Fenerbahçe: Türkiye Cumhuriyeti'nin savcılarını göreve davet ediyoruz

Fenerbahçe: Türkiye Cumhuriyeti'nin savcılarını göreve davet ediyoruz
TT

Fenerbahçe: Türkiye Cumhuriyeti'nin savcılarını göreve davet ediyoruz

Fenerbahçe: Türkiye Cumhuriyeti'nin savcılarını göreve davet ediyoruz

Fenerbahçe Kulübü, basında çıkan haberler sonrası, "Hakemler üzerinde baskı oluşturmayı hedefleyen şahıs ve kurumlara karşı Türkiye Cumhuriyeti’nin savcılarını ivedilikle 6222 Sayılı Kanun kapsamında göreve davet ediyoruz" açıklamasında bulundu.
Fenerbahçe Kulübü, basında ve sosyal medyada yer alan bazı haberler sonrası yaptığı yazılı açıklama ile; çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığı ve Türkiye Cumhuriyeti savcılarını göreve çağırdığını açıkladı.
Kulüp tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Fenerbahçe Spor Kulübü olarak Türk futboluna ve tüm paydaşlarına olan saygımız ve sorumluluğumuz dolayısıyla oynanan her maçın, yaşanan her olayın ardından sıcağı sıcağına açıklama yapmama, kanal kanal gezmeme konusunda kararlı bir duruş sergilemeye özen gösteriyoruz.
Biz bu duruşumuzu kararlı ve duyarlı şekilde koruma noktasındayken futbolun bazı paydaşlarının ise ne yazık ki bu sorumluluktan giderek artan bir şekilde uzaklaşarak hareket ettiğini görmekteyiz.
Bu noktada özellikle basında görev yapan bazı spor yorumcuları ve medya mensuplarının, sezonun ilk haftası itibariyle başlattıkları; 10. hafta itibariyle ise artık başka bir boyuta getirdikleri 'ligde operasyon var, kurgu var, örgüt var' şeklindeki söylem, açıklama ve iftiralarının, 6222 Sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanuna göre açıkça suç teşkil ettiği ortadadır.
Medya mecralarında yapılan ilgili spekülatif ve manipülatif yorumlarla futbolu etkileri altına almaya çalışan; camiaları ve taraftarları birbirine düşman eden, futbol dünyamızda ayrıştırma ve kutuplaştırmalara neden olan, hakemler üzerinde baskı oluşturmayı hedefleyen şahıs ve kurumlara karşı Türkiye Cumhuriyeti'nin savcılarını ivedilikle 6222 Sayılı Kanun kapsamında göreve davet ediyoruz.
Fenerbahçemizin, dün deplasmanda Kayserispor ile oynadığı maçın ardından gün gibi ortaya çıkan ve iyi niyetle açıklanamayacak bazı durumlara dair kamuoyunun gündemine getirmek istediğimiz noktalar ise şu şekildedir:
Sezon başından itibaren Futbol Takımımızın maçlarını yöneten orta hakemler, takımımızın kazandığı maçları takip eden haftalarda ne tesadüftür ki hiçbir müsabakada orta hakem olarak görevlendirilmemişlerdir.
Bu durum, kazandığımız 5 farklı maçın ardından da istisnasız aynı şekilde gerçekleşmiştir.
Bununla birlikte Takımımızın lehine ilk hafta Gazişehir Takımı ile oynadığımız maçın üzerinden geçen 9 haftada, özellikle Trabzonspor ve Antalyaspor ile oynadığımız ve rakiplerimizin maçlarında benzer pozisyonlarda penaltı kararı verilen pozisyonlar da dahil olmak üzere hiçbir müsabakada penaltı kararına hükmedilmemiştir.
Son olarak dün akşam da Kayserispor'la oynadığımız maçın 12. dakikasında futbolcumuz Vedat Muriqi'ye yapılan, hemen hemen tüm futbol otoriteleri tarafından istisnasız şekilde penaltı olarak kabul gören, sonuca ve maçın akışına etki edebilecek kritik pozisyon başta olmak üzere, lehimize penaltı verilmesi gereken hiçbir pozisyonda VAR'a dahi gidilmemiş, pozisyonlar adeta görmezden gelinmiştir.
Alanyaspor ile oynadığımız karşılaşmada yaşanan kural hatası pozisyonlarının, Merkez Hakem Kurulu Başkanı Zekeriya Alp tarafından daha ilk günden medyaya demeçler verilerek ele alınış şekline de baktığımızda, şayet ortada sezon başından itibaren bazılarının iddia ettiği gibi bir operasyon varsa operasyonun Fenerbahçe'mize karşı yapılmak istendiği bu somut durumlar eşliğinde akla ilk gelendir.
En büyük kumpas ve saldırılara boyun eğmeyen Fenerbahçe Spor Kulübü, ortadaki bu tabloya rağmen, sağduyulu adımlar atmaya kararlılıkla devam edecektir.
Ancak her zaman ifade ettiğimiz gibi Türk futbolunun tepeden tırnağa bir temizliğe ihtiyacı olduğu da artık çok açıktır.
Bu noktada Fenerbahçe Spor Kulübü olarak; insani hata olarak yorumlanması zor bu kararlar ve devam etmesi halinde Türk futbolunu çok ciddi bir kaosa sürükleyebilecek ilgili söylemler hakkında, Türk futbolunu yöneten TFF Başkanı Sayın Nihat Özdemir ve yönetim kurulu ile Türk sporunun aydınlık yarınları için çok önemli bir yer teşkil eden Türkiye Cumhuriyeti'nin değerli savcılarını göreve davet ediyoruz!
Milyonlarca vatandaşımızın artık özlenen adil, imtiyazsız düzene kavuşmasının bir hak olduğunu bir kez daha belirterek bir an önce bu konular hakkında incelemeler başlatılmasını talep ediyoruz."

