Hindistan'da reşit olmayan bir oğlan çocuğu kaçırılıp zorla evlendirildi

Polis, Nitish Kumar'ın alıkonup zorla evlendirildiğine dair şikayette bulunmadan önce ailesinin yanına kaçtığını bildirdi (Twitter/@UtkarshSingh_)
Polis, Nitish Kumar'ın alıkonup zorla evlendirildiğine dair şikayette bulunmadan önce ailesinin yanına kaçtığını bildirdi (Twitter/@UtkarshSingh_)
TT

Hindistan'da reşit olmayan bir oğlan çocuğu kaçırılıp zorla evlendirildi

Polis, Nitish Kumar'ın alıkonup zorla evlendirildiğine dair şikayette bulunmadan önce ailesinin yanına kaçtığını bildirdi (Twitter/@UtkarshSingh_)
Polis, Nitish Kumar'ın alıkonup zorla evlendirildiğine dair şikayette bulunmadan önce ailesinin yanına kaçtığını bildirdi (Twitter/@UtkarshSingh_)

Hindistan'ın Bihar eyaletinde yaşayan reşit olmayan bir oğlan çocuğu, kaçırılıp başka köydeki bir kızla zorla evlendirildiğini öne sürdü.
Nalanda bölgesindeki Dhanuki köyünden Nitish Kumar, 11 Kasım’da silahlı kişiler tarafından kaçırıldığını iddia etti.
Kumar, olayın Hinduizm'deki Güneş tanrısı Surya ve kız kardeşi Chhathi Maiya adına düzenlenen Chhath Kutlaması'ndan dönerken yaşandığını söyledi.
Kız kardeşine kutlama gereği şeker götürdüğünü ve evine dönerken birkaç kişinin yolunu kestiğini söyleyen Kumar, grubun kendisini kaçırdığını, gece boyunca alıkoyup fiziksel şiddet uyguladığını, ertesi gün de tapınağa götürerek Sarbahdi köyündeki bir kızla evlenmeye zorladığını savundu.
"Pakadua vivah" yani zorla evlendirme, Bihar eyaletinde yaygın görülen bir gelenek. Buna göre bekar oğlan çocukları kaçırılıyor ve ailesi çeyizi karşılayamayacak durumdaki yoksul kız çocuklarıyla zorla evlendiriliyor.
Kumar'ın bir grup tarafından kollarından tutularak götürüldüğü anın görüntüleri de Twitter'da paylaşıldı.  

Bir kullanıcı, "Bihar'da bugün bile böyle olaylar yaşanıyor. 15-16 yaşındaki oğlan çocukları evlendiriliyor, hayatları kararıyor. Yazıklar olsun" ifadelerini kullandı.
Başka bir kişiyse "İşte bu yüzden Bihar'a gitmiyorum" diyerek şaka yaptı.
Öte yandan polis, Kumar'ın evlilik töreninden sonra şikayette bulunduğunu, bunun üzerine olaya ilişkin soruşturma başlatıldığını bildirdi.
Independent Türkçe, Sputnik International, Times of India



Warner Bros CEO'su siyah Superman istememiş: Fazla 'woke'

Fotoğraf: Warner Bros/DC
Fotoğraf: Warner Bros/DC
TT

Warner Bros CEO'su siyah Superman istememiş: Fazla 'woke'

Fotoğraf: Warner Bros/DC
Fotoğraf: Warner Bros/DC

Superman'in siyah versiyonunu konu alan bir filmin Warner Bros CEO'su David Zaslav tarafından reddedildiği bildirildi.

Nisan 2022'de Warner Bros Discovery'nin CEO'su olan 65 yaşındaki Zaslav, birkaç fiyaskonun ardından DC Comics filmlerini nasıl düzelteceklerini araştırmaya başladı.

Ortaya atılan fikirlerden biri, yazar Ta-Nehisi Coates'un yurttaşlık hakları hareketi dönemindeki siyah bir Superman hakkında yazdığı iddialı bir senaryoydu.

Warner Bros'un DC eserlerini yeniden başlatma girişimlerini inceleyen bir yazıda Wall Street Journal, Zaslav'ın "fazla 'woke'" olduğu için bu fikre sıcak bakmadığını bildirdi.

Haberde ayrıca DC Studios'un yeni eş CEO'ları James Gunn ve Peter Safran'ın projeyi daha sonraki bir tarihte yeniden başlatabileceği ima ediliyor.

AV Club, Coates'un senaryosunun 2021'e kadar uzandığını ve Yıldız Savaşları (Star Wars) yönetmeni J.J. Abrams'ın yapımcılığını üstleneceği bir film için yazıldığını aktarıyor.

hyjuıo
Ta-Nehisi Coates (AP)

Coates o dönemde yaptığı açıklamada "Warner Bros, DC Films ve Bad Robot tarafından DC Genişletilmiş Evreni'ne davet edilmek benim için bir onur. Amerika'nın en ikonik efsanevi kahramanının mirasına anlamlı bir katkıda bulunmayı dört gözle bekliyorum" demişti.

Abrams da şöyle eklemişti:

Anlatılmayı bekleyen yeni, güçlü ve etkileyici bir Superman hikayesi var. Bu hikayeyi beyazperdeye taşımak için muhteşem Coates'la çalışmaktan daha fazla heyecan duyamazdık ve bu fırsat için Warner Bros ekibine müteşekkiriz.

49 yaşındaki Coates, Dünyayla Benim Aramda (Between the World and Me) adlı kitabıyla 2015 ABD Ulusal Kitap Ödülleri'nde kurgu dışı kategorisinin kazananı oldu. Dünya çapında yaptığı seyahatleri belgeleyen The Message adlı kitabını 2024'te yayımladı.

Ayrıca 2016'da Marvel Comics için yılın en çok satan çizgi romanı olan Black Panther serisini yazdı. Black Panther'ın ilk sayısı satışa çıktığı ilk ay 253 bin 259 kopya sattı. İkinci sırada 175 bin kopya satan Star Wars: Poe Dameron yer aldı.

Karakterin 50. yılı anısına çıkan kitap, kurgusal Afrika ülkesi Wakanda'dan gelen prens ve savaşçı T'Challa'nın hikayesini yeniden yazıyor. 

Diğer yandan Warner Bros ve DC Studios, James Gunn'ın yönettiği ve başrollerinde David Corenswet'in ikonik kahramanı, Rachel Brosnahan'ın Lois Lane'i ve Nicholas Hoult'un Lex Luthor'u canlandırdığı yeni bir filmle Superman'i yeniden başlattı.

Independent Türkçe