Suudi Arabistan’da 4 ayın ardından vaka sayısı binin altında düştü

Suudi Arabistan’da kamu alanlarında koruyucu önlemlere uyulması vaka sayılarının düşmesine katkıda bulundu (Reuters)
Suudi Arabistan’da kamu alanlarında koruyucu önlemlere uyulması vaka sayılarının düşmesine katkıda bulundu (Reuters)
TT

Suudi Arabistan’da 4 ayın ardından vaka sayısı binin altında düştü

Suudi Arabistan’da kamu alanlarında koruyucu önlemlere uyulması vaka sayılarının düşmesine katkıda bulundu (Reuters)
Suudi Arabistan’da kamu alanlarında koruyucu önlemlere uyulması vaka sayılarının düşmesine katkıda bulundu (Reuters)

Suudi Arabistan’da 4 ay boyunca günlük vaka oranlarında binin üzerinde kaydedilen vakaların ardından dün günlük vaka sayısı Nisan ayının ortasından bu yana en düşük rakam olarak ilk kez binin altına düştü.
Bu gelişme Suudi Arabistan’ın pazar günü eğitimin uygulanacağı yeni eğitim döneminde ders başı yapılmasının yanı sıra bazı üniversiteler ve teknik enstitülerde öğrencilerin sınıflara dönmesi ve kamu sektörü çalışanlarının da aylar süren aşamalı normal hayata dönüş sürecinin ardından normal çalışma düzenine  hazırlandığı bir zamanda geldi.
Normal hayata dönüşün öncesinde Suudi Arabistan’da 16 Mart’ta kamu sektörü çalışanlarının iş yerlerine gitmesi 16 günlüğüne askıya alınmıştı. Bu tarihte ülkedeki toplam vaka sayısı 150’yi geçmiyordu ancak sonrasında salgının durumu değişerek virüsün yaygınlığı arttı. Salgının daha fazla yayılması işyerlerinde çalışmanın askıya alınmasının 16 günden 138 güne çıkarılmasına sebep olurken vaka sayısı 310 bin sınırını aştı.
Sağlık Bakanlığı dün ülkenin 103 şehrine dağılmış olan 987 yeni koronavirüs vakasının kaydedilmesi ile toplam vaka sayısının 313 bin 911’e yükseldiğini duyurdu.
Bakanlık, bin 38 hastanın daha sağlığına kavuşması ile toplam iyileşen hasta sayısının 288 bin 441 kişiye ulaştığını ve 27 kişinin virüs sebebiyle hayatını kaybetmesi ile toplam ölüm sayısının 3 bin 840’a yükseldiğini açıkladı. Bakanlık, aktif vaka sayısının 21 bin 630 olduğu ve vakaların bin 555’inin sağlık durumunun kritik olduğu bilgisini verdi.

Kuveyt: 646 yeni vakanın kaydedildi
Kuveyt Sağlık Bakanlığı yaptığı açıklamada 646 yeni vakanın kaydedilmesi ile toplam vaka sayısı 84 bin 228 kişiye yükseldi. Kuveyt’te 3 kişinin daha virüs sebebiyle hayatını kaybetmesiyle toplam ölüm sayısı 528 kişiye ulaştı.
Bakanlık, 673 kişinin daha sağlığına kavuştuğunu böylece toplam iyileşen hasta sayısının 75 bin 993 kişiye ulaştığını duyurdu.
Yapılan açıklamada yoğun bakımda olan hasta sayısının 92 kişi, tedavi gören hasta sayısının ise 7 bin 703 kişi olduğu belirtildi.

Bahreyn: 357 yeni koronavirüs vakası kaydedildi
Bahreyn Sağlık Bakanlığı dün 357 yeni koronavirüs vakasının daha kaydedildiğini duyurdu.
Bakanlığın Twitter hesabı üzerinden yayınlanan basın açıklamasında, yeni vakaların 115’inin göçmen işçiler, 232’sinin ise hastalarla temas kuran kişiler ve 10’unun yurt dışından gelen bireylerden oluştuğu bildirildi.
Bakanlık tıbbi muayeneler sonucunda 390 hastanın daha iyileştiğinin doğrulandığını böylece toplan iyileşen hasta sayısının 47 bin 760’a ulaştığını ayrıca mevcut vaka sayısının 3 bin 160 olduğunu açıkladı.

Katar: Aktif vaka sayısı 2 bin 960 kişiye yükseldi
Katar Halk Sağlığı Bakanlığı dün 211 yeni koronavirüs vakasının daha kaydedilmesi ile aktif vaka sayısının 2 bin 960 kişiye yükseldiğini belirtti. Bakanlık, 234 kişinin daha iyileşmesi ile iyileşen toplam hasta sayısının 115 bin 251’e ulaştığını duyurdu.
Öte yandan, Katar Ulaştırma ve Haberleşme Bakanlığı, Katar’da toplu taşıma araçlarına uygulanan kısıtlamaların aşamalı olarak kaldırılmasında ve dördüncü aşamanın ilk bölümünün uygulanması kapsamında yeniden çalışmaya başlama prosedürlerini açıkladı.
Bakanlık salı gününden itibaren toplu taşıma araçlarının (otobüsler ve metro) kapasitesinin yüzde 30’unu aşmayan bir oranda çalışmaya başlamasına izin verdi.



Halid bin Selman ve Arakçi bölgedeki gelişmeleri ele aldı

Halid bin Selman ve Arakçi bölgedeki gelişmeleri ele aldı
TT

Halid bin Selman ve Arakçi bölgedeki gelişmeleri ele aldı

Halid bin Selman ve Arakçi bölgedeki gelişmeleri ele aldı

Suudi Arabistan Savunma Bakanı Prens Halid bin Selman, İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi ile bir araya geldi.

Prens Halid bin Selman, Abbas Arakçi ile bölgedeki gelişmeleri ve bu yönde sarf edilen çalışmaları ele aldı.

Suudi Savunma Bakanı “X” platformu aracılığıyla yaptığı açıklamada,"Ekselansları İran Dışişleri Bakanı Dr. Abbas Arakçi ile bir araya geldim. İki ülke arasındaki ikili ilişkileri ve iş birliğinin boyutlarını gözden geçirdik. Bölgedeki gelişmeleri, bölgesel ve uluslararası güvenlik ve istikrarın sağlanmasına katkıda bulunan çabaları ele aldık ve ortak ilgi alanlarına giren bir dizi konuyu görüştük" ifadeleri yer aldı.