Hükümet yetkilileri, 3 kadın medya çalışanının Afganistan'ın doğusundaki Celalabad şehrinde işten evlerine döndükleri sırada vurularak öldürüldüğünü bildirdi. Yetkililer saldırıyı kim yada kimlerin gerçekleştirdiğinin araştırıldığını açıklarken terör örgütü DEAŞ yaptığı açıklamada olayın sorumluluğunu üstlendi.
“Vurulduklarında ofisten evlerine yürüyorlardı” ifadelerini kullanan Enikass TV direktörü Zalmay Latifi, 3 kadın çalışanın iki farklı saldırıda öldürüldüğünü belirtti. Kanaldan bir başka çalışan ve Nangahar Bölge Hastanesi Sözcüsü Zahir Adil ise olayı ve can kaybını doğruladı. Kadınların dublaj bölümünde çalıştıkları belirtildi.
AFP’nin haberine göre örgüt, Salı akşamı yaptığı açıklamada suikastı kabul etti ve "Afgan hükümetine sadık medya kuruluşlarından birinde çalışan üç kadın gazeteciyi hedef aldığını" ifade etti.
Bir Taliban hareketi sözcüsü, hareketin söz konusu 3 kadının öldürülmesiyle bir ilgisi olduğu iddialarını yalanladı. Geçen yıl aynı haber kanalından 2 kişi daha öldürülmüş, saldırının sorumluluğunu üstlenen olmamıştı. Bombalamalar, füze saldırıları ve cinayetler dahil olmak üzere benzer şiddet eylemleri son aylarda Kabil ve diğer birkaç Afgan eyaletini sarsarken son zamanlarda ülkedeki gazeteciler, din adamları, aktivist ve hakimlerin hedef alındığı suikast dalgası ise ülke çapında paniğe yol açtı. Nitekim bu durum birçoğunu saklanmaya, hatta kaçmaya zorladı.
Afganistan’da 3 kadın TV çalışanının öldürülmesi olayını DEAŞ üstlendi

Bir Afgan askeri Helmand Eyaletindeki bir kontrol noktasında yoldan geçenleri kontrol ediyor (Arşivler - EPA)
Afganistan’da 3 kadın TV çalışanının öldürülmesi olayını DEAŞ üstlendi

Bir Afgan askeri Helmand Eyaletindeki bir kontrol noktasında yoldan geçenleri kontrol ediyor (Arşivler - EPA)
لم تشترك بعد
انشئ حساباً خاصاً بك لتحصل على أخبار مخصصة لك ولتتمتع بخاصية حفظ المقالات وتتلقى نشراتنا البريدية المتنوعة