Türkiye, EURO 2024 elemeleri ilk maçında Ermenistan'ı yendi

UEFA 2024 Avrupa Şampiyonası Elemeleri D Grubunda Türkiye, ilk maçında Ermenistan'ı deplasmanda 2-1 yendi.

AA
AA
TT

Türkiye, EURO 2024 elemeleri ilk maçında Ermenistan'ı yendi

AA
AA

10. dakikada Ermenistan öne geçti. Sağ kanattaki Barseghyan, ceza sahasına hareketlenen Hovhannisyan'a pasını verdi. Hovhannisyan'ın altı pas içine yerden sert çevirdiği topu Ozan Kabak ters bir vuruşla kendi ağlarına gönderdi: 1-0
19. dakikada gelişen ev sahibi takımın atağında, Barseghyan ceza sahasına giren Spertsyan'a pasını attı. Bu oyuncunun bekletmeden sağ çaprazdan şutunu kaleci Mert kontrol etti.
27. dakikada milli takım beraberlik golüne yaklaştı. Hakan Çalhanoğlu'nun sağ kanattan altıpas önüne kullandığı kornerde iyi yükselen Merih Demiral kafayı vurdu, kaleci ayağının dibine meşin yuvarlağı yatarak kontrol etti.
28. dakikada ay yıldızlı ekip yine etkili geldi. Hakan'ın pasıyla topla buluşan Cengiz, Ermenistan ceza sahasına yaklaştı. Cengiz'in ceza yayı önünden ayak içiyle yaptığı plase vuruşta, meşin yuvarlak az farkla yandan auta çıktı.
35. dakikada A Milli Takım beraberliği yakaladı. Onur Bulut'un pasıyla Ermenistan ceza sahası önünde topla buluşan Orkun Kökçü'nün sağ ayağıyla köşeye yaptığı vuruşta meşin yuvarlak köşeden ağlara gitti: 1-1.
64. dakikada milli takım öne geçti. Enes Ünal'ın hızlı kullandığı serbest vuruşta savunma arkasına sarkan ve kaleciyle karşı karşıya kalan Kerem Aktürkoğlu, plase bir vuruşla meşin yuvarlağı kalecinin solundan ağlara gönderdi: 1-2.
70. dakikada gelişen Ermenistan atağında Barseghyan'ın arka direğe gönderdiği topu Zelarayan'ın altıpasa çevirdiği topa Haroyan kafayı vurdu, meşin yuvarlak az farkla dışarıya çıktı.
73. dakikada Ermenistan'ın sol kanattan gelişen atağında Bayramyan'ın ceza sahasına yaptığı ortayı Barseghyan'ın kafayla indirdiği topa Briasco sert vurdu, kaleci Mert sağına yatarak meşin yuvarlağı iki hamlede kontrol etti.
Karşılaşmayı Türkiye 2-1 kazandı.



Norveç, Dünya Kupası'nda son 32 turuna yükselen altıncı takım oldu

Haaland, takımını zafere taşıdı (AFP)
Haaland, takımını zafere taşıdı (AFP)
TT

Norveç, Dünya Kupası'nda son 32 turuna yükselen altıncı takım oldu

Haaland, takımını zafere taşıdı (AFP)
Haaland, takımını zafere taşıdı (AFP)

Norveç Milli Futbol Takımı; ABD, Meksika ve Kanada'nın ortaklaşa düzenlediği Dünya Kupası'nda son 32 turuna kalmayı başaran altıncı takım oldu.

Grup aşamasındaki I Grubu ikinci maçında Norveç, Senegal’i 3-2’lik skorla geçerek heyecan dolu bir galibiyete imza attı.

Maçta perdeyi 43. dakikada Marcus Pedersen açarak Norveç'i öne geçirdi. Ardından 48. dakikada sahneye çıkan Erling Haaland, takımının ikinci golünü kaydetti ve turnuvadaki ikinci maçında da fileleri havalandırma serisini sürdürdü.

Senegal, 53. dakikada Ismaïla Sarr'ın golüyle farkı bire indirse de Haaland, 58. dakikada bir kez daha fileleri sarsarak Norveç'in üçüncü golünü kaydetti. Açılış maçında Irak'ı 4-1 mağlup ettikleri mücadelede de duble yapan Haaland, bu golle birlikte turnuvadaki gol sayısını 4'e yükseltti.

 Beraberliğe çok yaklaşan Senegalli oyuncularda hayal kırıklığı hâkim (AFP)Beraberliğe çok yaklaşan Senegalli oyuncularda hayal kırıklığı hâkim (AFP)

Karşılaşmanın uzatma dakikalarında heyecan zirveye tırmandı. 90+3. dakikada Sarr, kendisinin ve Senegal'in ikinci golünü atarak durumu 3-2'ye getirdi. Kalan sürede Senegal beraberlik golü için bastırsa da çabaları sonuç vermedi.

Bu sonuçla puanını 6'ya çıkaran Norveç, averajla lider Fransa'nın ardında ikinci sırada yer aldı ve her iki takım da son grup maçları öncesinde eleme turlarına kalmayı garantiledi.

Puanı bulunmayan Senegal ise averajla son sıradaki Irak'ın önünde üçüncü sırada kaldı. Son hafta karşı karşıya gelecek olan iki takım, maçı kazanarak grubu üçüncü tamamlamayı ve 12 gruptaki en iyi 8 grup üçüncüsü arasına girerek son 32 turuna kalma umutlarını gerçekleştirmeyi hedefliyor.


