Riyad’da şarkı akşamları devam ediyor

Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad'da duyguları ve yürekleri coşturan olağanüstü bir sanat gecesi yaşandı

Angham, Riyad'daki konserinde varlığı ve tatlı sesiyle parıldadı (Fotoğraf: Başir Salih)
Angham, Riyad'daki konserinde varlığı ve tatlı sesiyle parıldadı (Fotoğraf: Başir Salih)
TT

Riyad’da şarkı akşamları devam ediyor

Angham, Riyad'daki konserinde varlığı ve tatlı sesiyle parıldadı (Fotoğraf: Başir Salih)
Angham, Riyad'daki konserinde varlığı ve tatlı sesiyle parıldadı (Fotoğraf: Başir Salih)

Zamanının şarkı üstadı Ebu Bekir Salem sahnesi, tınısı ve rengi farklı olan, şefkat ve tatlılık bakımından birbirine benzer, ancak ton ve renk olarak farklı iki sesi bir araya getirdi. Sahne, başkent Riyad'ın kalbinde her Perşembe sanatçıları bir araya getiriyor.
Gecenin yıldızları Ayed ve Angham her zamanki gibi geceyi aydınlattılar. Gecenin başlangıcında, Arap dünyasının dört bir yanından, güzel sesleri kitlelere tanıtma konusunda uzmanlaşmış bir program olan Yetenekler Bulvarına katılmak için gelen, gelecekte parlayacak küçük yıldızlar sahne aldı.
Üç yıldır dinleyiciyle buluşmayan Ayed, doğduğu, yaşadığı ve kariyerine başladığı şehrin sahnesine can atarak koştu.
Tatlı sözlerle dinleyiciye hitap eden Ayad, onlara duyduğu özlemi dile getirdi. Neşeli ruhu ve hayranlarıyla uyum sağlayan tatlı sesiyle parçalarını ve şarkılarını seslendirdi. Törenin ardından Ayed, yıllar süren ayrılıktan sonra Riyad'daki hayranlarının önünde tekrar şarkı söylemekten duyduğu mutluluğu dile getirdi. Konserdeki güzel etkileşimi övgüde bulundu. Hayranlarına besteci Yaser Buali ile beraber çalıştığı yakında çıkacak yeni bir albüm sözü verdi.
Angham, sanat ve kültürün başkenti Kahire'den güzellik ve zerafetin başkenti Riyad'da on yedinci kez seyirci karşısına çıktığı bu  gecede tatlı sesiyle hayranlarını büyüledi.
Angham, hayranlarının önünde şarkılarını söyleyerek, sesi Bulvar'da ve herkesin kalplerinde dolaşırken, sevgiliye şefkatle "Hayatım seninle" şarkısını söyledi. Soğuk Kasım rüzgarlarını, sıcak sesiyle ısıtarak, dinleyiciyi  adeta bulutların üzerine çıkararak farklı bir atmosfer yarattı.
Törenden sonra Angham, hayranlarına konsere geldikleri için teşekkür etti. Etkileşimlerini ve organizatörlerin düzenlemelerini överek, geniş izleyici kitlesinin kendisine ilettiği onca sevgiyle sahneden ayrıldı.
 



Rekor üstüne rekor kıran animasyonu sevenlere müjde: Üçüncü film geliyor

Zootropolis 2, polis teşkilatında birlikte çalışmaya başlayan Judy ve Nick'in, kente bir yılanın gelmesini araştırmakla görevlendirmeleri sonucu başlarından geçenleri anlatıyor (Disney)
Zootropolis 2, polis teşkilatında birlikte çalışmaya başlayan Judy ve Nick'in, kente bir yılanın gelmesini araştırmakla görevlendirmeleri sonucu başlarından geçenleri anlatıyor (Disney)
TT

Rekor üstüne rekor kıran animasyonu sevenlere müjde: Üçüncü film geliyor

Zootropolis 2, polis teşkilatında birlikte çalışmaya başlayan Judy ve Nick'in, kente bir yılanın gelmesini araştırmakla görevlendirmeleri sonucu başlarından geçenleri anlatıyor (Disney)
Zootropolis 2, polis teşkilatında birlikte çalışmaya başlayan Judy ve Nick'in, kente bir yılanın gelmesini araştırmakla görevlendirmeleri sonucu başlarından geçenleri anlatıyor (Disney)

Disney'in gişe rekortmeni devam filmi, dünya genelinde 1,87 milyar dolarlık kazanca ulaşınca Zootropolis 3'ün (Zootopia 3) haberi de gecikmedi. 

