Chelsea, stadında iftar vererek bir ilke imza attı

Premier Lig tarihindeki ilk iftar organizasyonuna, Chelsea Vakfı Başkanı Simon Taylor ve Chelsea'nin ilk siyahi oyuncusu Paul Canoville de katıldı

Fotoğraf: AA
Fotoğraf: AA
TT

Chelsea, stadında iftar vererek bir ilke imza attı

Fotoğraf: AA
Fotoğraf: AA

İngiltere'nin en büyük futbol takımlarından Chelsea, Premier Lig tarihinde bir ilke imza atarak, Stamford Bridge Stadı'nda iftar programına ev sahipliği yaptı.
"Ramazan Çadırı Projesi" tarafından ülkede geleneksel hale getirilen "Açık İftar" etkinlikleri kapsamında, Chelsea'nin başkent Londra'daki stadında ilk kez toplu iftar verildi.
Ramazan ayında insanları bir araya getirmeyi amaçlayan ve ödüllü bir hayır kurumu olan "Ramazan Çadırı Projesi" iş birliğinde gerçekleştirilen etkinlik, yüzlerce kişiyi iftar programında buluşturdu.
Chelsea'nin stadında yapılan bu organizasyonla, ilk kez bir İngiltere Premier Lig takımının stadında iftar verilmiş oldu.
Etkinliğe Chelsea Vakfı Başkanı Simon Taylor, Chelsea'nin ilk siyahi oyuncusu Paul Canoville ve Chelsea Yönetim Kurulundan Lord Daniel Finkelstein da katıldı.

- "Futbol insanları birleştirir ama aynı zamanda ramazan da insanları birleştirir"
Ramazan Çadırı Projesi'nin kurucusu Omar Salha, iftar programında AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu akşam Chelsea Futbol Kulübü Vakfı ile iş birliği içerisinde bir Premier Lig stadyumu olan Stamford Bridge'de ilk kez açık iftar etkinliği düzenlediklerini belirtti.
Omar Salha, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Yerel toplumdan her yaştan, farklı inançlardan ve herhangi bir inanca mensup olmayanları, farklı toplulukları bir araya getirerek ramazan hakkında daha fazla bilgi edinmelerini sağlıyoruz. Futbol insanları birleştirir ama aynı zamanda ramazan da insanları birleştirir ve Açık İftar organizasyonu yabancıları dostlara dönüştürür."
Ramazan Çadırı Projesi'nin Danışma Kurulu üyelerinden Dowshan Humzah da açık iftar organizasyonun tüm inançlardan veya herhangi bir inanca mensup olmayan herkesi bir araya getirdiğini ve toplulukları birbirine yakınlaştırdığını anlattı.

- "Ramazan ayını ve Müslüman topluluğumuzu tanımak, çalışmalarımızın önemli bir yönü"
Chelsea Kulübü, 14 Mart'ta yaptığı açıklamada, Stamford Bridge Stadı'nda ilk kez iftar programı düzenleyeceğini duyurmuştu.
Chelsea Vakfı Başkanı Simon Taylor da bu organizasyonu yapan ilk Premier Lig kulübü olmaktan son derece gurur duyduklarını belirtmişti.
Taylor, "Ramazan ayını ve Müslüman topluluğumuzu tanımak, dini hoşgörüyü teşvik etme çalışmalarımızın çok önemli bir yönüdür ve herkesi 26 Mart Pazar günü karşılamayı dört gözle bekliyorum." ifadesini kullanmıştı.
Chelsea'de forma giyen Kalidou Koulibaly ve Wesley Fofana de kulübün iftar programına desteğini açıklamıştı.
İngiltere'nin en büyük futbol kulüplerinden Chelsea'nin bu girişimi, sosyal medyada büyük destek görmüştü.

- Ramazan ayının ruhunu yaymayı amaçlıyor
İngiltere'de 2013'te kurulan ve bu sene 10. yılını kutlayan Ramazan Çadırı Projesi kapsamında yürütülen açık iftar programları aracılığıyla, ramazan ayı boyunca halka ücretsiz iftar veriliyor.
Toplulukları bir araya getirerek ramazan ayının ruhunu yaymayı amaçlayan iftar organizasyonunun ana sporları arasında Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) da bulunuyor.