Mbappe'nin Irak'ta attığı iki golle Fransa'yı son 32 turuna taşıdı

Mbappe, attığı iki golle maçta başrol oynadı (DPA)
Mbappe, attığı iki golle maçta başrol oynadı (DPA)
TT

Mbappe'nin Irak'ta attığı iki golle Fransa'yı son 32 turuna taşıdı

Mbappe, attığı iki golle maçta başrol oynadı (DPA)
Mbappe, attığı iki golle maçta başrol oynadı (DPA)

Fransa, 2026 FIFA Dünya Kupası’nda 32. tura yükselen takımlar kervanına katıldı. “Horozlar”, Irak’ı 3-0 mağlup ederek kritik bir galibiyet elde etti.

ABD, Kanada ve Meksika’nın ortaklaşa ev sahipliği yaptığı turnuvada mücadeleler devam ederken, karşılaşma Philadelphia’da oynandı.

Karşılaşmanın ikinci yarısının başlangıcı, şiddetli yağış nedeniyle yaklaşık iki saat gecikti. Bu durum, turnuvada hava koşulları nedeniyle yaşanan ilk uzun süreli ara olarak kayıtlara geçti.

Fransa, Irak karşısında rahat bir galibiyet elde etti. (Reuters)Fransa, Irak karşısında rahat bir galibiyet elde etti. (Reuters)

Maçta yıldız futbolcu Kylian Mbappé öne çıktı. Fransa Milli Takımı formasıyla 100. maçına çıkan Mbappé, 14. ve 54. dakikalarda attığı gollerle takımını öne taşıdı.

Mbappé, Dünya Kupası’ndaki gol sayısını 16’ya yükselterek, turnuva tarihinin en golcü oyuncuları listesinde ikinci sırayı Alman eski futbolcu Miroslav Klose ile paylaştı. Zirvede ise 18 golle Arjantinli Lionel Messi bulunuyor.

Fransa’nın üçüncü golü ise Ousmane Dembélé’den geldi. Dembélé, turnuvadaki ilk golünü kaydederek skoru belirledi.

Bu sonuçla Fransa puanını 6’ya yükselterek grubun lideri oldu ve 32. turu garantiledi. Irak ise puansız şekilde grubun son sırasında kaldı.


Cezayir, nefes kesen iki golle geri döndü ve Ürdün'ü turnuvadan eledi

Maçın bitiş düdüğünden birkaç dakika önce gelen ikinci golün ardından Cezayir'de büyük sevinç yaşandı (AFP)
Maçın bitiş düdüğünden birkaç dakika önce gelen ikinci golün ardından Cezayir'de büyük sevinç yaşandı (AFP)
TT

Cezayir, nefes kesen iki golle geri döndü ve Ürdün'ü turnuvadan eledi

Maçın bitiş düdüğünden birkaç dakika önce gelen ikinci golün ardından Cezayir'de büyük sevinç yaşandı (AFP)
Maçın bitiş düdüğünden birkaç dakika önce gelen ikinci golün ardından Cezayir'de büyük sevinç yaşandı (AFP)

Cezayir Milli Futbol Takımı, Dünya Kupası J Grubu'nda bugün oynanan heyecan dolu mücadelede, Amine Gouiri’nin son dakikalara doğru attığı golle Ürdün karşısında geri dönerek sahadan 2-1 galip ayrıldı. Afrika temsilcisi, bu sonuçla eleme turlarına kalma şansını artırdı.

Kuzey Amerika'da düzenlenen finallerdeki ilk maçlarını kaybeden iki Arap ülkesinin karşı karşıya geldiği mücadele oldukça tempolu başladı. Her iki takım da birçok net pozisyondan yararlanamazken, bunlardan en dikkat çekeni Cezayirli kanat oyuncusu Riyad Mahrez'in kaleci Yezıd Abulaila ile karşı karşıya kaldığı pozisyondaki isabetsiz vuruşu oldu.

Ürdün, 36. dakikada Nur al-Rawabdeh'in (Nizar Al-Rashdan) yerden yaptığı sert vuruşla 1-0 öne geçti. Top, kaleci Luca Zidane'ın uzanamayacağı sol köşeden ağlarla buluştu.

Görsel kaldırıldı.Nadhir Benbouali'nin beraberlik golü sevinci (AP)

İkinci yarıya beraberlik golü için baskılı başlayan Cezayir, Ürdün savunmasının direncini 68. dakikada kırdı. Oyuna sonradan dahil olan Nadhir Benbouali, köşe vuruşundan gelen topa iyi yükselerek kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. Vladimir Petković'in öğrencilerinin kornerlerdeki etkinliği devam etti ve 82. dakikada yine bir köşe vuruşu organizasyonunda Gouiri, takımı galibiyete taşıyan golü kaydetti. Gol, VAR incelemesinin ardından geçerlilik kazandı.

Bu galibiyetle puanını 3'e çıkaran Cezayir, averajla Avusturya'nın ardından grupta yer alırken, son şampiyon Arjantin 6 puanla liderliğini sürdürdü. İkinci mağlubiyetini alan Ürdün ise grubun son sırasına demirledi.

Gruptaki son maçlarda pazar günü Cezayir, Avusturya ile karşılaşırken; Ürdün aynı saatte Arjantin'in rakibi olacak.