Judy Hopps karakterini seslendiren Ginnifer Goodwin, Disney'in Kaliforniya'da düzenlediği D23 etkinliğinde "Tavşan ve yılan geri dönecek!" dedi. 

Gary De'Snake karakterine sesini veren Ke Huy Quan ve Goodwin'le birlikte sahnede olan Disney'in animasyondan sorumlu yöneticisi Jared Bush da bu açıklamayı doğruladı. 

Böylece Disney "kaçınılmaz" görünen Zootropolis 3 için ilk resmi açıklamasını yapmış oldu.

2016'da vizyona giren ilk Zootropolis, küresel gişe hasılatında 1 milyar doları aşarken 9 yıl sonra gelen devam yapımı daha da büyük başarı göstermişti. 

Disney'in devam filmi, 1,69 milyar dolarla rekoru elinde bulunduran 2024 yapımı Ters Yüz 2'yi (Inside Out 2) geride bırakmış ve Hollywood tarihinin en çok hasılat yapan animasyon filmi unvanını almıştı. 

Çin yapımı Ne Zha 2 ise 2,25 milyar dolarla tüm zamanların en büyük animasyon filmi olmaya devam ediyor.

Pek çok rekor kıran Zootropolis 2, dünya genelinde 1 milyar dolar barajına en hızlı ulaşan Hollywood animasyonu da olmuştu.

Bush ve Byron Howard'ın yönettiği Zootropolis 2, tavşan polis memuru Judy Hopps ve Jason Bateman'ın seslendirdiği dolandırıcı tilki Nick Wilde'ın, gizemli yeni bir sakinin izini sürmek için yeniden bir araya gelmesini konu alıyor. 

Independent Türkçe, Hollywood Reporter, Deadline, Variety


Odyssey, Kara Şövalye filmlerini bile geçti

Film, küresel gişe hasılatında bir milyar dolar sınırını aşan 65. yapım oldu (Universal) 
Film, küresel gişe hasılatında bir milyar dolar sınırını aşan 65. yapım oldu (Universal) 
TT

Odyssey, Kara Şövalye filmlerini bile geçti

Film, küresel gişe hasılatında bir milyar dolar sınırını aşan 65. yapım oldu (Universal) 
Film, küresel gişe hasılatında bir milyar dolar sınırını aşan 65. yapım oldu (Universal) 

17 Temmuz'da vizyona giren Odyssey (The Odyssey) küresel gişe hasılatında bir milyar dolar sınırını geçti.

Üç haftadır sinemalarda olan film, Kuzey Amerika'da 430, dünyanın geri kalanındaysa 579 milyon dolara yakın gişe geliri elde etti. 

Böylece Christopher Nolan, 2012'de seyircilerle buluşan Kara Şövalye Yükseliyor'dan (The Dark Knight Rises) sonra ilk kez bir filmiyle milyar dolara uzandı. 

Ayrıca Odyssey, 2009'da vizyona giren Kara Şövalye'nin (The Dark Knight) toplamda kazandığı 1,008 milyar doları ve Kara Şövalye Yükseliyor'un 1,085 milyar dolarlık hasılatını da geçerek Nolan'ın en fazla gişe geliri elde eden filmi oldu. 

Filmin Çin'de 14 Ağustos'ta vizyona girecek olması, bu rekorun çok daha yükseleceğini gösteriyor.

56 yaşındaki Nolan'ın yeni filmleriyle yarattığı kitlesel heyecan, çağdaş yönetmenler arasında hâlâ benzeri zor bulunan bir olgu. 

Bu ilginin başlıca nedenlerinden biri, Odyssey'nin tamamı 70 mm IMAX kameralarla çekilen ilk uzun metrajlı film olması.

Universal Pictures'ın 250 milyon dolarlık bütçe ayırdığı film, Homeros'un ölümsüz destanından uyarlandı.

Nolan'ın yazıp yönettiği film, Truva Savaşı'nın ardından yorgun düşen İthaka Kralı Odysseus'un tehlikelerle dolu denizleri aşarak evine dönme mücadelesini anlatıyor.

Filmin oyuncu kadrosu da adeta bir yıldızlar geçidi. Tom Holland, Anne Hathaway, Robert Pattinson, Zendaya, Lupita Nyong'o, Charlize Theron, Samantha Morton, Mia Goth, Elliot Page ve Jon Bernthal, başroldeki Matt Damon'a eşlik ediyor.

