Beşiktaş'tan bir sessiz harekat daha!

Beşiktaş'tan bir sessiz harekat daha!
TT

Beşiktaş'tan bir sessiz harekat daha!

Beşiktaş'tan bir sessiz harekat daha!

Transfer döneminde sessiz sedasız ilerleyen Beşiktaş, Nkoudou transferinin ardından bir bomba daha patlatmaya hazırlanıyor. Medel için Bologna'yla 2,5 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında anlaşmaya varan siyah-beyazlılar, Southampton'da kadroda düşünülmeyen Mario Lemina'yı 1 yıllığına kiralayacak.
Beşiktaş'ta transferin bitimine günler kala hareketli dakikalar yaşanıyor. Geçtiğimiz hafta içinde İngiltere'ye giden yöneticiler, Tottenham'dan Nkoudou'yu transfer ederken, Fransız futbolcu Göztepe maçında son yarım saatte forma giymişti. Bu hafta 1 transfer daha yapmak isteyen yönetim, Nkoudou gibi hazır bir ismi kadroya katmak için görüşmelerde bulunuyor. Siyah-beyazlıların hedefinde, Southampton'da kadroda düşünülmeyen Mario Lemina var. 26 yaşındaki futbolcu için teklifini sunan yönetim, Southampton yönetiminden olumlu cevap alırken, futbolcuyu ikna etmek için girişimler sürüyor. Kartal, anlaşmayı sağlarsa Lemina'yı 1 yıllığına kiralayacak.
Medel için Bologna ile anlaşıldı
Lemina'yı kadrosuna katmak isteyen Beşiktaş, Medel'i ise elden çıkarıyor. Siyah-beyazlı yönetim, İtalya'nın Bologna ekibinin, Şilili futbolcu için yaptığı teklifi kabul etti. Medel'in bu hafta içinde Bologna'ya imza atması beklenirken, Beşiktaş'ın bu transferden kasasına 2,5 milyon Euro girmesi bekleniyor. Yönetimin son hamlesi ise forvetten yana olacak. Burak Yılmaz'ın sakatlığı nedeniyle hücum hattında sıkıntı yaşayan siyah-beyazlılar, geçtiğimiz hafta Cenk Tosun'un kapısını çalmıştı. Everton'da kadroya girmekte sorun yaşayan yıldız golcünün "Kariyerime Avrupa'da devam etmek istiyorum" demesi üzerine arayışlarını hızlandıran yöneticiler, daha önce teklifte bulunduğu Okaka için yeni bir hamle yapmayı planlıyor.



Çinli yüzücü, Dünya Şampiyonası tarihinde madalya kazanan en genç kişi oldu

Çin'in 4x200m serbest bayrak yarışı takımında yer alan Yu Zidi bronz madalya kazandı (AFP)
Çin'in 4x200m serbest bayrak yarışı takımında yer alan Yu Zidi bronz madalya kazandı (AFP)
TT

Çinli yüzücü, Dünya Şampiyonası tarihinde madalya kazanan en genç kişi oldu

Çin'in 4x200m serbest bayrak yarışı takımında yer alan Yu Zidi bronz madalya kazandı (AFP)
Çin'in 4x200m serbest bayrak yarışı takımında yer alan Yu Zidi bronz madalya kazandı (AFP)

Harry Latham-Coyle 

Singapur'da düzenlenen turnuvadaki serbest bayrak yarışı etkinliğinde bronz madalya kazanan 12 yaşındaki Çinli yüzücü Yu Zidi, Dünya Su Sporları Şampiyonası tarihinde madalyaya uzanan en genç kişi oldu.

Ekimde 13 yaşına girecek olan genç, kadınlar 4x200 metre serbest bayrak yarışının eleme turlarında yüzdü.

Genç sporcu finalde yarışmasa da takım arkadaşlarından oluşan bir dörtlü, yarışı domine eden Avustralya ve ABD'nin ardından üçüncü oldu ve elemelerde yer alan Yu'nun bronz madalya kazanmasını sağladı.

200 metre kelebek ve 200 metre bireysel karışık yüzmede bireysel madalyaları kıl payı kaçıran yıldız yüzücü, son başarısıyla ilk küresel şampiyonasında mükemmel bir başlangıç yapmış oldu. Programın devamında, 400 metre bireysel karışık yüzmede yarışacak.

Dünya Su Sporları (World Aquatics) kurallarına göre, en önemli şampiyonalarına katılmak isteyen yarışmacıların 14 yaş ve üstü olması gerekse de zorlu zaman standartlarını karşılamaları halinde istisna tanınıyor ki birinci sınıf sporcu olan Yu da turnuvadan önce bunu başarıyla gerçekleştirdi.

Kuruluşun genel müdürü Brent Nowicki, genç sporcular için doğru önlemleri alıp almadıklarından emin olmak için yaş kurallarını tekrar değerlendireceklerini açıkladı.

Önceki günlerde Singapur'da "Bu konuya gireceğimi düşünmemiştim ama şimdi bunun uygun olup olmadığı meselesine dönüp konu hakkında bir şeyler söylememiz gerektiği kanısındayım" dedi:

İlerlemenin doğru yolu gerçekten bu mu ve başka şeyler de yapmamız gerekiyor mu? Başka koruyucu önlemler de almalı mıyız? Belirli koşullar altında buna izin veriyor muyuz? Cevabı bilmiyorum.

Yu, Berlin'deki 1936 Olimpiyatları'nda kurbağalama dalında bronz madalya kazanan Danimarkalı Inge Sorensen'den bu yana büyük bir uluslararası turnuvada madalya alan en genç kişi oldu.

Independent Türkçe, independent.co.uk/sport