Katar ve İran, Gazze Şeridi'ndeki gelişmeler ile ateşkes çabalarını görüştühttps://turkish.aawsat.com/k%C3%B6rfez/4850681-katar-ve-i%CC%87ran-gazze-%C5%9Feridindeki-geli%C5%9Fmeler-ile-ate%C5%9Fkes-%C3%A7abalar%C4%B1n%C4%B1-g%C3%B6r%C3%BC%C5%9Ft%C3%BC
Katar ve İran, Gazze Şeridi'ndeki gelişmeler ile ateşkes çabalarını görüştü
Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani, İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile İsrail'in 7 Eki 2023'ten beri saldırılarını sürdürdüğü Gazze Şeridi'ndeki gelişmeleri ve ateşkes çabalarını görüştü
Katar Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani, İranlı mevkidaşı Hüseyin Emir Abdullahiyan'ı Doha'da kabul etti (QNA)
Katar ve İran, Gazze Şeridi'ndeki gelişmeler ile ateşkes çabalarını görüştü
Katar Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani, İranlı mevkidaşı Hüseyin Emir Abdullahiyan'ı Doha'da kabul etti (QNA)
Katar resmi ajansı QNA'nın haberine göre, Bakan Al Sani, ülkesini ziyaret eden İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan ile başkent Doha'da bir araya geldi.
Görüşme sırasında iki ülke arasındaki işbirliği ilişkileri ile bunları destekleme ve geliştirmenin yolları gözden geçirildi.
Görüşmede ayrıca Gazze Şeridi ve işgal altındaki Filistin topraklarındaki son gelişmeler, bölgede genişleyen şiddet çemberi ile bunun bölgesel, küresel güvenlik ve istikrara yansımaları da ele alındı.
Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Al Sani, görüşme sırasında ülkesinin "Gazze Şeridi'nde derhal ateşkes sağlanması, sivillerin korunması ve Gazze Şeridi'ne kesintisiz insani yardım akışının sağlanması" yönündeki çağrısını yineledi.
Suudi Arabistan, yabancılar için güncellenmiş mülk sahipliği sistemini onayladıhttps://turkish.aawsat.com/k%C3%B6rfez/5163164-suudi-arabistan-yabanc%C4%B1lar-i%C3%A7in-g%C3%BCncellenmi%C5%9F-m%C3%BClk-sahipli%C4%9Fi-sistemini-onaylad%C4%B1
Suudi Arabistan, yabancılar için güncellenmiş mülk sahipliği sistemini onayladı
Suudi Arabistan Veliaht Prensi ve Başbakanı Muhammed bin Selman dün Cidde'de düzenlenen Bakanlar Kurulu toplantısına başkanlık etti. (SPA)
Suudi Arabistan Bakanlar Kurulu dün Cidde'de Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ın başkanlık ettiği toplantıda, yabancılar için 2026 yılı başında yürürlüğe girecek olan güncellenmiş mülk sahipliği sistemini onayladı.
Suudi Arabistan Belediye, Köy İşleri ve İskân Bakanı Macid el-Hakil, Bakanlar Kurulu’nun bu sistemi şu anda onaylamasının, sektörü geliştirmeyi ve doğrudan yabancı yatırımı teşvik etmeyi amaçlayan gayrimenkul mevzuatının bir uzantısı olduğunu; yatırımcıları ve gayrimenkul geliştirme şirketlerini Suudi pazarına çekerek arzın artırılmasına katkıda bulunacağını açıkladı.
Hakil, güncellenen sistemin, piyasa kontrolünü ve gayrimenkul dengesini sağlamak için belirli prosedürlere uyumu sağlayan mekanizmaların varlığının yanı sıra tüm ekonomik ve yatırım yönlerini dikkate alarak Suudi vatandaşlarının çıkarlarını göz önünde bulundurduğunu vurguladı.
Hakil, Suudi olmayanların gayrimenkul sahibi olmasına başta Riyad ve Cidde şehirleri olmak üzere belirli coğrafi bölgelerde izin verileceğini ve Mekke ve Medine'de bunun için özel şartlar olduğunu ifade etti.
Suudi Arabistan Veliaht Prensi ve Başbakanı Muhammed bin Selman’ın dün Cidde'de başkanlık ettiği Bakanlar Kurulu toplantısından (SPA)
Güncellenen sisteme göre, Suudi olmayanların gayrimenkul sahibi olabileceği veya gayrimenkul üzerinde diğer ayni hakları edinebileceği coğrafi alanı önermek Gayrimenkul Genel Otoritesi’nin sorumluluğunda.
Kurum, Ocak 2026'da yürürlüğe girecek olan güncellenmiş sistemin idari düzenlemelerini Resmî Gazete'de yayınlandığı tarihten itibaren 180 gün içinde ‘İstilaa’ platformunda yayınlayacak.
Yönetmelik, Suudi olmayanların gayrimenkul üzerinde ayni hak edinme prosedürlerini, sistemin hükümlerinin uygulanmasına ilişkin gereklilikleri ve tüm ekonomik ve sosyal yönleri dikkate alarak uygulamanın ayrıntılarını belirleyecek.
Sistemin, Körfez vatandaşlarının Körfez İşbirliği Konseyi’ne (KİK) üye ülkelerde konut ve yatırım amacıyla gayrimenkul sahibi olmalarını düzenleyen imtiyazlı ikamet sistemi hükümleri veya Suudi olmayanlara gayrimenkul sahibi olma ve gayrimenkul üzerinde diğer ayni hakları edinme imtiyazı tanıyan diğer ilgili kanunlarla uyum içinde olması dikkat çekiyor.