İngiltere’nin Savunmadan Sorumlu Devlet Bakanı James Heappey, Rus askeri liderleri ve Rus hükümetindeki üst düzey yetkililerin Ukrayna’daki herhangi bir savaş suçundan sorumlu tutulacağını söyledi.
İngiliz Bakan Sky News’e yaptığı açıklamada, Rusya’nın Mariupol’daki bir doğum hastanesine yönelik saldırısının İngiltere tarafından savaş suçu olarak görüldüğünü söyledi.
Heappey, “Rus askeri liderleri, savaş suçlarının yalnızca Rus hükümetinin en üst kademelerinde bulunanlar tarafından işlenmediğini unutmamalıdır. Bu suçlar, en alt seviyelere kadar emir komuta zinciri ile işlenmektedir. Bu vahşet izleniyor, kategorize ediliyor ve bu kişilerden hesap sorulacak” dedi.
Diğer yandan, İngiltere Dışişleri Bakanı Liz Truss, bugün Batı’ya, Ukrayna’yı işgal girişimiyle küresel güvenlik altyapısını yok ettiği için Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e daha sert yaptırımlar uygulanması çağrısında bulunacak.
Ofisi tarafından yapılan açıklamaya göre Truss, ABD ziyaretinin ikinci gününde Atlantik Konseyi isimli düşünce kuruluşu bir konuşma yapacak.
İngiliz Bakan’ın “Batı, bir daha asla bu tür saldırganlığın hesap sorulmadan devam etmesine izin vermemelidir. Putin, egemenlik, demokrasi ve Birleşmiş Milletler Antlaşması’nda yer alan bir arada yaşama kurallarını ihlal etti. Küresel güvenlik yapısını yok etti. Putin’in yayılmacı eğilimleriyle mücadele edilmezse, bu dünyadaki tüm potansiyel saldırganlara ve otokratlara tehlikeli bir mesaj gönderir” diye konuşması bekleniyor.
Truss konuşmasında ayrıca Rusya’nın Ukrayna’yı işgal girişimini, 11 Eylül saldırısı ölçeğinde bir ‘paradigma kayması’ olarak nitelendirecek.
İngiliz Bakan: Rus liderler savaş suçlarından sorumlu tutulacak

Rusya’nın Mariupol şehrindeki saldırısında doğum hastanesi hasar gördü (AFP)
İngiliz Bakan: Rus liderler savaş suçlarından sorumlu tutulacak

Rusya’nın Mariupol şehrindeki saldırısında doğum hastanesi hasar gördü (AFP)
لم تشترك بعد
انشئ حساباً خاصاً بك لتحصل على أخبار مخصصة لك ولتتمتع بخاصية حفظ المقالات وتتلقى نشراتنا البريدية المتنوعة