Türkiye, EURO 2024 eleme grubuna galibiyetle başladı

Fotoğraf: Arif Hüdaverdi Yaman - AA
Fotoğraf: Arif Hüdaverdi Yaman - AA
TT

Türkiye, EURO 2024 eleme grubuna galibiyetle başladı

Fotoğraf: Arif Hüdaverdi Yaman - AA
Fotoğraf: Arif Hüdaverdi Yaman - AA

UEFA 2024 Avrupa Şampiyonası (EURO 2024) Elemeleri D Grubu ilk maçında deplasmanda 1-0 geriye düştüğü maçta Ermenistan'ı 2-1 mağlup eden Türkiye, gruba iyi bir başlangıç yaptı.
UEFA 2024 Avrupa Şampiyonası Elemeleri D Grubunda Türkiye, ilk maçında Ermenistan'ı deplasmanda 2-1 yendi.
10. dakikada Ermenistan öne geçti. Sağ kanattaki Barseghyan, ceza sahasına hareketlenen Hovhannisyan'a pasını verdi. Hovhannisyan'ın altı pas içine yerden sert çevirdiği topu Ozan Kabak ters bir vuruşla kendi ağlarına gönderdi: 1-0
19. dakikada gelişen ev sahibi takımın atağında, Barseghyan ceza sahasına giren Spertsyan'a pasını attı. Bu oyuncunun bekletmeden sağ çaprazdan şutunu kaleci Mert kontrol etti.
27. dakikada milli takım beraberlik golüne yaklaştı. Hakan Çalhanoğlu'nun sağ kanattan altıpas önüne kullandığı kornerde iyi yükselen Merih Demiral kafayı vurdu, kaleci ayağının dibine meşin yuvarlağı yatarak kontrol etti.
28. dakikada ay yıldızlı ekip yine etkili geldi. Hakan'ın pasıyla topla buluşan Cengiz, Ermenistan ceza sahasına yaklaştı. Cengiz'in ceza yayı önünden ayak içiyle yaptığı plase vuruşta, meşin yuvarlak az farkla yandan auta çıktı.
35. dakikada A Milli Takım beraberliği yakaladı. Onur Bulut'un pasıyla Ermenistan ceza sahası önünde topla buluşan Orkun Kökçü'nün sağ ayağıyla köşeye yaptığı vuruşta meşin yuvarlak köşeden ağlara gitti: 1-1.
64. dakikada milli takım öne geçti. Enes Ünal'ın hızlı kullandığı serbest vuruşta savunma arkasına sarkan ve kaleciyle karşı karşıya kalan Kerem Aktürkoğlu, plase bir vuruşla meşin yuvarlağı kalecinin solundan ağlara gönderdi: 1-2.
70. dakikada gelişen Ermenistan atağında Barseghyan'ın arka direğe gönderdiği topu Zelarayan'ın altıpasa çevirdiği topa Haroyan kafayı vurdu, meşin yuvarlak az farkla dışarıya çıktı.
73. dakikada Ermenistan'ın sol kanattan gelişen atağında Bayramyan'ın ceza sahasına yaptığı ortayı Barseghyan'ın kafayla indirdiği topa Briasco sert vurdu, kaleci Mert sağına yatarak meşin yuvarlağı iki hamlede kontrol etti.
Karşılaşmayı Türkiye 2-1 kazandı.
Türkiye bu galibiyete ilk maçında puanını 3'e yükseltti.
Ay yıldızı ekip gruptaki ikinci maçını 28 Mart salı günü Bursa'da Hırvatistan ile oynayacak.

