Rus Arzamas şirketi yönetimi, mühendislerinin, iki kilogram patlayıcı trotil ağırlığındaki bir patlamaya dayanabilecek gelecek vaat eden modern askeri teçhizat modellerinde kullanılacak çift kalkanlar oluşturduklarını duyurdu. Bu açıklama, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu’nun şirkete yaptığı ziyaret sırasında geldi.
Mühendisler, yenilikçi kalkanların iki kilogram patlayıcı trotil maddesinin patlamasına ve yanıcı delici mühimmatın yaralanmasına dayanabileceğine dikkati çekerken, hafif silahlar, ateş, şarapnel ve mayınlar dahil motor radyatörünün, kapağının ve aracın tekerleklerinin korunmasını ve personelin çeşitli tahribatlardan korunmasını garanti altına alacaklarını ifade ettiler.
Rusya Savunma Bakanlığı sözcüsü, Şoygu’nun saha ziyareti sırasında, haberleşme aracı, ambulans ve personel servisi olarak kullanılan modeller de dahil olmak üzere çeşitli amaçlarla kullanılabilecek özel zırhlı araçların tasarlanması görevini Rusya Savunma Sanayii Kompleksi yönetimine verdiğini söyledi.
Rus mühendisler, iki kilogram patlayıcıya dayanabilen çift kalkan geliştiriyor
https://turkish.aawsat.com/home/article/4264771/rus-m%C3%BChendisler-iki-kilogram-patlay%C4%B1c%C4%B1ya-dayanabilen-%C3%A7ift-kalkan-geli%C5%9Ftiriyor
Rus mühendisler, iki kilogram patlayıcıya dayanabilen çift kalkan geliştiriyor

- Moskova: Şarku’l Avsat
- Moskova: Şarku’l Avsat
Rus mühendisler, iki kilogram patlayıcıya dayanabilen çift kalkan geliştiriyor

لم تشترك بعد
انشئ حساباً خاصاً بك لتحصل على أخبار مخصصة لك ولتتمتع بخاصية حفظ المقالات وتتلقى نشراتنا البريدية المتنوعة