Suudi Arabistan Uzay Otoritesi, Uluslararası Uzay İstasyonu’ndaki (ISS) araştırma görevinin ardından, Suudi astronotlar Reyyane Bernavi ve Ali Karni’nin yanı sıra diğer Ax-2 misyon ekibini taşıyan uzay aracının güvenli bir şekilde indiğini bildirdi.
Suudi Arabistan, astronotlara yönelik programının bir parçası olarak, Dünya çevresindeki yörüngede uzay bilimi görevleri yürüten birkaç ülke arasında yer aldı.
Ax-2 misyonundaki 4 kişilik ekip, 21 Mayıs’ta ABD’nin Florida eyaletindeki Cape Canaveral’da bulunan Kennedy Uzay Merkezi’nden ISS’ye doğru 16 saatlik uzay yolculuğuna başladı.
İki Suudi astronot, Dünya’ya dönmeden önce uzayda 14 bilimsel deney gerçekleştirmeyi başardı.
Ekibi taşıyan Dragon uzay aracı, yörüngede 10 gün kaldıktan sonra dün akşam Florida açıklarındaki Meksika Körfezi’ne güvenli bir şekilde indi.