Filipinler'de hapishane isyanında 6 kişi öldü, 33 kişi yaralandı

AA
AA
TT

Filipinler'de hapishane isyanında 6 kişi öldü, 33 kişi yaralandı

AA
AA

Filipinler'de Caloocan Şehir Hapishanesi'nde çıkan isyanda 6 mahkum öldü, 33'ü yaralandı.
CNN Philippines'in haberinde, Caloocan polisinin yaptığı ilk soruşturmaya göre, söz konusu hapishanede, çete üyeleri arasında hararetli bir tartışmanın ardından isyan başladığı belirtildi.
Hapishane yönetimi, mahkumlardan 6'sının öldüğünü, 33 kişinin yaralandığını duyurdu.
Yaralı mahkumlar, tedavi edilmek üzere Caloocan City Tıp Merkezi'ne götürüldü.
Yetkililer, isyanın nedenini belirlemek için soruşturma başlatılacağını, güvenlik kamerası görüntülerinin yanı sıra nöbetçi cezaevi görevlilerinin ve diğer tanıkların ifadelerinin alınacağını belirtti.
Polis yetkilisi Dionardo Carlos, "Polis, bu olayı hapishane yönetimi ile koordineli olarak daha detaylı araştırıyor çünkü olay birden fazla zayiat içeriyor. Polis ölenlerin farklı gruplara mensup olması nedeniyle isyanı başlatmış olabilecek hapishane tesisindeki çeşitli muhalif çetelerin varlığına da bakacak" dedi.
Öte yandan, mahkumların güvenliğinin sağlanması için bazı ek önlemlerin alındığı bildirildi.



Laos-Rusya hattında fil diplomasisi

Putin ve Sisoulith, diplomatik ilişkilerin 65. yıldönümünde bir araya geldi (Rusya Devlet Başkanlığı Ofisi)
Putin ve Sisoulith, diplomatik ilişkilerin 65. yıldönümünde bir araya geldi (Rusya Devlet Başkanlığı Ofisi)
TT

Laos-Rusya hattında fil diplomasisi

Putin ve Sisoulith, diplomatik ilişkilerin 65. yıldönümünde bir araya geldi (Rusya Devlet Başkanlığı Ofisi)
Putin ve Sisoulith, diplomatik ilişkilerin 65. yıldönümünde bir araya geldi (Rusya Devlet Başkanlığı Ofisi)

Rusya'yla Laos arasında hukuk, tarım, eğitim, sağlık ve barışçıl nükleer enerji alanlarında işbirliği güçleniyor. 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Laos Devlet Başkanı Thongloun Sisoulith, başkent Moskova'da 31 Temmuz'da bir araya geldi.

Putin, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada Güneydoğu Asya ülkesiyle uluslararası alanda işbirliğini sürdürdüklerini kaydederek "Hukukun üstünlüğü, egemenlik ve diğer ülkelerin içişlerine karışmama ilkelerini savunmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Sisoulith de Rusya'yla "Siyaset ve güvenlik alanlarında işbirliğini geliştirme konusunda mutabık kaldık" dedi. Laos lideri, Asya-Pasifik bölgesinde güvenliğin sağlanması gibi hedeflere sahip olan stratejik ortaklıklarını güçlendirmeye kararlı olduklarını ifade etti.

Laos lideri, "barış, dostluk ve refahın simgesi" olarak Putin'e iki fil hediye edeceklerini de duyurdu. Sisoulith, Rusya'yla Laos arasındaki diplomatik ilişkilerin 65. yıldönümü vesilesiyle fillerin St. Petersburg Hayvanat Bahçesi'ne gönderileceğini belirtti. 

Lao Halkın Devrimci Partisi lideri, Sovyetler döneminde Leningrad adını taşıyan şehirdeki Herzen Üniversitesi'nde eğitim gördüğünü, kentin kendisi için özel bir anlam taşıdığını da sözlerine ekledi.

Putin ise gülümseyerek "Filler için teşekkürler, işimize yarayacaklar" ifadelerini kullandı. 

Rus devletine ait medya kuruluşu RT'nin haberinde, St. Petersburg'a gönderilen fillerin uzun yıllar boyunca gelişen diplomatik ilişkilerin sembolü olduğuna dikkat çekiliyor. Ayrıca 19. ve 20. yüzyıllarda şehirdeki hayvanat bahçesinde fillerin yer aldığı çeşitli sirk gösterileri düzenlendiği yazılıyor. 

St. Petersburg Hayvanat Bahçesi'ndeki son fil olan Xun, 1982'de ölmüştü. 

Independent Türkçe, RT, TASS