En çok haber takip eden ülkeler belli oldu

En çok haber takip eden ülkeler belli oldu
TT

En çok haber takip eden ülkeler belli oldu

En çok haber takip eden ülkeler belli oldu

Dünyada en çok haber takip eden ülkeler belli olurken, Türkiye bu listenin üçüncü sırasında yer aldı. 
Medya takibinin önemli kurumu Ajans Press, haber okumaya yönelik yapılan araştırma istatistiklerini inceledi. Ajans Press’in Haber ve Medya Araştırma Merkezi ile Avusturalya Kanberra Üniversitesinin ortak hazırladığı raporun yanı sıra medya yansımalarından derlediği bilgilere göre, Türkiye dünyanın en çok haber takip eden 3'üncü ülkesi oldu. Böylelikle Türkiye yüzde 78’lik bir orana sahip olurken, listenin başına yüzde 85 ile İsveç’in yerleştiği görüldü. İlk 5’te yer alan diğer ülkeler ise yüzde 79 ile Polonya, yüzde 77 ile Güney Kore, yüzde 70 ile İtalya olarak kaydedildi. Türkiye’de her gün en az 1 kere haberleri kontrol eden kesimin yüzde 42’sinin online olduğu anlaşılırken, yüzde 58’inin çevrimdışı kaynaklardan haberleri takip ettiği, yüzde 14’lük bir kesimin ise haber kaynağı olarak sosyal medyayı tercih ettiği analiz edildi. 
Medyada en çok bu başlıklar konuşuldu 
PRNet ve Ajans Press’in gerçekleştirdiği medya araştırmasında, konuyla alakalı yazılı basına yansıyan haber başlıkları da belli oldu. Gerçekleştirilen incelemede 2019 yılının yarısında en çok konuştuğumuz haber başlıkları derlendi. 31 Mart’ta gerçekleştirilen yerel seçimler, 23 Haziran’da tekrarlanan İstanbul seçimi, S-400 ve F35 başlıklarının yanı sıra Doğu Akdeniz’de tırmanan gerilim ve ABD ile İran arasında yaşanan kriz 2019 medya gündeminin en çok konuşulan başlıkları arasında yer aldı. 



Sex and the City'nin yıldızından itiraz: Samantha nemfoman değil

Fotoğraf: AFP
Fotoğraf: AFP
TT

Sex and the City'nin yıldızından itiraz: Samantha nemfoman değil

Fotoğraf: AFP
Fotoğraf: AFP

Sex and the City'nin eski yıldızı Kim Cattrall, çok sevilen karakteri Samantha Jones hakkında yanlış algıya meydan okudu.

68 yaşındaki aktris 1990'dan 2004'e kadar yayımlanan dizide şehvetli bir halkla ilişkiler yöneticisini canlandırırken, Sarah Jessica Parker, Cynthia Nixon ve Kristin Davis de en iyi arkadaşları Carrie, Miranda ve Charlotte'a hayat vermişti.

Cattrall'ın 40'lı yaşlarında ve kendi tercihiyle evlenmemiş, cinsel özgürlüğünü çekinmeden yaşayan karakteri bir tür feminist ikon haline geldi ancak yaşadıkları nedeniyle sıkça nemfoman olarak etiketlendi.

The Times'a konuşan Cattrall, "O nemfoman değildi, tabii bazıları öyle düşünmüş olabilir ama o sadece ana yemeğin tadını çıkarıyordu. Diğerleri mezelerle oyalanırken, o doğrudan bifteğe yönelmişti" dedi.

Oyuncu "Ve her zaman onun kuralları geçerliydi; ben de her zaman bunda ısrarcıydım" diye ekledi.

Ama ben birçok yönden onun [Samantha] tam zıddıyım. Ben sürekli tek eşli ilişkiler yaşayan biriyim, hem de fazlasıyla.

Cattrall henüz 19 yaşındayken Kanadalı yazar Larry Davis'le evlendi. Evlilik iki yıl sonra feshedildi. 20'li yaşlarında Alman mimar Andreas Lyson'la dünya evine girdi ve bu evlilik de 7 yıl sürdü.

40'lı yaşlarının başında üçüncü kez nikah masasına oturan Cattrall, müzisyen Mark Levinson'la evlendi. 2002'de birlikte Satisfaction: The Art of the Female Orgasm (Tatmin: Kadın Orgazmının Sanatı) adlı bir kitap yazan çift iki yıl sonra ayrıldı.

dfu
Kim Cattrall, Sex and the City'de Samantha Jones rolünde (HBO)

Cattrall, 2008 ve 2010'da vizyona giren Sex and the City filmlerinde Samantha Jones karakterini yeniden canlandırdı.

Parker ile aralarında bir anlaşmazlık olduğu iddiaları sürerken 2021'de başlayan And Just Like That'e geri dönmedi ve dizinin üçüncü sezonunda da yer almayacağını doğruladı.

Cattrall, The Times'a verdiği röportajda, "Sevdiğim fantastik bir karakter yarattım ve ona çok fazla sevgi kattım" dedi.

Ve eğer sadece bununla hatırlanacaksam, o zaman gerçekten sorun yok.

Yıldız oyuncu, Samantha rolünü 4 kez reddettikten sonra kabul etmişti. 41 yaşındayken, izleyicilerin onu seksi bulmayacağını düşünüyormuş.

Oyuncu "Kendi kendime yaş ayrımcılığı yaptım" diye anlattı.

Ama bu değişti, 40 yaş seksi oldu. Artık 'Haydi, daha fazlasını görelim' deniyor.

Independent Türkçe