Türkiye, Ermenistan karşısında 3'te 3 yaptı
A Milli Futbol Takımı, Ermenistan ile tarihinde oynadığı 3. maçı da kazandı
Ay yıldızlı ekip, Ermenistan ile oynadığı 3. karşılaşmayı da 2 gol atarak galip bitirdi.
Türkiye ile Ermenistan 2010 Dünya Kupası Avrupa Elemelerinde aynı grupta yer aldı. 6 Eylül 2008'de Ermenistan'ın Hrazdan şehrinde oynanan maçı ay yıldızlı ekip, Tuncay Şanlı ve Semih Şentürk'ün golleriyle 2-0 galip tamamlamıştı.
Milli takım 14 Ekim 2009'da Bursa Atatürk Stadı'nda oynanan mücadeleyi de Halil Altıntop ve Servet Çetin ile bulduğu gollerle 2-0 kazanmayı bilmişti.
A Milli Takım, Ermenistan ile oynadığı 3. maçta kalesinde ilk kez gol gördü. Ermenistan'ın Türkiye karşısında ilk golü milli futbolcu Ozan Kabak'ın ters vuruşuyla geldi.

Umut Nayir ilk kez A Milli Takım formasını giydi
A Milli Takım aday kadrosuna ilk kez davet edilen Umut Nayir, ay yıldızlı formayı ilk kez Ermenistan karşısında giydi.
İlk 11'de yer almayan Umut, karşılaşmanın 85. dakikasında sakatlanarak oyundan çıkan Enes Ünal'ın yerine oyuna dahil oldu.

Orkun ikinci, Kerem dördüncü golüne ulaştı
A Milli Takımın, Ermenistan karşısında 1-1'lik eşitliğe taşıyan golü atan Orkun Kökçü, ay yıldızlı forma ile ikinci kez gol sevinci yaşadı. Milli takımın Ermenistan karşısında ikinci golünü atan Kerem Aktürkoğlu ise ay yıldızlı ekipteki gol sayısını 4 yaptı.
Orkun, A Milli Takım'daki ilk golünü Karadağ'a karşı deplasmanda kaydetmişti.
Kerem ise Norveç, Cebelitarık ve Karadağ maçlarında gol sevinci yaşamıştı.

TBMM Başkanı Şentop, A Milli Futbol Takımı'nı tebrik etti
TBMM Başkanı Mustafa Şentop, UEFA 2024 Avrupa Şampiyonası Elemeleri D Grubu'ndaki ilk maçında Ermenistan'ı deplasmanda 2-1 yenen A Milli Futbol Takımı'nı kutladı.
Şentop, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "2024 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'ne Ermenistan galibiyetiyle başlayan Bizim Çocuklar'ı tebrik ediyorum." ifadesini kullandı.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, A Milli Futbol Takımı'nı kutladı
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, UEFA 2024 Avrupa Şampiyonası Elemeleri D Grubu'ndaki ilk maçında Ermenistan'ı deplasmanda 2-1 yenen A Milli Futbol Takımı'nı tebrik etti.
Oktay, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "2024 Avrupa Şampiyonası Elemeleri D Grubu ilk maçına Ermenistan galibiyeti ile başlayan Bizim Çocuklar'ı gönülden kutluyorum." ifadesini kullandı.
A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Kuntz: Hak ettiğimiz bir galibiyet olduğunu düşünüyorum
Republican Stadı'nda oynanan karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan A Milli Futbol Takımı'nın teknik direktörü Stefan Kuntz, şunları söyledi:
"Üçlü defanstan yeterince hızlı bir şekilde merkez orta saha oyuncularına topu getiremedik. Beklerin önlerine ya da kenarlarında yeterince opsiyonları yoktu. Ermenistan'ın çok duygusal ve zorlayıcı oynayacağını biliyorduk. Her zaman yeni bir hoca geldiğinde bu sahaya yansır. Gerçekten çok zorlayan ve koşan bir takımdı. Yeterince ikili mücadele kazanamadık, bireysel hatalarımız da çok oldu. İkinci devrede sistemi değiştirdik. Böylece oyun içinde biraz daha kontrol sahibi olabildik. Kolay bir maç olmadı, yine de hak ettiğimiz bir galibiyet olduğunu düşünüyorum. Zor bir deplasmandı. Bunun için de sevinçliyiz."
Kuntz, "Bazı oyuncuları oruç tuttuğu için kadroya dahil etmediğiniz iddia edildi. Bu iddialara yanıtınız nedir?" sorusuna, "Öncelikle karşı bir soru sormak isterim. Kadro tercihimde oruç tutma niteliğine göre karar verdiysem sizler bunu nasıl biliyorsunuz? Doğru olan A Milli Takım'da birçok oyuncu niyetliydi. Yüzde yüz bu konuyu destekliyorum. Kadromu kurarken, o gün performans yönünden oyuncularımla maçı en iyi nasıl oynayabilirsem o yönde 11'imi seçiyorum. Severek buradayım, kültürel değişiklikleri kabul ediyorum, çok büyük saygı gösteriyorum. Bu tarz durumlar, karar vermemde bir rol oynamıyor." yanıtını verdi. 

