Dünyaca ünlü kahve zinciri Starbucks’ın eski CEO’su Howard Schultz (68), 2020 seçimlerinde bağımsız aday olabiliceğini söyleyerek, ABD Başkanı Donald Trump'a meydan okudu.
CBS'de yayınlanan 60 Dakika programına katılan Schultz, “Başkanlığa aday olmayı ciddi olarak düşünüyorum” dedi.
Kendisini, ‘hayatı boyunca demokrat’ olarak tanımlayan milyarder, iki partili sistem dışında bağımsız bir aday olacağını dile getirdi.
“Mesele sadece Trump’ın başkan olmaya uygun olup olmaması değil”
Schultz, “En kırılgan dönemde yaşıyoruz. Mesele sadece Trump’ın başkan olmaya uygun olup olmaması değil. Cumhuriyetçiler ve Demokratlar, Amerikan halkı adına gerekli olanı yapmıyor ve her gün intikam politikalarıyla ilgileniyor” şeklinde bir eleştiri yöneltti.
Ülkenin 21.5 trilyon dolar borcunu, her iki partinin anayasal sorumluluklarını yerine getirmedeki başarısızlıklarının bir örneği olarak gördüğünü söyleyen Schultz, adaylığının muhalefet oylarını bölebileceği ve Trump'ın ikinci bir dönem kazanmasına neden olabileceği konusundaki endişelerini de dile getirdi.
Demokrat aday Castro: Trump'a yeniden seçilme şansını verecek
Demokrat partili başkan adayı Julian Castro ise Schultz’un adaylığı hakkında CNN’e verdiği demeçte, "Donald Trump'a yeniden seçilme şansını verecek. Bunun ülkemizin çıkarına olacağını sanmıyorum" dedi.
Her iki partinin dışında yer alan adaylar, bazen oyların bölünmesine neden olabiliyor.
1992’de yapılan başkanlık seçimlerinde aday olan muhafazakar milyarder Ross Perot, oyları bölerek, Demokrat Bill Clinton’ın başkanlığı kazanmasında pay sahibi olmuştu.
Schultz, New York şehrinde, işçi sınıfının yaşadığı bir semtte büyüdü. Ancak 1980'lerde Washington eyaletine taşındığında Starbucks'ı uluslararası çapta bir kahve zincirine dönüştürerek servet sahibi oldu.
Starbucks’ın eski CEO’su Trump'a rakip mi oluyor?
https://turkish.aawsat.com/home/article/1565556/%E2%80%8Bstarbucks%E2%80%99%C4%B1n-eski-ceo%E2%80%99su-trumpa-rakip-mi-oluyor
Starbucks’ın eski CEO’su Trump'a rakip mi oluyor?
Ünlü kahve zinciri Starbucks’ın eski CEO’su Howard Schultz (Reuters)
Starbucks’ın eski CEO’su Trump'a rakip mi oluyor?
Ünlü kahve zinciri Starbucks’ın eski CEO’su Howard Schultz (Reuters)
لم تشترك بعد
انشئ حساباً خاصاً بك لتحصل على أخبار مخصصة لك ولتتمتع بخاصية حفظ المقالات وتتلقى نشراتنا البريدية المتنوعة
Rusya Savunma Bakanlığı tarafından 9 Aralık 2020’de yayınlanan, Rusya'nın kuzeybatısındaki bir üsten kıtalararası balistik füze fırlatılmasını gösteren videodan alınan ekran görüntüsü (AP)
Açıklanmayan bir yerde yapılan askeri tatbikat sırasında Rus nükleer denizaltısı (AP)
Kuzey Dakota’da bir Minuteman füzesini inceleyen ABD Hava Kuvvetleri askeri ile Moskova’nın merkezinde düzenlenen askerî geçit töreninde bir kıtalararası balistik füzeyi gösteren birleştirilmiş görüntü (AFP)
Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ve kızı Kim Ju-ae, 27 Ocak 2026’da Kuzey Kore'nin açıklanmayan bir yerinde füze fırlatma testini denetliyor. (EPA)