3 Kasım seçimlerinin ABD tarihindeki en güvenilir seçimlerden biri olduğunu söylemesinin ardından Başkan Donald Trump tarafından görevden alınan ABD Siber Güvenlik ve Altyapı Güvenliği Ajansı Eski Direktörü Christopher Krebs, Trump'ın seçimlerde hile yapıldığına ilişkin iddialarını "komik" olarak nitelendirdi.
CBS kanalında yayınlanan "60 Dakika" programına konuk olan ABD Siber Güvenlik ve Altyapı Güvenliği Ajansı Eski Direktörü Christopher Krebs, "Yabancı ülkelerin oy kayıt sistemlerini manipüle ettiği iddiaları temelsizdir” açıklamasında bulundu.
Trump’ın eski avukatı Sidney Powell geçen hafta bir komplo teorisi ortaya atmış, yedi yıl önce hayatını kaybeden eski Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez’in emriyle icat edilen oylama sistemleri sayesinde ABD seçim sonuçlarının Demokrat aday Joe Biden lehine çevrildiğini söylemişti. Bu skandal açıklamanın ardından Trump’ın hukuk ekibi geçen hafta Sidney Powell ile yollarını ayırmıştı.
Powell ve bazı isimler oylama makinelerinin, üstünlüğü Trump'tan alıp Biden'a verdiğini ve ABD’deki oylama sistemi hakkında bazı bilgilerin Almanya'daki sunucularda saklandığını iddia etmişlerdi.
CBS kanalında yayınlanan "60 Dakika" programına konuşan Krebs, “ABD’deki tüm oylar ABD'de sayılıyor" açıklamasında bulundu. Dün bir bölümü yayınlanan röportajın tamamı yarın yayınlanacak.
Trump, 3 Kasım seçimlerinin ABD tarihindeki en güvenilir seçimlerden biri olduğunu söyleyen Krebs’i 17 Kasım’da görevden aldı.
Reuters’ın haberine göre konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Krebs şunları söyledi: “Bildiğim kadarıyla yabancı bir gücün herhangi bir makineyi kurcaladığına dair hiçbir kanıt yok. Bunlar, komik iddialar. Amerikan halkı oylarına yüzde yüz güvenmeli.”
Son yapılan ABD seçimlerinde Biden 306 delege kazanarak, 232 delege kazanan Trump'ı geride bıraktı ve zaferini ilan etti. Oy sayılarında da bariz bir üstünlük elde eden Biden ile rakibi arasındaki oy farkı altı milyon oldu.
Trump ve avukatları, herhangi bir delil ortaya koymadan, seçimlerde kazananın büyük bir hile ile el değiştirdiğini iddia etmeye devam ediyorlar. Kazanın kendisi olduğunu ileri süren Trump, perşembe günü yaptığı açıklamada, seçim kurulunun Biden'ın zaferini onaylaması halinde Beyaz Saray'dan ayrılacağını belirtmişti.
Krebs: Trump'ın seçimlerde hile yapıldığına ilişkin iddiaları ‘komik’

ABD Siber Güvenlik ve Altyapı Güvenliği Ajansı Eski Direktörü Christopher Krebs (Arşivler-Reuters)
Krebs: Trump'ın seçimlerde hile yapıldığına ilişkin iddiaları ‘komik’

ABD Siber Güvenlik ve Altyapı Güvenliği Ajansı Eski Direktörü Christopher Krebs (Arşivler-Reuters)
لم تشترك بعد
انشئ حساباً خاصاً بك لتحصل على أخبار مخصصة لك ولتتمتع بخاصية حفظ المقالات وتتلقى نشراتنا البريدية المتنوعة