Çin, savaş uçaklarının geçtiğimiz hafta Tayvan Boğazı’nda uçmasının, Tayvan’ın bağımsızlık hamleleri ve ABD’ye karşı bir uyarı olduğunu bildirdi.
Çin’e ait savaş jetleri ve bombardıman uçakları, geçtiğimiz hafta sonu Tayvan sahilinden yaklaşık 200 ila 250 kilometre uzaklıktaki Tayvan hava savunma bölgesine girmişti.
Çin Devlet Konseyi Tayvan İşleri Ofisi Sözcüsü Cu Fınglien, “Tayvan Boğazı'ndaki bu askeri tatbikatlar, egemenliğimizi kararlı bir şekilde savunmayı amaçlamaktadır. Bunlar, dış müdahaleye ve Tayvan’ın bağımsızlığını savunan ayrılıkçı güçlerin provokasyonuna karşı sert bir uyarıdır” dedi.
Sözcü, ayrılıkçı hareketlere ve dış müdahalelere karşı önlem almak için güç kullanımından vazgeçmeyeceklerini de vurguladı.
Çin’den ABD ve Tayvan’a uyarı
https://turkish.aawsat.com/home/article/2768811/%C3%A7in%E2%80%99den-abd-ve-tayvan%E2%80%99-uyar%C4%B1
Çin’den ABD ve Tayvan’a uyarı
Tayvan’a ait savaş uçağı (EPA)
Çin’den ABD ve Tayvan’a uyarı
Tayvan’a ait savaş uçağı (EPA)
لم تشترك بعد
انشئ حساباً خاصاً بك لتحصل على أخبار مخصصة لك ولتتمتع بخاصية حفظ المقالات وتتلقى نشراتنا البريدية المتنوعة

