Sudan Başsavcısı Velid Seyyid Ahmed, bugün yaptığı açıklamada, devrik lider Ömer el-Beşir’in yakında hâkim karşısına çıkacağını bildirdi.
Sudan Başsavcısı Ahmed, Hartum’da düzenlediği basın toplantısında, Beşir dönemindeki yolsuzluk davalarının soruşturulduğunu ve eski rejimin sembollerine karşı 41 dava açıldığını ifade ederek, prosedürlerin önümüzdeki hafta tamamlanacağını ve Beşir’in hakim karşısına çıkacağını söyledi.
Başkentin merkezindeki oturma eylemlerinde yaşanan olayları görüşmek üzere Askeri Geçiş Konseyi (AGK) toplantısına davet edildiğini belirten Velid Seyyid Ahmed, “Oturma eylemi bölgesinin dağıtılması konusu tartışmalı bir meseledir. Bu konuda incelemelerimizi ve görüşmelerimizi sürdüreceğiz” dedi.
Sudan Başsavcısı: Ömer el-Beşir yakında hakim karşısına çıkacak
Sudan eski Devlet Başkanı Ömer el-Beşir (Reuters)
Sudan Başsavcısı: Ömer el-Beşir yakında hakim karşısına çıkacak
Sudan eski Devlet Başkanı Ömer el-Beşir (Reuters)
لم تشترك بعد
انشئ حساباً خاصاً بك لتحصل على أخبار مخصصة لك ولتتمتع بخاصية حفظ المقالات وتتلقى نشراتنا البريدية المتنوعة
Vefik Safa, Hizbullah'ın siyasi danışmanı Hüseyin Halil ile birlikte (Reuters)
Geçtiğimiz eylül ayında Beyrut sahil şeridindeki Raouche bölgesinde Hizbullah destekçileri, Nasrallah ve Safiyuddin'in suikastlarını anmak için bir araya geldi (AP)