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi: Bundan sonraki maçlarda daha iyi olmaya çalışacağız
Karşılaşmanın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, "Dünden bu yana bize güzel bir ev sahipliği yaptılar. Her türlü koruma önlemlerini almışlardı. Sayın Bakanımız da geldi. Bakanlarına ve federasyon başkanlarına güzel ev sahiplikleri için teşekkür ettik. İlk devre maalesef çok iyi oynayamadık. İkinci devre takım kendine geldi. İnşallah bundan sonraki maçlarda daha iyi olmaya çalışacağız. İlk maçta 3 puanla başlamak son derece önemliydi. Bazen iyi oynamadan da kazanabilmek önemli. Önümüzde Hırvatistan maçı var, bizim için son derece önemli. Hedef o maçta da galibiyetle ayrılmak. İnşallah turnuvanın ikinci maçı ilk ev sahipliğimiz, orada da başarılı bir sonuç alırız. Milletimize 6 Şubat depremlerinden sonra bir nebze de olsun sevinç yaşatabildiysek ne mutlu." ifadelerini kullandı.

Büyükekşi, karşılaşma öncesinde İstiklal Marşı'nın ıslıklanması hakkında ise şöyle konuştu:
"Biliyorsunuz Ermenistan'la yıllardan beri süren problemlerimiz var. Ama yetkililer bize son derece güzel ev sahipliği yaptı. Bunlar sportif mücadeleler, inşallah zaman içinde de sportif mücadelelerle iki halk arasında barış ortamı oluşur. Spor, barış, kardeşlik, dostluk demek. Bunu da bundan sonraki maçlarda hep göstermemiz gerek. Ülkeler arasında 'Soft power' dediğim şey bunlardan bir tanesi. 'Soft power' başta sporla geliyor. Ülkeler arasında vatandaşların kendi hayallerinde problem yaşıyorlar, o problemleri ortadan kaldırmamız gerek." 

Ermenistan Milli Takımı Teknik Direktörü Petrakov: İki taraf da güzel bir maç oynadı
Republican Stadı'nda oynanan karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Ermenistan'ın teknik direktörü Oleksandr Petrakov, "İki taraf da güzel bir maç oynadı. Maalesef basit hatalarımız vardı ve sahadan ne yazık ki yenilgiyle ayrıldık. Bunları aramızda konuşacağız. Sonraki maçlarda bu hataları yapmak istemiyoruz. Türkiye maçını tam olarak değerlendirmem için biraz uyumam gerek. Ancak sonra maçla ilgili derin bir analiz yapabilirim." ifadelerini kullandı.
Petrakov, oyuncu tercihleriyle ilgili gelen bir soru üzerine ise "Oyuncu değişikliklerinde geç kaldığımı düşünmüyorum. Yalnızca bir haftadır takımla çalışıyorum, henüz tüm oyucuların potansiyellerine hakim değilim. Mkrtchyan sarı kart alınca 4'lü defansa geçtik, Türkiye de 4'lü defansa geçti. İki takım da karşılıklı değişiklikler yaptı. Takımımda özellikle Iwu'nun oyununu çok beğendim. Tecrübe futbolda çok önemli. Bazı sakatlıklar var onların durumuna bakacağız. Genç oyuncuları da takıma kazandırmaya çalışıyoruz. Oyuncularıma, 'Birbirimize güvenmemiz gerek. Güvenirsek her şey çok daha kolay olur.' dedim. Bavulum hazır her zaman istifa edebilirim ama önümüzdeki maçlara iyi bir şekilde hazırlanmalıyız." şeklinde konuştu.
Taraftarlarının mükemmel bir atmosfer oluşturduğunu aktaran Ukraynalı teknik adam, yenilgi nedeniyle taraftarlarından özür dilediğini belirtti.



