Filip Novak, Fenerbahçe'nin kabusu oldu

Filip Novak, Fenerbahçe'nin kabusu oldu
TT

Filip Novak, Fenerbahçe'nin kabusu oldu

Filip Novak, Fenerbahçe'nin kabusu oldu

Trabzonspor'un başarılı sol beki Filip Novak, Fenerbahçe'yi boş geçmiyor. Süper Lig'in en golcü savunma oyuncusu olan Novak, sarı-lacivertlilere karşı Trabzon'da oynanan maçlarda galibiyetleri getiren golleri attı.
Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçında sahasında Fenerbahçe'yi 2-1 mağlup ederek rövanş maçı için avantajlı skor elde eden Trabzonspor'da, takımın galibiyet golünü atan Filip Novak, sarı-lacivertlilere karşı Medical Park Stadyumu'nda çıktığı maçlarda rakip kaleyi boş geçmiyor. Novak, geçtiğimiz sezon ve bu sezon Süper Lig'de bordo-mavili takımın Fenerbahçe'yi 2-1'lık skorlarla mağlup ettiği maçlarda attığı gollerle galibiyetlerde büyük pay sahibi olurken, dün gelen galibiyetin de mimarlarından oldu. Novak, Trabzon'da Fenerbahçe'ye karşı çıktığı 3 maçta da 3 gol atma başarısı gösterdi.
2017-2018 sezonunda devre arasında Midtjylland'dan bordo-mavili takıma transfer olan Çekyalı savunma oyuncusu, forma giydiği 76 maçta 13 gol attı. Novak, Süper Lig'de 10 gol atarak en golcü savunma oyuncularının başında gelirken, Türkiye Kupası'nda 2 ve Avrupa Kupası'nda da 1 gole imza attı.
29 yaşındaki oyuncu, ülkesinin Jablonec takımında forma giydiği 5 sezonda 15 gol atarken, Danimarka'nın Midtjylland takımında forma giydiği 3 sezonda ise 14 gol attı. 2018 yılının Ocak ayından itibaren forma giydiği Trabzonspor'da ise 13 gol atan Novak, en formda günlerini yaşıyor.

Ertuğrul Doğan: "Kalmasını istiyoruz"
Trabzonspor ile 31 Mayıs 2020'de sözleşmesi sona erecek olan Filip Novak ile bordo-mavili kulüple yeni mukavele görüşmelerini sürdürüyor. Yapılan transfer görüşmelerinde oyuncuyla ilgili bir sıkıntı yaşamayan bordo-mavili kulüp, Novak'ın menajerinin yüksek komisyon istemesi nedeniyle pazarlıkları sürdürüyor. Trabzonspor Başkan Yardımcısı Ertuğrul Doğan, Novak'la devam etmek istediklerini belirterek, "Novak da bizimle birlikte devam etmek istiyor. Anlaşamayacağımız bir durum yok. Yakın zamanda sözleşmeleri imzalarız" dedi.

 


Hollywood yıldızlarının aldığı takım Premier League yolunda

Cumartesi günü Charlton Athletic'i 3-0 yenerek kupayı alan ikili, stadyumun ortasında poz verdi (AP)
Cumartesi günü Charlton Athletic'i 3-0 yenerek kupayı alan ikili, stadyumun ortasında poz verdi (AP)
TT

Hollywood yıldızlarının aldığı takım Premier League yolunda

Cumartesi günü Charlton Athletic'i 3-0 yenerek kupayı alan ikili, stadyumun ortasında poz verdi (AP)
Cumartesi günü Charlton Athletic'i 3-0 yenerek kupayı alan ikili, stadyumun ortasında poz verdi (AP)

Hollywood yıldızları Ryan Reynolds ve Rob McElhenney'in satın aldığı Wrexham futbol kulübü bu sene de bir üst lige çıkmayı başardı.

Daha iki yıl önce National League'de yer alan Galler temsilcisi, gelecek sene EFL Championship'te mücadele edecek. Orada da benzer bir başarı yakalamaları halinde seneye en üst klasmanda, yani Premier League'de boy gösterecekler.

Takımın teknik direktörü Phil Parkinson işlerinin gelecek sene zor olduğunu vurgulayarak "Herkes devasa bir sıçrama yaşandığının farkında. Bu yaz bu fantastik kadroya nasıl eklemeye yapacağımız hakkında birçok zor karar alınacak. O seviyede mücadele edebilecek bir kadro kurabilecek miyiz, göreceğiz" dedi. 

Paul Mullin ve Ollie Palmer gibi önemli futbolcular Welcome to Wrexham adlı belgesel diziye konu olan kulüp için alt liglerde oynamayı kabul etmişti. Gelecek sezon için Premier League'den gelenler olacak mı, zaman gösterecek.  

Ancak haftada 400 bin dolara yakın maaşların verilebildiği en üst seviyeden aşağı inmeyi kabul edenlerin, maaşlarından da fedakarlık etmesi gerekecek gibi.

2021 yazından beri takımın başında olan 57 yaşındaki teknik direktöre Manchester City'den Kevin De Bruyne ve Leicester City'den Jamie Vardy'nin takımlarından ayrılacağı hatırlatılınca "Gözümüz her zaman bonservissiz oyuncularda ve bu durum devam edecek" yanıtını verdi.

Her sene bir lig üste çıkarak amatör seviyeden Premier League'e yükselen ilk ekip olmayı hedefleyen Wrexham'ın başarısında Ryan Reynolds ve Rob McElhenney'in kulübü 2021'de 2,5 milyon dolara satın alması da önemli rol oynuyor. 

vfghy

Deadpool'un yıldızı Reynolds pazar günü Instagram hesabında yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

İlk basın toplantımızda hedefimizin ne olduğu sorulduğunda Rob atlayıp 'Premier League' dediğinde insanlar gülmüştü. Buna tamamen hakları vardı. Çılgınca görünüyordu ama biz şaka yapmıyorduk.

It's Always Sunny in Philadelphia adlı diziyle tanınan Rob McElhenney, art arda üçüncü yıl üst lige çıkmaları hakkında yaptığı paylaşımda "Söyleyecek söz bulamıyorum" dedi. 

Diğer yandan ikilinin belgesel dizisi Welcome to Wrexham, 15 Mayıs'ta 4. sezonuyla ekranlara gelecek. 2022'de prömiyerini yapan dizi toplamda 8 Emmy kazandı.

Independent Türkçe, CNN, AP