Fenerbahçe Teknik Sorumlusu Erwin Koeman: Her zaman en önemlisi bir sonraki karşılaşmanızdır

Fenerbahçe Teknik Sorumlusu Erwin Koeman: Her zaman en önemlisi bir sonraki karşılaşmanızdır
TT

Fenerbahçe Teknik Sorumlusu Erwin Koeman: Her zaman en önemlisi bir sonraki karşılaşmanızdır

Fenerbahçe Teknik Sorumlusu Erwin Koeman: Her zaman en önemlisi bir sonraki karşılaşmanızdır

Fenerbahçe'nin teknik sorumlusu Erwin Koeman, UEFA Avrupa Ligi D Grubu'nda Belçika temsilcisi Anderlecht ile iç sahada önemli bir maça çıkacaklarını söyledi.

Koeman, karşılaşma öncesi, maçın oynanacağı Ülker Stadı'nda düzenlenen basın toplantısına sarı-lacivertli futbolculardan Andre Ayew ile katıldı.

Hollandalı çalıştırıcı, kendi sahalarında kazanmaya ihtiyaçları olduğunu vurguladı. Konuk ekibin de galibiyet için oynayacağını belirten Koeman, "Galatasaray maçında oynadığımız oyunla ilgili memnuniyet duyuyorum ama bizi bekleyen yeni bir karşılaşma var, ona odaklanmalıyız. Her zaman en önemlisi bir sonraki karşılaşmanızdır. Benim bu konuda inancım son derece yüksek ama sahada göstermeliyiz." ifadelerini kullandı.

Süper Lig'de oynadıkları Galatasaray maçının ardından yaşanan olaylara da değinen Koeman, şöyle devam etti:

"Maç sonu gördüğüm görüntülerden dolayı kesinlikle mutlu değilim ama bir de şöyle bir durum var. Anlamadığım durumlar var. Şöyle bir örnek vereyim. Roberto Soldado, Younes Belhanda tarafından orada saldırıya, bir hakarete uğruyor. Belhanda sarı kart görüyor, Soldado ise kırmızı kart görüyor. Yiğithan, Serdar Aziz tarafından itiliyor ve Serdar Aziz, Yiğithan'a yumruk atıyor. Görüntüler yalan söylemez."

Hollandalı teknik adam, takımın başında kalıp kalmayacağıyla ilgili soru üzerine ise şunları kaydetti:

"Benim için bu konu son derece açık. Önümüzde bizi bekleyen iki karşılaşma var. Bizim için şu anda en önemlisi kendimizi bu iki karşılaşmaya çok iyi şekilde hazırlamak. Daha sonra bizi bekleyen bir milli maç arası var. O iki haftalık maç oynamayacağımız süreçte Fenerbahçe kararını verecektir. Ben de o kararı bekleyeceğim ama dediğim gibi şu anda en önemlisi bu iki maç. Ne olacak, ne olmayacak bunlarla ilgili konuşmak değil benim için doğrusu. Ben bir antrenörüm, bir teknik direktörüm. Benim için en önemlisi bu iki maç, sonrasını daha sonra göreceğiz."

Koeman, kafasındaki ideal dizilişi belirlediğini ancak bunu takımın başında kalması durumunda söyleyeceğini de sözlerine ekledi.

Ayew: "3 puan düşüncesiyle sahada olacağız"

Fenerbahçe'nin Ganalı futbolcusu Andre Ayew, hedeflerinin 3 puan olduğunu belirtti.

Grup maçlarına kötü bir başlangıç yaptıklarını ifade eden Ayew, "Her geçen gün gelişiyoruz. Her geçen gün kendimizi daha iyi noktaya taşıdığımıza inanıyorum. Üzerimize düşeni yapmak mecburiyetindeyiz." diye konuştu.