2026 Dünya Kupası: Geri sayımda endişe ve bekleyiş ön planda

2026 Dünya Kupası’na bir ay kala geri sayım pazartesi günü başladı. (AFP)
2026 Dünya Kupası’na bir ay kala geri sayım pazartesi günü başladı. (AFP)
TT

2026 Dünya Kupası: Geri sayımda endişe ve bekleyiş ön planda

2026 Dünya Kupası’na bir ay kala geri sayım pazartesi günü başladı. (AFP)
2026 Dünya Kupası’na bir ay kala geri sayım pazartesi günü başladı. (AFP)

2026 Dünya Kupası’nın başlamasına bir ay kala geri sayım pazartesi günü başlarken, atmosfer beklenti ile endişe arasında gidip geliyor. Bilet fiyatlarındaki artış, Donald Trump döneminde ABD’de yaşanan siyasi gerilimler ve İran’daki savaşın dünyanın en büyük futbol organizasyonu üzerindeki etkileri, turnuvaya gölge düşürüyor.

ABD, Kanada ve Meksika’nın ev sahipliğinde düzenlenecek turnuvaya rekor sayıda 48 milli takım katılacak. Ayrıca milyonlarca taraftarın akın etmesi bekleniyor. Bu organizasyon, üç ülkenin ortaklaşa düzenlediği ilk Dünya Kupası olacak.

Altı hafta sürecek turnuva, 11 Haziran’da Mexico City’deki ünlü Azteca Stadı’nda başlayacak ve 19 Temmuz’da New Jersey’de 82 bin 500 seyirci kapasiteli MetLife Stadı’nda oynanacak final maçıyla sona erecek.

Ancak hazırlık sürecindeki karmaşık atmosfer, 23. Dünya Kupası’nın daha başlamadan “parti sonrası baş ağrısı” havasında açılabileceği yönündeki yorumları artırdı. Artan maliyetler, siyasi çekişmeler ve uluslararası çatışmaların birleşimi kamuoyundaki havayı olumsuz etkiledi.

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) Başkanı Gianni Infantino ise bu kaygıların abartıldığını savunarak eleştiri dalgasını “olumsuz medya söylemi” olarak nitelendirdi.

Infantino, Beverly Hills’te düzenlenen bir ekonomi konferansında, “Gerçek şu ki bu turnuvada olumsuz bir yön bulmak son derece zor” dedi.

Ancak bu iyimser yaklaşım futbol çevrelerinde geniş kabul görmedi. Dünya Kupası öncesindeki sorunlar hakkındaki tartışmalar sürüyor.

Bilet fiyatlarına büyük tepki

Dünya Kupası biletlerindeki sert fiyat artışı küresel çapta tepki toplarken, FIFA ve Başkanı Infantino büyüyen medya baskısını kontrol altına almaya çalışıyor.

Avrupa Futbol Taraftarları Birliği, bilet fiyatlandırma sistemini “aşırı derecede fahiş” ve “büyük bir ihanet” olarak tanımladı. Kuruluş, FIFA’ya yaklaşık 13 milyar dolar gelir getirmesi beklenen turnuvanın geniş taraftar kesimleri için ulaşılamaz hale geldiğini belirtti.

2022 Dünya Kupası finalinin en pahalı bileti yaklaşık 1600 dolar seviyesindeyken, 2026 organizasyonunda en yüksek bilet fiyatı yaklaşık 32 bin 970 dolara kadar çıktı. Bu benzeri görülmemiş artış geniş eleştirilere yol açtı.

Infantino ise bu fiyat politikasını savunarak, bunun turnuvanın büyük bölümüne ev sahipliği yapan ABD’deki piyasa koşullarıyla uyumlu olduğunu söyledi.

“Piyasaya bakmamız gerekiyor. Dünyanın en gelişmiş eğlence pazarlarından birindeyiz, dolayısıyla piyasa fiyatlarını uygulamalıyız” ifadelerini kullandı.