İngiltere, Hırvatistan'ı 4-2 yenerek Dünya Kupası hayallerine harika bir başlangıç ​​yaptı

Bellingham, golü attıktan sonra Kane ile birlikte kutlama yapıyor (Reuters)
Bellingham, golü attıktan sonra Kane ile birlikte kutlama yapıyor (Reuters)
TT

İngiltere, Hırvatistan'ı 4-2 yenerek Dünya Kupası hayallerine harika bir başlangıç ​​yaptı

Bellingham, golü attıktan sonra Kane ile birlikte kutlama yapıyor (Reuters)
Bellingham, golü attıktan sonra Kane ile birlikte kutlama yapıyor (Reuters)

İngiltere, Dünya Kupası'ndaki büyük şampiyonluk hedefi doğrultusunda turnuvaya galibiyetle başladı. İngiliz ekibi, 12. Grup ilk maçında Hırvatistan'ı 4-2 mağlup etti.

Almanya'nın Bayern Münih takımında forma giyen Harry Kane, biri penaltıdan olmak üzere 12 ve 42. dakikalarda attığı gollerle İngiltere'nin galibiyetinde başrol oynadı. İspanya ekibi Real Madrid'in yıldızı Jude Bellingham 47. dakikada takımının üçüncü golünü kaydederken, Barcelona forması giyen Marcus Rashford ise 85. dakikada skoru belirleyen golü attı.

Hırvatistan'ın golleri ise 36. dakikada Martin Baturina ve ilk yarının beşinci uzatma dakikasında Petar Musa'dan geldi.

Bu sonuçla İngiltere, Gana ve Panama'nın da yer aldığı grupta ilk maçlar sonunda hanesine 3 puan yazdırdı.


Mbappe'nin Dünya Kupası performansı, Fransa'yı Senegal karşısında heyecan dolu bir zafere taşıdı

Mbappe, Senegal'de attığı ikinci golü kutluyor (AFP)
Mbappe, Senegal'de attığı ikinci golü kutluyor (AFP)
TT

Mbappe'nin Dünya Kupası performansı, Fransa'yı Senegal karşısında heyecan dolu bir zafere taşıdı

Mbappe, Senegal'de attığı ikinci golü kutluyor (AFP)
Mbappe, Senegal'de attığı ikinci golü kutluyor (AFP)

Kylian Mbappé, 2026 Dünya Kupası’nda Fransa’nın Senegal karşısında turnuvaya güçlü bir başlangıç yapmasına iki golle liderlik etti. New Jersey’de oynanan ve grup aşaması 9. grup ilk maçında gerçekleşen karşılaşmayı Fransa 3-1 kazandı.

Mbappé, bu performansıyla Fransa Milli Takımı tarihinin en golcü oyuncusu oldu ve 58 gole ulaşarak Olivier Giroud’yu geride bıraktı.

Fransa’nın gollerini Mbappé (66 ve 90+6. dakikalar) ile oyuna sonradan giren Bradley Barcola (82. dakika) kaydetti. Senegal’in tek golü ise yine oyuna sonradan giren Ibrahim Mbaye’den (90+5. dakika) geldi.


Messi'den tarihi hat-trick: Arjantin, Cezayir'i 3 golle geçti

Arjantin kaptanı maçtaki üçüncü golünü kutluyor (DPA)
Arjantin kaptanı maçtaki üçüncü golünü kutluyor (DPA)
TT

Messi'den tarihi hat-trick: Arjantin, Cezayir'i 3 golle geçti

Arjantin kaptanı maçtaki üçüncü golünü kutluyor (DPA)
Arjantin kaptanı maçtaki üçüncü golünü kutluyor (DPA)

Arjantin'in yıldız futbolcusu Lionel Messi, attığı tarihi hat-trick ile son dünya şampiyonu Arjantin'i 2026 FIFA Dünya Kupası J Grubu'ndaki ilk maçında Cezayir karşısında 3-0'lık galibiyete taşıdı.

Kansas City'de oynanan karşılaşmada Messi, 17, 60 ve 76. dakikalarda kaydettiği gollerle Dünya Kupası kariyerindeki ilk hat-trick'ine imza attı. Böylece turnuva tarihindeki gol sayısını 16'ya çıkaran Arjantinli yıldız, 27 maçta ulaştığı bu rakamla Miroslav Klose ile birlikte Dünya Kupası tarihinin en golcü oyuncusu unvanını paylaştı.

Messi, ataklardan birinde yere düşüyor (Reuters)Ataklardan birinde yere düşen Messi, (Reuters)

Ayrıca Messi, 2006, 2010, 2014, 2018 ve 2022'nin ardından altıncı kez Dünya Kupası finallerinde forma giyerek bu başarıya ulaşan ilk futbolcu oldu.

Üç kez dünya şampiyonu olan Arjantin, bu galibiyetle J Grubu'nda ilk üç puanını hanesine yazdırarak geçici olarak liderlik koltuğuna oturdu. Gruptaki diğer karşılaşmada, Avusturya ile Ürdün karşı karşıya gelecek.