 


Fas, ev sahibi Kanada'yı 3-0 mağlup ederek 2026 Dünya Kupası'nda çeyrek finale yükselen ilk takım oldu

Faslı futbolcular, Ounahi'nin gol sevincini yaşıyor. (AP)
Faslı futbolcular, Ounahi'nin gol sevincini yaşıyor. (AP)
TT

Fas, ev sahibi Kanada'yı 3-0 mağlup ederek 2026 Dünya Kupası'nda çeyrek finale yükselen ilk takım oldu

Faslı futbolcular, Ounahi'nin gol sevincini yaşıyor. (AP)
Faslı futbolcular, Ounahi'nin gol sevincini yaşıyor. (AP)

Fas Milli Takımı, 2026 FIFA Dünya Kupası son 16 turunda Kanada'yı 3-0 mağlup ederek turnuvada çeyrek finale yükselen ilk ekip oldu.

İlk yarısı dengeli geçen karşılaşmada, "Atlas Aslanları" ikinci yarıda hücumdaki etkili oyunuyla üstünlüğü ele geçirdi. Yıldız oyuncu Ounahi, 50 ve 82. dakikalarda attığı gollerle takımını öne taşırken, Sofyan Rahimi ise 90+8. dakikada kaydettiği golle maçın skorunu belirledi.

Karşılaşma boyunca orta sahada yaşanan yoğun mücadele ve fiziksel temaslar nedeniyle zaman zaman tansiyon yükseldi. Maçın hakemi, oyunun kontrolünü sağlamak amacıyla her iki takımdan oyunculara birçok kez sarı kart gösterdi.

Bu tarihi galibiyetle çeyrek finale yükselen Fas, bir sonraki turda Fransa-Paraguay eşleşmesinin galibiyle karşılaşacak. Disiplinli oyunu ve tribünleri maç boyunca coşturan taraftarlarının desteğiyle yoluna devam eden Fas, turnuvadaki başarılı performansını sürdürdü.


