Cristiano Ronaldo, Portekiz Milli Takımı'nda da tarihe geçti

Portekizli futbol yıldızı Cristiano Ronaldo (AFP)
Portekizli futbol yıldızı Cristiano Ronaldo (AFP)
TT

Cristiano Ronaldo, Portekiz Milli Takımı'nda da tarihe geçti

Portekizli futbol yıldızı Cristiano Ronaldo (AFP)
Portekizli futbol yıldızı Cristiano Ronaldo (AFP)

İtalya Birinci Futbol Ligi (Serie A) ekiplerinden Juventus'un Portekizli yıldız futbolcusu Cristiano Ronaldo, milli takımında da tarihe geçti.
UEFA Uluslar A Ligi'nin ikinci haftasında Portekiz, deplasmanda İsveç'e konuk oldu.
Portekiz'e galibiyeti getiren golleri 45. ve 72. dakikalarda Cristiano Ronaldo kaydetti.
Milli formayla çıktığı 165. maçında İsveç ağlarını iki kez sarsan yıldız futbolcu, ulusal takımında attığı gol sayısını 101'e yükselterek yeni bir rekora imza attı.
Cristiano Ronaldo, İranlı Ali Daei'nin ardından milli takım formasıyla 100 gol barajına ulaşan tarihteki ikinci futbolcu oldu.
1993-2006 yılları arasında İran Milli Takımı ile 149 kez sahaya çıkan Ali Daei, attığı 109 golle uluslararası alanda en fazla gol atan milli futbolcu unvanını elinde bulunduruyor.

"Kimseye bir şey kanıtlamam gerekmiyor"
Karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulunan Portekizli yıldız, kimseye ispat edecek bir şeyi olmadığını dile getirerek, şöyle konuştu:
"Bu statta iz bıraktığımı biliyordum ve yine iz bırakacağımı tahmin ediyordum. Provokasyonları umursamıyorum. Kariyerim boyunca yaptıklarım ortada. Kimseye bir şey kanıtlamam gerekmiyor. Zaten sahada her şeyi ortaya koyuyorum. Çok mutluyum. Birincisi takım kazandı ve hedefimiz buydu. İkincisi ise 101 gole ulaştım. Kendimi iyi hissediyorum. Genç oyuncularla oynamak beni mutlu ediyor."

Üç büyük ligde 25 ve üzeri gol atan ilk oyuncu oldu
Cristiano Ronaldo, 1960-1961 sezonundan beri 1 sezonda 25 gol atan ilk Juventuslu oyuncu olarak başarılarına bir yenisini daha eklemişti.
Ronaldo ayrıca, Premier Lig, La Liga ve Serie A'nın üçünde de tek sezonda 25 ve üstü gol atan ilk oyuncu olmuştu.



Cadillac F1 koltukları kime gidecek?

Fotoğraf: FIA
Fotoğraf: FIA
TT

Cadillac F1 koltukları kime gidecek?

Fotoğraf: FIA
Fotoğraf: FIA

Cadillac Takım Müdürü Graeme Lowdon, takımının gelecek sezon F1 pistindeki iki koltuk için en az üç pilotla görüşme halinde olduğunu doğruladı.

Amerikan otomotiv devi General Motors'a ait Cadillac, gelecek sezon yeni motor ve şasi düzenlemeleri yürürlüğe giren Formula 1'in 11. takımı olacak.

Dolayısıyla iki sürücü pozisyonuna ilişkin büyük ilgi ve bir dizi spekülasyon var. Daha önce 2010'ların ortasında Marussia'da takım müdürlüğü yapan Lowdon, Cadillac'ın Mick Schumacher, Valtteri Bottas ve Sergio Perez gibi isimlerle görüştüğünü itiraf etti.

Lowdon, The High Performance Podcast'e "Mick'le konuşuyoruz" dedi. 7 dünya şampiyonluğu bulunan Michael'ın oğlu Schumacher, 2022'de Haas'tan kovulduğundan beri F1'de yarışmadı.

Mercedes'in yedek pilotu Bottas ve eski Red Bull pilotu Perez'in de adaylar arasında olduğu doğrulandı.

Ferrari yedek pilotu Zhou Guanyu'yu da temsil eden Lowdon, "Herkes yeniden bir şeyler kanıtlamak istiyor" diye ekledi.

Bunu asla en büyük motivasyon kaynağı olarak görmüyorum. Takımımızın araç sunma nedeni birilerinin bir şey kanıtlamasını sağlamak değil. Takımımız, eğer isterseniz, sahada bir pozisyon sağlamak için orada. Elbette birinin neler yapabileceğini kanıtlaması için ama araç dünyaya göstermek, bir noktayı kanıtlamak ya da başka bir şey için orada olmayacak. Sürücü, takımı için yapabileceğinin en iyisini yapmak için orada ve etrafındaki takım için de motive olmalı. Dolayısıyla, kişisel bir noktayı kanıtlamak isteyenlere pek hevesli değilim.

Bununla birlikte Lowdon, geçen yıl Racing Bulls'un kovduğu Daniel Ricciardo'nun son listesinde olmadığını doğruladı.

Lowdon, Avustralyalı pilotla ilgili soruya "Aslında, sanırım Formula 1'le ilgilenmediğini açıkça söyledi" yanıtını verdi.

Eğer birini ikna etmem gerekiyorsa, bu yanlış kişidir. Bir Formula 1 pilotunu arabaya atlaması için asla ikna etmeniz gerekmez.

CEO Dan Towriss tarafından yönetilen ve 1978 F1 dünya şampiyonu Mario Andretti'nin danışmanlığını yaptığı Cadillac'ın, gelecek yıl Avustralya'da yapılacak sezon açılışında F1'e katılmasına 8 aydan az süre kaldı.

Independent Türkçe