İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu bugün yaptığı açıklamada İsrail'in İran'ın nükleer silah edinmesine izin vermeyeceğini yineledi.
Netanyahu’nun resmi Facebook hesabından yapılan açıklamada, “Bizi ortadan kaldırmaya çalışanlara sesleniyorum. Yani İran ve onun Ortadoğu'daki destekçilerine... Aşırılıkçı ve saldırgan rejiminizin nükleer silahlara sahip olmasına izin vermeyeceğiz. Birbirini izleyen nesiller boyunca İsrail toprağına dönmek için binlerce yıl süren bir yolculuğa hayali mollalar rejiminin, Yahudi halkının yeniden canlanma hikayesine bir son vermesine izin vermek için çıkmadık. Sizin gibi aşırılık yanlısı bir rejimle herhangi bir anlaşmaya güvenmiyoruz. Geçtiğimiz yüzyılda ve günümüzde sizinki gibi aşırılık yanlısı rejimlerle yapılan anlaşmaların nasıl olduğunu zaten görmüştük. Bir anlaşma olsun ya da olmasın, sizin nükleer silah tedarikini önlemek için elimizden gelen her şeyi yapacağız” ifadelerine yer verdi.
Netanyahu'nun İran'a yönelik yeni uyarısı, İran'ın, Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu müfettişlerinin nükleer tesisleri ziyaret etmelerine izin veren ek protokolün gönüllü olarak uygulanmasını askıya almasıyla aynı zamana denk geldi.
Son Haberler
- Gizli ziyaretler ve Husilerden gelebilecek olası saldırılara karşı hazırlıklar... İsrail'in Somaliland’ı tanımasının perde arkası
- Bondi Plajı saldırısının kahramanı: Amacım saldırganı etkisiz hale getirmek ve masum insanları öldürmesini engellemekti
- Lazkiye’de eski rejim kalıntılarından silahlı saldırı: 4 ölü, 108 yaralı
Netanyahu'dan İran'a: Aşırılık yanlısı rejiminizin nükleer silah sahibi olmasına izin vermeyeceğiz
https://turkish.aawsat.com/home/article/2823331/netanyahudan-i%CC%87rana-a%C5%9F%C4%B1r%C4%B1l%C4%B1k-yanl%C4%B1s%C4%B1-rejiminizin-n%C3%BCkleer-silah-sahibi-olmas%C4%B1na
Netanyahu'dan İran'a: Aşırılık yanlısı rejiminizin nükleer silah sahibi olmasına izin vermeyeceğiz
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu (Reuters)
Netanyahu'dan İran'a: Aşırılık yanlısı rejiminizin nükleer silah sahibi olmasına izin vermeyeceğiz
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu (Reuters)
لم تشترك بعد
انشئ حساباً خاصاً بك لتحصل على أخبار مخصصة لك ولتتمتع بخاصية حفظ المقالات وتتلقى نشراتنا البريدية المتنوعة


