve gelmesinden bu yana United, Manchester City, Arsenal, Chelsea ve şimdi de Liverpool'a karşı aldığı galibiyetler de dahil 14 maçtan 32 puan topladı.

Carrick, "İyi bir seri yakaladık, çok çok iyi takımları yendik" dedi.

Bazı maçları bir şekilde, bazılarını başka yollarla kazandık. Yaptığım işi seviyorum. Benim için harika bir pozisyon ve dürüst olmak gerekirse epey doğal geliyor. Bu görevi hafife almıyorum çünkü zor bir görev ama sanki uzun zamandır buradaymışım gibi hissediyorum. Burada farklı dönemlerde bulundum ama bu görevin ne gerektirdiğini anlayabiliyorum ve bu pozisyonda olmak iyi bir şey.

Carrick, görevdeki süresi boyunca United'ın başlangıçta beklediğinden daha fazlasını başardığını kabul ederek şunları ekledi:

Göreve geldiğimizde, dürüst olmak gerekirse Şampiyonlar Ligi hedefi biraz uzaktaydı. Avrupa'ya geri dönmeyi denemek istedik, bu yüzden bitime üç maç kala istediğimiz yerde olmak iyi bir başarı.

Arne Slot'un takımına karşı galibiyet golünü atan Kobbie Mainoo ise United menajeri Carrick'in görevde kalması gerektiği yönündeki iddiasını destekleyerek, onun için "savaşmaya ve ölmeye" hazır olduğunu söyledi:

Tüm oyunculara güven vererek bunda çok büyük bir rol oynadı. Onu takip etmek, onun için savaşmak ve sahada onun için ölmek istiyoruz.

Independent Türkçe