Anderlecht'in zorlu bir rakip olduğunu kaydeden Ayew, "3 puan düşüncesiyle sahada olacağız. Avrupa Ligi'nde yola devam edebilmek için çok büyük şansımız olduğuna inanıyorum. Avrupa Ligi önemli bir turnuva, konsantrasyonumuzu son ana kadar üst seviyede tutmamız gereken bir kulvar. Topla iyi oynayan bir takımla karşılaşacağız. Kafa kafaya giden bir maç olacağına inanıyorum. Birbirine yakın bir mücadele olacaktır ama bu turu geçebilmek için her türlü fırsatın önümüzde olduğunu düşünüyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Ayew, Fenerbahçe'de oynamaktan büyük mutluluk duyduğunu dile getirerek sözlerini şöyle tamamladı:

"Birkaç ay oldu ben buraya geleli. Bu ligi aslında gelmeden öncede tanıyordum. Arkadaşlarım var bu ligde daha önceden oynayan. Türkiye'nin bana göre en büyük takımına geldim. Gerçekten çok büyük bir takımda forma giydiğimi biliyorum ve böyle bir fırsattan dolayı memnuniyet duyuyorum. Açıkçası sezona çok zor bir başlangıç yaptık. Hem bireysel olarak en iyi performansımızı gösterme açısından zorlandığımız bir başlangıçtı hem de takım performansı olarak açıkçası iyi bir başlangıç yapamadık. Ama son dönemde herkesin kendine olan güveni artmaya başladı. Gerek ben gerek takım arkadaşlarım iyiye doğru gidiyoruz. Umuyorum bu çok büyük takımın o çok büyük görüntüsünü en kısa zamanda ortaya koyabiliriz."



Çinli yüzücü, Dünya Şampiyonası tarihinde madalya kazanan en genç kişi oldu

Çin'in 4x200m serbest bayrak yarışı takımında yer alan Yu Zidi bronz madalya kazandı (AFP)
Çin'in 4x200m serbest bayrak yarışı takımında yer alan Yu Zidi bronz madalya kazandı (AFP)
TT

Çinli yüzücü, Dünya Şampiyonası tarihinde madalya kazanan en genç kişi oldu

Çin'in 4x200m serbest bayrak yarışı takımında yer alan Yu Zidi bronz madalya kazandı (AFP)
Çin'in 4x200m serbest bayrak yarışı takımında yer alan Yu Zidi bronz madalya kazandı (AFP)

Harry Latham-Coyle 

Singapur'da düzenlenen turnuvadaki serbest bayrak yarışı etkinliğinde bronz madalya kazanan 12 yaşındaki Çinli yüzücü Yu Zidi, Dünya Su Sporları Şampiyonası tarihinde madalyaya uzanan en genç kişi oldu.

Ekimde 13 yaşına girecek olan genç, kadınlar 4x200 metre serbest bayrak yarışının eleme turlarında yüzdü.

Genç sporcu finalde yarışmasa da takım arkadaşlarından oluşan bir dörtlü, yarışı domine eden Avustralya ve ABD'nin ardından üçüncü oldu ve elemelerde yer alan Yu'nun bronz madalya kazanmasını sağladı.

200 metre kelebek ve 200 metre bireysel karışık yüzmede bireysel madalyaları kıl payı kaçıran yıldız yüzücü, son başarısıyla ilk küresel şampiyonasında mükemmel bir başlangıç yapmış oldu. Programın devamında, 400 metre bireysel karışık yüzmede yarışacak.

Dünya Su Sporları (World Aquatics) kurallarına göre, en önemli şampiyonalarına katılmak isteyen yarışmacıların 14 yaş ve üstü olması gerekse de zorlu zaman standartlarını karşılamaları halinde istisna tanınıyor ki birinci sınıf sporcu olan Yu da turnuvadan önce bunu başarıyla gerçekleştirdi.

Kuruluşun genel müdürü Brent Nowicki, genç sporcular için doğru önlemleri alıp almadıklarından emin olmak için yaş kurallarını tekrar değerlendireceklerini açıkladı.

Önceki günlerde Singapur'da "Bu konuya gireceğimi düşünmemiştim ama şimdi bunun uygun olup olmadığı meselesine dönüp konu hakkında bir şeyler söylememiz gerektiği kanısındayım" dedi:

İlerlemenin doğru yolu gerçekten bu mu ve başka şeyler de yapmamız gerekiyor mu? Başka koruyucu önlemler de almalı mıyız? Belirli koşullar altında buna izin veriyor muyuz? Cevabı bilmiyorum.

Yu, Berlin'deki 1936 Olimpiyatları'nda kurbağalama dalında bronz madalya kazanan Danimarkalı Inge Sorensen'den bu yana büyük bir uluslararası turnuvada madalya alan en genç kişi oldu.

Independent Türkçe, independent.co.uk/sport