Bill Gates: ABD’deki koronavirüs testleri etkisiz

Microsoft'un kurucusu Bill Gates (AP)
Microsoft'un kurucusu Bill Gates (AP)
TT

Bill Gates: ABD’deki koronavirüs testleri etkisiz

Microsoft'un kurucusu Bill Gates (AP)
Microsoft'un kurucusu Bill Gates (AP)

Microsoft'un kurucusu Bill Gates, ABD’de çalışmaları süren koronavirüs karşıtı aşıların test edilmesini eleştirerek, çoğunun etkisiz olduğunu çünkü sonuçların uzun sürdüğünü söyledi.
CNBC kanalına röportaj veren Gates, koronavirüs bulaştığından şüphelenilen kişilerin, 'başkalarına virüsü bulaştırmadan önce davranışlarını değiştirebilmeleri' gerektiğini ifade ederken, test sonuçlarının mümkün olan en kısa sürede ele alınması gerektiğini söyledi.

İnsanların test sonuçları elde etmek için 3 ila bir hafta beklemek zorunda kaldıklarını söyleyen ABD’li milyarder, insanların bu test için ödeme yapmamaları gerektiğini bildirdi.
Gates, koronavirüsle mücadele için 250 milyon dolarlık bütçe ayırdı.
150 bini aşkın kişinin vefat etiği ABD’de 4 milyon 500 bini aşkın vaka bulunuyor.



Arakçi: Tahran, uranyum zenginleştirme hakkına saygı göstermeyen hiçbir anlaşmayı imzalamayacaktır

İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi (DPA)
İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi (DPA)
TT

Arakçi: Tahran, uranyum zenginleştirme hakkına saygı göstermeyen hiçbir anlaşmayı imzalamayacaktır

İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi (DPA)
İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi (DPA)

İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi bugün yaptığı açıklamada, ülkesinin uranyum zenginleştirme hakkına saygı göstermeyen hiçbir anlaşmayı imzalamayacağını teyit etti ve müzakerelere büyük zarar vereceği için askeri güç kullanımına karşı uyarıda bulundu.

Devlet televizyonu Arakçi'nin, "İran'ın nükleer programı barışçıldır ve barışçıl kalacaktır ve Tahran uluslararası anlaşmalardan çekilmemiştir" dediğini aktararak, İran'ın barışçıl nükleer programına olan bağlılığını vurguladı.

Arakçi, Tahran'ın UAEK ile iş birliğinin sona ermeyeceğini, ancak ülkesinin nükleer tesislerinin güvenliğini sağlamak için “gelecekte farklı bir şekil” alacağını vurguladı.

Arakçi nükleer tesislere yönelik saldırının, İran'ın nükleer politikasının değişmesine yardımcı olabileceği uyarısında bulunurken, tesislere yönelik saldırıların radyasyonun yayılmasının yanı sıra ABD saldırısının geride bıraktığı patlamamış mühimmat nedeniyle büyük bir tehlike oluşturabileceğini vurguladı.

Geçtiğimiz ay ABD, İran'ın Fordo, Natanz ve İsfahan'daki ana nükleer tesislerini hedef alan, sığınak delici bombalarla donatılmış uçaklarıyla saldırı gerçekleştirmişti.

Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) Genel Müdürü Rafael Grossi, ABD saldırılarının İran nükleer programının “tamamen yok olmasına” neden olmadığını ve Tahran'ın uranyum zenginleştirmeye “aylar içinde” yeniden başlayabileceğini söyleyerek, saldırının İran'ın nükleer tesislerini “yok ettiğini” defalarca tekrarlayan ABD Başkanı Donald Trump'ın açıklamalarıyla çelişti.