Suudi Arabistan, Suriyeli hacı adaylarının ilk kafilesini karşıladı

Yemenliler, el-Vedia Sınır Kapısı’nda kendilerine sunulan hizmetlerden övgüyle söz etti

Cidde'deki Kral Abdulaziz Uluslararası Havalimanı’nda Suriye'den gelen ilk hac kafilesi karşılandı. (SPA)
Cidde'deki Kral Abdulaziz Uluslararası Havalimanı’nda Suriye'den gelen ilk hac kafilesi karşılandı. (SPA)
TT

Suudi Arabistan, Suriyeli hacı adaylarının ilk kafilesini karşıladı

Cidde'deki Kral Abdulaziz Uluslararası Havalimanı’nda Suriye'den gelen ilk hac kafilesi karşılandı. (SPA)
Cidde'deki Kral Abdulaziz Uluslararası Havalimanı’nda Suriye'den gelen ilk hac kafilesi karşılandı. (SPA)

Cidde'deki Kral Abdulaziz Uluslararası Havalimanı’nda dün, bu yılki Hac ibadetini yerine getirmek üzere Suriye'den gelen ilk hac kafilesi karşılandı. Pasaport Müdürlüğü hacı adaylarının giriş işlemlerini kolaylıkla tamamladı.

Müdürlük, uluslararası hava, kara ve deniz limanlarındaki platformlarını, hacı adaylarının dillerini bilen nitelikli insan kadrosu tarafından işletilen en son teknik cihazlarla destekleyerek hacıların giriş işlemlerini kolaylaştırmak için tüm olanaklarını kullandığını bildirdi.

u7ı89o
Bir Suudi pasaport memuru, giriş işlemlerini tamamlayan Suriyeli hacı adayına pasaportunu uzatıyor. (SPA)

Yemenli hacı adayları, el-Vedia Sınır Kapısı’nda çalışan yetkililerin kendilerine sunduğu hizmetlerden övgüyle söz ederek, giriş işlemlerini kolaylıkla tamamlamak için işlerini profesyonelce yerine getirdiklerini vurguladı. Yemenli hacı adayı el-Hac Muhammed es-Sumri, dünyanın dört bir yanından gelen hacı adaylarının rahatını sağlamak için gösterdiği ilgi ve istekten dolayı Suudi hükümetine teşekkür ve takdirlerini sundu.

El-Hac Ziyad Ali ise hac ibadetini yerine getirmek üzere Mekke ve Medine'ye doğru yola çıkarken duyduğu mutluluğu dile getirerek, el-Vedia Sınır Kapısı’nda çalışan tüm personelin profesyonel çalışmaları, hacı adaylarının konforuna katkıda bulunan modern ve gelişmiş prosedürlerin tamamlanmasındaki hız ve tüm çalışanların sıcak karşılaması göz önüne alındığında, kendisinin ve diğer misafirlerin yorgunluk ya da zorlukla karşılaşmayacağına olan inancının tam olduğunu vurguladı.

fgtrhyu
Yemenli hacı adayları Suudi Arabistan'a giriş işlemlerini tamamlamak üzere el-Vedia Sınır Kapısı’nda bulundukları sırada (SPA)

Hacı adayı İbrahim Cebari ise sunulan hizmetleri, farklı organizasyonu ve giriş işlemlerinin hızlı ve rahat bir şekilde tamamlanmasına katkıda bulunan profesyonel çalışmayı takdir ederek Krallığın güvenlik ve istikrarının korunması için Allah'a dua etti. Bir diğer hacı adayı Sadıka Ali, giriş işlemlerini tamamladıktan sonra limandan ayrılırken duyduğu büyük sevinci dile getirerek Suudi Arabistan'ın hacılara hizmette oynadığı büyük rolü övdü.

El-Vedia Sınır Kapısı’nda çalışan kamu, özel ve gönüllü kuruluşlar, Yemen'den gelen hacıları karşılamak ve Hac ibadetini kolaylıkla ve huzur içinde yerine getirebilmeleri için Suudi Arabistan’a giriş işlemlerini kolaylaştırmak üzere aralıksız ve günün her saati mesai harcıyor.



BAE bakanlıklarını modernize ediyor ve karar alma süreçlerinde yapay zekâyı kullanıyor

BAE bayrağı (Şarku’l Avsat)
BAE bayrağı (Şarku’l Avsat)
TT

BAE bakanlıklarını modernize ediyor ve karar alma süreçlerinde yapay zekâyı kullanıyor

BAE bayrağı (Şarku’l Avsat)
BAE bayrağı (Şarku’l Avsat)

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Başbakanı ve Dubai Emiri Şeyh Muhammed bin Raşid Al Mektum, Dış Ticaret Bakanlığı’nın kurulması ve mevcut bakanlıklarda yapısal düzenlemelerin yapılması da dahil olmak üzere bir dizi yeni hükümet değişikliğini duyurdu. Yapılan değişiklikler arasında, yapay zekânın hükümetin karar alma süreçlerinde danışman üye olarak benimsenmesi de yer alıyor.

Şeyh Muhammed bin Raşid X platformundaki hesabından yaptığı paylaşımda, bu adımların BAE Devlet Başkanı Şeyh Muhammed bin Zayed Al Nahyan ile istişare edildikten ve onun değişiklikleri onaylamasının ardından geldiğini açıkladı.

Söz konusu değişiklikler arasında Dış Ticaret Bakanlığı'nın kurulması ve Dr. Sani ez-Zeyudi'nin bakan olarak atanmasının yanı sıra Ekonomi Bakanlığı'nın adının Ekonomi ve Turizm Bakanlığı olarak değiştirilmesi de yer alıyor.

Şeyh Muhammed bin Raşid bir başka hamlesinde de Ulusal Yapay Zekâ Sistemi’nin Ocak 2026'dan itibaren Bakanlar Kurulu ve Bakanlık Kalkınma Konseyi’nin yanı sıra federal kuruluşların ve devlet şirketlerinin yönetim kurullarının danışman üyesi olarak kabul edildiğini duyurdu.

wefwer
Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Başbakanı ve Dubai Emiri Şeyh Muhammed bin Raşid Al Mektum (Şarku’l Avsat)

BAE Başbakanı ve Dubai Emiri Şeyh Muhammed bin Raşid Al Mektum tarafından yayınlanan genelgeye göre bu hamle, çeşitli sektörlerde benimsenen politikaların verimliliğini artırmaya katkıda bulunan kararların gerçek zamanlı analizlerini ve teknik tavsiyeleri sağlayarak hükümetin karar alma sürecini desteklemeyi amaçlıyor.

Şeyh Muhammed bin Raşid bu değişikliklerin dünyanın bilimsel ve ekonomik olarak yeniden şekillendiği bir döneme denk geldiğini vurgulayarak şunları söyledi: “Amacımız bugünden gelecek on yıllara hazırlanmak ve gelecek nesillerimiz için refahın ve onurlu bir yaşamın devamını sağlamak.”