Independent Türkçe, Deadline, Variety


Örümcek-Adam: Yepyeni Bir Gün'ün yönetmeni, dizisinin iptalini yorumladı

(Disney+)
(Disney+)
TT

Örümcek-Adam: Yepyeni Bir Gün'ün yönetmeni, dizisinin iptalini yorumladı

(Disney+)
(Disney+)

Jacob Stolworthy Kültür ve Yaşam Tarzı Editörü @Jacob_Stol 

Örümcek-Adam: Yepyeni Bir Gün'ün (Spider-Man: Brand New Day) yönetmeni, yeni filminin sadece 6 günde 1 milyar dolar kazanmasıyla olağanüstü bir hafta geçirdi ancak başka bir Marvel projesinin iptal edilmesi nedeniyle "kalbi kırıldı".

Yılın en iyi dizilerinden Wonder Man, ikinci sezon onayı almasına rağmen önceki günlerde Disney+ tarafından iptal edilmişti. Diziyi Andrew Guest'le birlikte yaratan Destin Daniel Cretton, bu beklenmedik haberle ilgili konuşarak kararın Marvel Studios Başkanı Kevin Feige'yle hiçbir ilgisi olmadığını ima etti.

The Wrap'a verdiği yeni röportajda yönetmen, "O diziyi ölümüne seviyorum" dedi. 

Bana kalsa diziyi çekerdik. Ve kulağa tuhaf geldiğini biliyorum ama Kevin'a kalsaydı da diziyi çekeceğimize inanıyorum.

Wonder Man, başlangıçta ikinci sezon onayı almasına rağmen iptal edildi (Disney+
Wonder Man, başlangıçta ikinci sezon onayı almasına rağmen iptal edildi (Disney+

Cretton sözlerine, "Sadece kendi görüşümü söylüyorum, yayıncılık sektörünü tam anlamıyorum ama ticari açıdan mantıklı olsaydı o diziyi çekerdik çünkü onun da bu diziyi benim kadar sevdiğini biliyorum. Çok üzücü. Kalbim kırık. Ama nedenini tam olarak anlamam gerekiyor" diye devam etti.

Martta Disney+'ın Marvel dizisinin geri döneceğini duyurmasıyla Wonder Man izleyicileri havalara uçmuştu. İzlenme rakamlarının beklentilerin altında kalmasının ardından yeni sezon onayının gelmesi "küçük bir mucize" diye tanımlanmıştı.

Ancak Disney bu kararından geri adım atmış ve Variety'nin haberine göre dizinin senaristleri başka projelere yönelebilmeleri için görevlerinden alınmıştı.

İroni dolu süper kahraman dizisi, Marvel'ın yıllardır yayımladığı hiçbir şeye benzemediği için ilk sezonu gösterime girdiğinde büyük beğeni toplamış ve izleyicilerden muazzam bir ilgi görmüştü. Üstelik başrol oyuncusu Yahya Abdul-Mateen II de sürpriz bir şekilde Emmy'ye aday gösterilmişti.

Abdul-Mateen II, dizinin iptal haberiyle ilgili "Hayat böyle, değil mi? Her şey yoluna girecek" demişti.

Oyuncu sözlerine, "Diziyi İZLEYEN, KEYİF ALAN ve diziden keyif aldığını bir şekilde PAYLAŞAN herkese teşekkür etmek istiyorum. Dizi iyi iş çıkardı. Ve bu, onunla ilgili en sevdiğim şey. Bu yüzden bugün hepiniz aklımdasınız. Böylesine harika bir projenin parçası olabildiğimiz için mutluyum. İzlediğiniz için teşekkürler… Ve şey… EMMY'de görüşürüz" diye devam etmişti.

Eleştirileri derleme sitesi Rotten Tomatoes'ta yüzde 91 puan alan Wonder Man, sevilen süper kahraman filmi Wonder Man'in yeniden çevriminde başrol oynamak için seçmelere katılan, serbest çalışan ve kaygı dolu aktör Simon Williams'ın hikayesini anlatıyor.

Kısa süre sonra Simon, Ben Kingsley'in Demir Adam 3'teki (Iron Man 3) karakteri Trevor Slattery'yle tanışıyor. Slattery'nin, Simon'ın sakladığı tehlikeli bir sırrı ortaya çıkarmak için DODC (Hasar Kontrol Departmanı) tarafından görevlendirilip görevlendirilmediği belli değil. Ancak çok geçmeden ikili arasında beklenmedik bir dostluk başlıyor.

Diğer yandan karakterlerin diğer Marvel projelerinde geri dönebileceği bildiriliyor.

Independent Türkçe,independent.co.uk/arts-entertainment