FIFA verilerine göre biletler için 500 milyondan fazla başvuru yapıldı. Bu sayı, 2018 ve 2022 Dünya Kupaları için yapılan toplam 50 milyon başvurunun çok üzerinde.

Ancak biletlerin tükendiği yönündeki açıklamalara rağmen yeniden satış platformlarında hâlâ birçok maç için yer bulunabiliyor. Buna, 12 Haziran’da Los Angeles’ta oynanacak ABD–Paraguay açılış maçı da dahil.

Hatta Infantino’nun önemli destekçilerinden Donald Trump bile fiyatlara şaşırdığını dile getirdi. Açılış maçı biletinin yaklaşık 1000 dolar olduğunu öğrendiğinde tepki gösteren Trump, New York Post gazetesine, “Bu rakamı bilmiyordum. Kesinlikle gitmek isterdim ama açıkçası ben de bu parayı ödemem” dedi.

Siyasi gerilimlerin gölgesi

Taraftarlar turnuvayı takip etmenin maliyetleriyle ilgilenirken, eleştirmenler de turnuvadaki 104 maçın 78’ine ev sahipliği yapacak ABD’deki gergin siyasi atmosfere dikkat çekiyor.

Trump’ın Beyaz Saray’a dönüşü, organizasyonun adaylık sürecinde çizilen tabloyu köklü biçimde değiştirdi. O dönemde “birlik dosyası” sloganıyla tanıtılan organizasyon, Kuzey Amerika’daki üç ev sahibi ülke arasındaki uyumu temsil eden bir etkinlik olarak sunulmuştu.

Trump yeniden göreve geldikten sonra Kanada’yı “ABD’nin 51. eyaleti” yapma söylemini tekrarlaması ve Kanada ile Meksika’ya karşı ticaret savaşı başlatmasıyla tartışma yarattı.

Bu çerçevede İnsan Hakları İzleme Örgütü (Human Rights Watch), turnuvanın göç, protestolar ve basın özgürlüğüne yönelik sert politikalar nedeniyle “dışlanma ve korku” ile anılabileceği uyarısında bulundu. Uluslararası Af Örgütü ise organizasyonun “baskı platformuna dönüşebileceğini” belirtti.

İran savaşı ve katılım tartışmaları

Şubat ayında ABD ve İsrail’in İran’a yönelik askeri saldırıları da küresel tabloyu daha karmaşık hale getirdi. Saldırıların ekonomik şoklara yol açtığı, Dünya Bankası’nın da Orta Doğu’daki çatışmanın milyonlarca insanı açlık riskiyle karşı karşıya bırakabileceği uyarısında bulunduğu belirtildi.

Süren çatışma, İran’ın Dünya Kupası’na katılımı konusunda da belirsizlik yarattı. Bu durum, turnuvaya katılan bir ülkenin doğrudan askeri çatışma yaşadığı rakibini ağırlayacağı ilk örnek olarak dikkat çekiyor.

Donald Trump başlangıçta İran’ın “güvenlik ve emniyet nedenleriyle” turnuvadan çekilmesi gerektiğini ima etmişti.

Ancak Infantino, İran’ın turnuvaya normal şekilde katılacağını vurguladı. İran’ın grup maçlarının Meksika’ya alınması yönündeki talebin reddedildiği ve maçların planlandığı gibi ABD’de oynanacağı açıklandı.

Infantino, 30 Nisan’da Vancouver’da düzenlenen FIFA Kongresi’nde, “Elbette İran 2026 Dünya Kupası’na katılacak ve elbette maçlarını ABD’de oynayacak” dedi.

Trump ise daha sonra yaptığı açıklamada İran’ın turnuvaya katılımına artık “itiraz etmediğini” söyledi.

Favoriler ve ilk kez katılacak takımlar

FIFA ve Başkanı Infantino, turnuva başladığında siyasi tartışmaların geri planda kalmasını ve futbol heyecanı ile sahne gösterilerinin tüm gerilimleri gölgelemesini umut ediyor.

Son dünya şampiyonu Arjantin, Lionel Messi liderliğinde turnuvanın en büyük favorileri arasında gösteriliyor. Avrupa şampiyonu İspanya, 2018 dünya şampiyonu Fransa ve 1966’dan bu yana ilk büyük kupasını kazanmayı hedefleyen İngiltere de öne çıkan takımlar arasında yer alıyor.

