Google, arama sonuçları güvenilir olmadığında kullanıcıları uyaracak

Google arama motoru logosu (Reuters)
Google arama motoru logosu (Reuters)
TT

Google, arama sonuçları güvenilir olmadığında kullanıcıları uyaracak

Google arama motoru logosu (Reuters)
Google arama motoru logosu (Reuters)

Dünyanın en büyük arama motoru Google, son dakika haberlerine ve gündeme yeni gelen konulara bakan kullanıcılara, arama sonuçlarının güvenilirliği hakkında uyarı göstereceğini açıkladı.
Özelliğin, son zamanlarda trend olan ancak muteber kaynakların ele almadığı konular hakkında yapılan aramalarda çıkması planlanıyor.
Google Arama Halkla İlişkiler Temsilcisi Danny Sullivan 25 Haziran'da yayımladığı blog yazısında şu cümleleri kaleme aldı:
"Sistemlerimizi, hızla gelişen konulara bazı kaynakların henüz ilgi göstermediğini tespit etmesi için eğittik. Artık daha fazla kaynaktan daha fazla bilgi mevcut olduğunda tekrar kontrol etmenin en iyisi olabileceğini belirten bir bildirim göstereceğiz."
Uyarıda "Bu sonuçlar hızla değişiyor gibi görünüyor. Bu konu yeniyse, muteber kaynakların sonuçlarının eklenmesi bazen zaman alabilir" ifadeleri yer alıyor.
Geçen hafta uygulamaya konan özellik, 2016'da Galler'de UFO görüldüğüne dair bir haberin 22 Haziran'da yeniden gündeme gelmesinin ardından da test edildi. "UFO filmed traveling 106 mph" (saatte 170 kilometre hızla hareket eden UFO görüntülendi) aramasını yapan kişilerin karşısına uyarı çıktı. Ancak artık konuyla ilgili aramalarda bu uyarı bulunmuyor.
Şu anda sadece ABD'de İngilizce yapılan arama sonuçlarında denenen özelliğin, gelecek aylarda diğer ülkelerde de uygulamaya konması hedefleniyor.



WhatsApp yıllardır beklenen güncellemesini çıkardı

Fotoğraf: AFP
Fotoğraf: AFP
TT

WhatsApp yıllardır beklenen güncellemesini çıkardı

Fotoğraf: AFP
Fotoğraf: AFP

WhatsApp, kullanıcıların yıllarca süren taleplerinin ardından nihayet bir iPad uygulaması çıkardı.

Tablet artık tıpkı bir telefon gibi mesaj alıp gönderebilecek ve grup sohbetlerine katılabilecek.

Meta, uygulamanın "en büyük taleplerden biri" olduğunu ifade ediyor. Artık çoğu modern iPad'deki App Store'da mevcut.

WhatsApp önceden yalnızca tek bir cihazda çalışabiliyordu. Uygulamanın internet sürümü bile telefondakinin bir uzantısıydı, çalışması için telefonun açık ve bağlı kalması gerekiyordu. Ancak 2020'de WhatsApp birden fazla cihaz için destek sunmaya başlamış ve bu gelişme o zaman bile olası bir tablet uygulaması hakkında spekülasyonlara yol açmıştı.

iPad uygulaması halihazırda telefon versiyonunda bulunan özelliklerin aynısını, sadece daha büyük bir ekrana uyarlanmış şekilde sunuyor. Meta, bunun iPad uygulaması için "sadece başlangıç" olduğunu belirtse de hangi özelliklerin yolda olabileceğine dair ipucu vermedi.

WhatsApp, sohbetleri şifre veya parmak iziyle gizleyebilen sohbet kilidi adlı bir özelliğe sahip olduğunu belirtti. Bunun, WhatsApp sohbetlerinin paylaşılan cihazlarda bile gizli kalabileceği anlamına geldiği ifade edildi.

Facebook'un ana şirketi Meta'nın geliştirdiği Instagram da uzun süredir iPad uygulaması çıkarmayı reddediyor. Yöneticiler, uygulamaya yönelik taleplere zaman zaman bunun şirket için yeterince öncelikli bir konu olmadığını söyleyerek yanıt veriyor.

Öte yandan son aylarda bu durum değişmiş olabilir. Yakın zamanda yayımlanan bir haberde Instagram'ın, belki de TikTok'un başarısı nedeniyle kendi iPad uygulamasını geliştirdiği öne sürülmüştü.

Independent Türkçe