Tüm dünyada 19 milyon insana bulaşan koronavirüsün ikinci dalgasının gelip gelmeyeceği yönündeki endişeler, Lübnan'ın Beyrut Limanı'ndaki patlama, Türkiye'de dövize talebin güçlenmesi, alınan swap kısıtlamaları nedeniyle yabancı yatırımcının Türkiye piyasasına güveninin düşmesi gibi faktörler piyasada yeni rekorları da beraberinde getiriyor.
Yaklaşık bir buçuk ay 6,85 lira seviyesinde seyreden Dolar/TL'nin geçen haftalarada 7 lira bandını kırmasının ardından kur, 7 lira 20 kuruşun da üzerine çıktı. 5 Ağustos'u 7,04 lira seviyesinde kapatan dolar, yeni günde 7,2775'i gördü ve tarihi rekorunu kırdı.
ABD'de salgının iyi yönetilemediği düşüncesinin hâkim olmasıyla yatırımcının dolardan çıkıp altının yanı sıra euroya da yönelmesi, Avrupa'nın hâkim para birimini güçlendiriyor. Dünü 8,37 seviyesinde kapatan Euro/TL kuru 8,6580'e kadar yükseldi ve tarihi rekorunu kırmış oldu.
Sterlin/Dolar kurundaki yükseliş ise yüzde 4'e aştı ve 9,55'in üzerini gördü.
Türk Lirası, Dolar karşısında değer kaybetmeye devam ediyor
İstanbul'da bir adam para sayıyor (Arşivler - Reuters)
Türk Lirası, Dolar karşısında değer kaybetmeye devam ediyor
İstanbul'da bir adam para sayıyor (Arşivler - Reuters)
لم تشترك بعد
انشئ حساباً خاصاً بك لتحصل على أخبار مخصصة لك ولتتمتع بخاصية حفظ المقالات وتتلقى نشراتنا البريدية المتنوعة