Öte yandan genişletilmiş format sayesinde tarihinde ilk kez Dünya Kupası’na katılacak yeni milli takımlar da turnuvada boy gösterecek. Bunların başında, Dünya Kupası’na katılan nüfus bakımından en küçük ülkeler olan Curaçao ile Yeşil Burun Adaları geliyor.


Arsenal'ı devler ligi finaline taşıyan Arteta: Hiç böyle hissetmemiştim

Mikel Arteta, Arsenal'ı Şampiyonlar Ligi finaline taşıdı (Reuters)
Mikel Arteta, Arsenal'ı Şampiyonlar Ligi finaline taşıdı (Reuters)
TT

Arsenal'ı devler ligi finaline taşıyan Arteta: Hiç böyle hissetmemiştim

Mikel Arteta, Arsenal'ı Şampiyonlar Ligi finaline taşıdı (Reuters)
Mikel Arteta, Arsenal'ı Şampiyonlar Ligi finaline taşıdı (Reuters)

Mikel Arteta, Emirates Stadyumu'ndaki "eşsiz" atmosferin, Arsenal'ı 20 yıl sonra ilk Şampiyonlar Ligi finaline taşımasında kilit rol oynadığını belirtti.

Bukayo Saka'nın ilk yarıda attığı gol, ev sahibi ekibe maçı 1-0 kazanıp toplamda 2-1'lik skorla Atletico Madrid'i eleme şansı vererek, 30 Mayıs'ta Budapeşte'de Bayern Münih veya Paris Saint-Germain'le karşılaşma hakkı kazandırdı.

Arsenal, maç başlamadan çok önce ev sahibi taraftarların coşkulu desteğini arkasına aldı ve Arteta'yla ekibi ikinci maç için stadyuma geldiklerinde coşkuyla karşılandı.

Takımı Premier Lig ve Avrupa dublesine doğru önemli bir adım atan Arteta, bu desteğin Arsenal için ne kadar önemli olduğunu vurguladı.

Arteta, "İnanılmaz bir geceydi" dedi.

Birlikte tekrar tarih yazdık. Bu futbol kulübünde emeği olan herkesle daha fazla gurur duyamaz, daha mutlu olamazdım. Stadyum dışında karşılanma şeklimiz özel ve eşsizdi. Taraftarlarımızın yarattığı atmosfer, enerji, her topu bizimle birlikte yaşadılar, bu stadyumda daha önce hiç böyle bir şey hissetmemiştim. Bunun herkes için ne kadar önemli olduğunu biliyorduk, her şeyimizi ortaya koyduk, çocuklar inanılmaz bir iş çıkardı ve 20 yıl sonra, tarihimizde ikinci kez Şampiyonlar Ligi finaline geri döndük.

sdcsv
Arsenal taraftarları Emirates Stadyumu'nda mükemmel bir atmosfer yarattı (Reuters)

Beklendiği gibi zorlu geçen maçta Arsenal zaman zaman şanslıydı; Giuliano Simeone'nin savunmanın arkasına sarkıp David Raya'yı geçmesinin ardından Gabriel Magalhaes'in penaltıya sebebiyet vermekten kurtulması belki de şanstı.

Ancak itirazlar reddedildi, pozisyon video yardımcı hakem (VAR) tarafından incelendi ve penaltı kararı çıkmadı; Arsenal ise direnip bir üst tura yükseldi.

Bu, Giuliano'nun babası Diego Simeone için hayal kırıklığı anlamına geliyordu. Simeone, Atletico'da geçirdiği 15 yılda Avrupa kupası kazanamadı. Ayrıca bu maç, Fransız oyuncu Antoine Griezmann'ın Şampiyonlar Ligi kariyerinin de sonu gibi görünüyordu. Griezmann, sezon sonunda MLS'e transfer olacak.

Arteta, turnuvadaki yenilgisiz serisini sürdüren Arsenal'ın yarı finaldeki rakibini övdü.

