Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Prens Faysal bin Ferhan, dün Kanadalı mevkidaşı Anita Anand ile yaptığı telefon görüşmesinde, bölgedeki gerginliğin artmasıyla ilgili son gelişmeleri, güvenlik ve istikrarın korunması için yapılan çalışmaları müzakere etti.
Öte yandan, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı, Güney Koreli mevkidaşı Joo Hyun ile yaptığı telefon görüşmesinde Ortadoğu'daki artan gerilimleri ve karşılıklı ilgi alanlarını ele aldı.
Bu arada, Riyad'daki Avrupalı büyükelçiler, Suudi Arabistan'ın bölgede güvenlik ve istikrarı koruma, Krallığın topraklarını güvence altına alma ve İran'ın tüm açık saldırılarına etkili bir şekilde karşı koyma çabalarını övdü.
Toplantıda Suudi Arabistan'ın güncel olaylar ve gelişmeler hakkındaki tutumu netleştirildi (SPA)
Suudi Arabistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Velid el-Hureyci'nin perşembe akşamı Riyad'da Avrupalı büyükelçilerle yaptığı görüşme, Krallığın güncel olaylar ve gelişmeler hakkındaki tutumunu netleştirdi.
Şarku’l Avsat’ın SPA’dan aktardığına göre görüşme sırasında büyükelçiler, İran'ın Suudi Arabistan'a, Körfez ülkelerine ve diğer Arap ve İslam ülkelerine yönelik acımasız saldırılarını ülkelerinin kınadığını yineleyerek, Krallığın vatandaşlarının tahliyesi ve ülkelerine dönüşlerinin kolaylaştırılması konusunda sağladığı yardıma duydukları takdiri dile getirdiler.
Toplantıya Suudi Arabistan tarafından Dışişleri Bakanlığı Siyasi İşler Müsteşarı Büyükelçi Dr. Suud el-Sati ve Avrupa İşleri Genel Müdürü Büyükelçi Abdul Rahman el-Ahmed katıldı.