Beyaz Saray yetkilileri dün radikalizmin önünü kesmenin yollarını araştırmak için sosyal medyanın önde gelen şirketleriyle bir araya geldi. Söz konusu buluşma, geçen hafta ABD’nin Teksas ve Ohio eyaletlerinde meydana gelen ve 31 kişinin ölümüyle sonuçlanan 2 kanlı saldırının ardından gerçekleşti.
ABD Başkanı Trump, saldırıların ardından internet ve sosyal medyayı ‘akıl sağlığı bozuk kişileri radikalizme yönlendirmekle’ suçlamıştı. ABD Adalet Bakanlığı de insanların üzerine rastgele ateş açan şahısları, saldırılarına başlamadan önce izleyebilecek bir cihaz geliştirilmesi çağrısında bulunmuştu.
Beyaz Saray, Trump'ın New York ziyareti nedeniyle iştirak edemediği, kapalı kapılar ardında düzenlenen toplantıya katılan sosyal medya şirketleriyle ilgili herhangi bir detay vermedi.
Beyaz Saray Sözcüsü Judd Deere konuya ilişkin yaptığı açıklamada “Görüşme, olası tehdit kaynaklarını tanımlamanın yanı sıra şiddet gösterme potansiyeline sahip bireylere yardım sağlama ve iç terörizmle mücadele etme başlıkları çerçevesinde gerçekleştirildi” dedi.
Deere açıklamasının devamında şunları söyledi:
“İnternet firmalarını ve sosyal medya şirketlerini, şiddetle iç içe geçmiş radikalizm olgusuyla mücadele etme noktasında mevcut çabalarını sürdürmeye ve ifade özgürlüğünü sınırlamadan bu konuda tehditvari tutum sergileyen kişilere yönelik yardım etmeye çağırıyoruz.’’
Beyaz Saray, radikalizmle mücadele kapsamında sosyal medya şirketlerini ağırladı

Bir akıllı telefon ekranındaki sosyal paylaşım uygulamaları (AP)
Beyaz Saray, radikalizmle mücadele kapsamında sosyal medya şirketlerini ağırladı

Bir akıllı telefon ekranındaki sosyal paylaşım uygulamaları (AP)
لم تشترك بعد
انشئ حساباً خاصاً بك لتحصل على أخبار مخصصة لك ولتتمتع بخاصية حفظ المقالات وتتلقى نشراتنا البريدية المتنوعة