"Bu seviyedeki her rakibin ne kadar zor ve mücadeleci olduğunu biliyoruz" dedi.

Atletico inanılmaz bir takım, mücadele şekilleri, denediğimiz her şeye anında bir cevapları var. Diego orada olağanüstü bir iş çıkardı ve farklar çok küçük. Bu gece üzerimize geldiler.

Independent Türkçe


Tom Aspinall, UFC'ye ne zaman dönecek?

Aspinall, ekimde Ciryl Gane'den gözüne aldığı darbeler sonucu ciddi bir sakatlık yaşadı (AFP)
Aspinall, ekimde Ciryl Gane'den gözüne aldığı darbeler sonucu ciddi bir sakatlık yaşadı (AFP)
TT

Tom Aspinall, UFC'ye ne zaman dönecek?

Aspinall, ekimde Ciryl Gane'den gözüne aldığı darbeler sonucu ciddi bir sakatlık yaşadı (AFP)
Aspinall, ekimde Ciryl Gane'den gözüne aldığı darbeler sonucu ciddi bir sakatlık yaşadı (AFP)

Müsabakalara dönüşüyle ​​ilgili olumlu bir güncelleme yapan Tom Aspinall, yakında "temaslı dövüşlere hazır olacağını" söyledi.

Aspinall en son ekimde dövüşmüştü ve UFC ağırsıklet şampiyonluğunu ilk kez savunurken, Ciryl Gane'den aldığı çok sayıda göz darbesi nedeniyle maç erken bitmişti.

Bu fauller maçın geçersiz sayılmasına ve Aspinall'ın iki gözünden ameliyat geçirmesine yol açmıştı. Gane ise haziranda Beyaz Saray'da düzenlenecek benzeri görülmemiş etkinlikte geçici şampiyonluk için Alex Pereira'yla karşılaşacak.

33 yaşındaki Aspinall'ın, sağlık durumuna bağlı olarak bu maçın galibiyle karşılaşması bekleniyordu ve Britanyalı dövüşçü kendine güveniyor gibi görünüyor.

Aspinall, YouTube kanalında yaptığı açıklamada, "Göz hastanesinden yeni dönüyoruz, bugün tarama yaptırdım ve işler çok iyi gidiyor, bundan çok mutluyum" dedi.

Diyorlar ki, işler doğru yönde ilerlemeye devam ederse, çok yakında temaslı dövüşlere izin verilecek. Spor salonuna geri döndüm, antrenmanlara başladım [ama] henüz sparring yapmıyorum. Ama işler böyle devam ederse, geri döneceğiz. Herkes ne zaman dövüşeceğimi soruyor. Açıkçası, diğer iki adam, Alex ve Ciryl, geçici şampiyonluk için dövüşmek zorunda. Ben de elbette kazananla dövüşeceğim. UFC bana kazananla dövüşeceğimi söyledi. Her şeyden önce iyileşmeliyim, ki bu doğru yolda ilerliyor […] Bunun tamamlanmasını beklemeliyim ve kazananla dövüşeceğiz. Bu kadar basit. Netleşmiş bir ay yok. İzin almayı bekliyorum, ki bu yakında gelecek, bana az önce söylediler. Ve herhangi bir belirli ay UFC'ye bağlı. O ikisi birbirleriyle dövüşmek zorunda. Önce onlar dövüşsünler, ardından toparlansınlar ve herkes hazır olduğunda biz dövüşürüz.

Aspinall'ın genel karnesi 15-3 (1 sonuçsuz maç), UFC karnesi ise 8-1 (1 sonuçsuz maç). Tek yenilgisi 2022'de sakatlık nedeniyle geldi ve bu yenilginin intikamını 2024'te Curtis Blaydes'i nakavt ederek aldı. Ayrıca Aspinall'ın tüm galibiyetleri nakavtla geldi, 14'ü birinci rauntta, diğeri ikinci rauntta.

Pereira'yla karşılaşma veya Gane'le rövanş maçı büyük heyecanla bekleniyor. Pereira eski bir ortasıklet şampiyonu ve iki kez hafif ağırsıklet şampiyonu, Gane ise eski geçici ağırsıklet şampiyonu.

Independent Türkçe