Dünya Kupası: Fransa ve Fas, çeyrek finallere yükselmek için favoriler arasında

Fas'ın Kanada ile yapacağı maç öncesi hazırlıklarından, (AFP)
Fas'ın Kanada ile yapacağı maç öncesi hazırlıklarından, (AFP)
TT

Dünya Kupası: Fransa ve Fas, çeyrek finallere yükselmek için favoriler arasında

Fas'ın Kanada ile yapacağı maç öncesi hazırlıklarından, (AFP)
Fas'ın Kanada ile yapacağı maç öncesi hazırlıklarından, (AFP)

Gözler bugün 2026 FIFA Dünya Kupası’nda son 16 turunun başlangıcına çevrildi. Fransa ve Fas, çeyrek finale yükselmeye en yakın takımlar olarak öne çıkarken, olası eşleşme 2022 Dünya Kupası yarı finalindeki karşılaşmayı yeniden gündeme getirebilir.

Grup aşamasını kayıpsız tamamlayan ve dört maçta 13 gol atan Fransa, savunma disipliniyle dikkat çeken Paraguay ile karşılaşacak. Fas ise turnuvadaki dikkat çekici performansını sürdürme hedefiyle Kanada karşısına çıkacak.

Almanya’da erken veda edilen Paraguay maçı sonrası yeni bir dönem başladı. Alman Futbol Federasyonu, teknik direktör Julian Nagelsmann ile yolların ayrıldığını duyururken, göreve Jürgen Klopp’un getirilmesi için görüşmelere başlandığı bildirildi. Alman futbol kamuoyu, dört kez dünya şampiyonu olan “Milli takım”ın üst üste yaşadığı hayal kırıklıklarının ardından yeniden rekabetçi seviyeye dönmesi için Klopp liderliğinde bir toparlanma süreci umuyor.

İngiltere’de ise Başbakan Keir Starmer, taraftarların İngiltere-Meksika son 16 karşılaşmasını izleyebilmesi için İngiltere ve Galler’deki bar ve kafelerin pazartesi sabahı saat 05.00’e kadar açık kalmasına izin verildiğini açıkladı. Karar, polis tarafından artan güvenlik baskısı uyarılarına rağmen alındı.


Arjantin, Yeşil Burun Adaları'nın sürpriz girişimini engelledi

Arjantin, uzun süren bir maçın ardından Yeşil Burun Adaları'nı mağlup etti (AP)
Arjantin, uzun süren bir maçın ardından Yeşil Burun Adaları'nı mağlup etti (AP)
TT

Arjantin, Yeşil Burun Adaları'nın sürpriz girişimini engelledi

Arjantin, uzun süren bir maçın ardından Yeşil Burun Adaları'nı mağlup etti (AP)
Arjantin, uzun süren bir maçın ardından Yeşil Burun Adaları'nı mağlup etti (AP)

Dünya Kupası'nın son şampiyonu Arjantin, son 32 turunda uzatmalara giden karşılaşmada Yeşil Burun Adaları'nı (Cabo Verde) 3-2 mağlup ederek son 16 turuna yükseldi.

Arjantin'de takım kaptanı Lionel Messi, attığı bir gol ve yaptığı iki asistle galibiyetin mimarı oldu. Messi, 29. dakikada takımını öne geçirirken, Yeşil Burun Adaları adına Déroy Duarte 59. dakikada skora denge getirdi.

Uzatma devrelerinin 93. dakikasında Lisandro Martínez, Arjantin'i yeniden öne geçirdi. Ancak Yeşil Burun Adaları', Sidney Cabral'ın 103. dakikadaki golüyle bir kez daha eşitliği sağladı. Karşılaşmanın kader anı ise 111. dakikada yaşandı. Yeşil Burun Adaları savunma oyuncusu Dini Edilson, topu kendi ağlarına göndererek Arjantin'e galibiyeti getiren gole imza attı.

Arjantin, son 16 turunda 7 Temmuz'da Mısır ile karşı karşıya gelecek. Mısır, dün oynanan mücadelede Avustralya'yı normal süresi ve uzatma dakikaları 1-1 sona eren karşılaşmanın ardından penaltı atışlarında eleyerek adını bir üst tura yazdırmıştı.