WHO Sözcüsü Harris'ten aşı karşıtlarına tepki: Sosyal medya yerine güvenilir kaynaklara başvurun

Fotoğraf: AA
Fotoğraf: AA
TT

WHO Sözcüsü Harris'ten aşı karşıtlarına tepki: Sosyal medya yerine güvenilir kaynaklara başvurun

Fotoğraf: AA
Fotoğraf: AA

Dünya Sağlık Örgütü Sözcüsü Harris, Kovid-19 aşısına karşı çıkan insanların sosyal medya yerine güvenilir kaynaklardan bilgi alması gerektiğini vurgulayarak, salgın nedeniyle ölenlerin yüzde 99'unun aşısını yaptırmayanlar olduğunu bildirdi.
Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Sözcüsü Margaret Harris, BM Cenevre Ofisi'nde düzenlenen basın toplantısında AA muhabirinin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşılarıyla ilgili sorularını cevapladı.
Harris, Kovid-19 aşılarının etkililiklerine ilişkin, "Evet, (aşılar) işe yarıyorlar. Hem de çok işe yarıyorlar" dedi.
Aşıların, hastaneye yatışları, ağır hastalıkları ve ölümü önlemek için tasarlandıklarını belirten Harris, "Dolayısıyla bunu çok iyi yapıyorlar. Nüfusa baktığımızda, ne yazık ki hastanede yatanların, daha da üzücü bir şekilde ölenlerin, aşı kapsamı çok yüksek olan ülkelerde bile büyük çoğunluğu yüzde 99'u aşısız" ifadelerini kullandı.
Harris, Kovid-19 aşılarına erişimin olduğu ülkelerde aşı yaptırmamanın büyük bir trajedi olduğunu vurgulayarak, "Biliyorsunuz sürekli aşıya erişimi olmayan pek çok ülke olduğunu söylüyordum. Bir (Kovid-19) aşısına erişiminiz varsa, bunun harika bir hediye olduğunu anlayın. Bu büyük bir ayrıcalıktır" değerlendirmesinde bulundu.

"Sosyal medyayı dinlemeyin"
Kovid-19 aşılarıyla ilgili özellikle sosyal medyada çıkan haberlerden birçok kişinin endişelendiğini belirten Harris, aşılarla ilgili en sağlıklı bilgilerin güvenilir kaynaklardan edinilmesi gerektiğinin altını çizdi.
Harris, WHO ve ülkelerin sağlık bakanlıklarının internet sitelerinde aşıların güvenilirliğiyle ilgili "muazzam miktarda" bilgi olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:
"(Aşılarla ilgili) sosyal medyadaki şeyleri dinlemeyin. Güvenilir kaynaklara başvurun. Öğrenmek için mutlaka sorularınızı sorun. Evet, ama aynı zamanda aşınızı olun. Bir aşıya erişimin varsa bu dünyadaki şanslı insanlardan birisin. Hala bu ayrıcalığa sahip olmayan o kadar çok insan var ki."



YouTube'dan içerik üreticileri için çağrı: Resmen tanınsın

Fotoğraf: Unsplash
Fotoğraf: Unsplash
TT

YouTube'dan içerik üreticileri için çağrı: Resmen tanınsın

Fotoğraf: Unsplash
Fotoğraf: Unsplash

YouTube, "içerik üreticiliğinin" resmen bir meslek olarak kabul edilmesi gerektiğini belirtti.

Video şirketi, YouTube ve diğer sitelerde video üretenlerin tanınmamasının sektörün ilerlemesini engellediğini iddia etti.

Birleşik Krallık (BK) hükümeti tarafından resmen tanınmanın yanı sıra sektörün daha geniş kısmından daha fazla katılımın, içerik üreticilerin çok ihtiyaç duyulan desteğe daha iyi erişmesini sağlayacağı belirtildi.

Bu, içerik üreticilerinin çalışmalarının resmi ekonomik raporlara dahil edilmesi, finansmanla ipotek kredilerine erişebilmeleri ve resmi organlarda uygun şekilde temsil edilmeleri anlamına gelecek. YouTube, bunun video çekilecek alanlara erişim gibi daha pratik sorunlarda da yardımcı olabileceğini söyledi.

Bunlar, YouTube'un ilk kez gerçekleştirdiği ve sektördeki zorlukları anlamak için içerik üreticilerle ülke çapında birlikte çalıştığı "İçerik Üretici İstişaresi"nin bulguları. Yayın, YouTube'un içerik oluşturucuların ekonomiye 2 milyar sterlinden (yaklaşık 109 milyar TL) fazla katkı sağladığını belirttiği BK'ye odaklanıyor ancak YouTube bunu ilk kez yapıyor.

Google'ın sahip olduğu platform, içerik üreticilerinden gelen geri bildirimlere dayanarak, bir "İçerik Üreticileri Bakanı" atanması, sektörün daha iyi temsil edilmesi, daha fazla mesleki beceri eğitimi, finansmana daha iyi erişim ve video çekimiyle altyapı için yeni kurallar dahil olmak üzere hükümetin bunu meslek olarak tanımasını istiyor.

YouTube bu planlar üzerinde hükümetle görüşmelere başlamış durumda. Ayrıca içerik oluşturuculara beceri kazandırmak için Ulusal Film ve TV Okulu'yla işbirliğiyle bir "İçerik Kuluçkası" başlatmak da dahil bazılarına yardımcı olduğunu söylüyor.

YouTube'un BK ve İrlanda Genel Müdürü Alison Lomax, "BK'deki binlerce yetenekli içerik üreticisinin türünün ilk örneği olan bu istişareye verdiği yanıtı görmek harikaydı" dedi.

İstişarenin bulgularından yola çıkarak, bu önemli ve genellikle yetersiz hizmet alan sektörde anlamlı bir değişim sağlayacak, gelişmiş beceri ve eğitim girişimleriyle finansmana erişimin iyileştirilmesi gibi somut politikaları savunuyoruz. Bu gelişmeler, BK içerik üretici ekonomisinin etkisinin, yenilikçiliğinin ve yeteneklerinin, genel yaratıcı endüstrilerimizin gelecekteki büyümesinde ve dünya çapında güçlü bir ihracat olarak değerli bir rol oynamasını sağlayacak.

Planlar, aralarında Chicken Shop Date programının sunucusu Amelia Dimoldenberg'in de bulunduğu içerik üreticilerden destek görüyor. Dimoldenberg, "İçerik üreticiliğine yeni adım atan, farklı yolları keşfetmek isteyen
genç, hevesli içerik üreticileri desteklemeli ve beslemeliyiz, bunun karşılığında da onlara doğru fırsatları sunacak ekipler kurmalarına yardımcı olmalıyız" dedi.

Independent Türkçe