Libya Başbakanı Abdulhamid Dibeybe, ülkede genel seçimlerin zamanında yapılması gerektiğini bildirdi.
Libya hükümetinin resmi Facebook sayfası üzerinden yapılan açıklamaya göre, Başbakan Dibeybe, ülkedeki siyasi partilerin temsilcilerinin katıldığı toplantıda konuştu.
Dibeybe, siyasi parti temsilcilerinden Ulusal Birlik Hükümeti’ni desteklemelerini ve ülkede demokratik siyasi rekabet yaratmalarını istedi.
Seçimlere gidecek süreç için 'Halka Güvenin Teslimi' adını verdikleri plan oluşturduklarını belirten Dibeybe, "Seçimler zamanında yapılmalı. Bu açıdan siyasi partiler halkın seçimlere olan güveninin yeniden kazandırılmasında önemli rol üstleniyor" ifadesini kullandı.
Dibeybe, 2 Şubat’ta yaptığı konuşmada, ülkede genel seçimlerin Haziran 2022'de yapılmasının planlandığını açıklamıştı.
Libya Başbakanı Dibeybe: Seçimler zamanında yapılmalı
https://turkish.aawsat.com/home/article/3550306/libya-ba%C5%9Fbakan%C4%B1-dibeybe-se%C3%A7imler-zaman%C4%B1nda-yap%C4%B1lmal%C4%B1
Libya Başbakanı Dibeybe: Seçimler zamanında yapılmalı
Fotoğraf: AA
Libya Başbakanı Dibeybe: Seçimler zamanında yapılmalı
Fotoğraf: AA
لم تشترك بعد
انشئ حساباً خاصاً بك لتحصل على أخبار مخصصة لك ولتتمتع بخاصية حفظ المقالات وتتلقى نشراتنا البريدية المتنوعة
Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani (AP)
Musul’daki aday afişlerinin önünden elektrikli bisikletiyle geçen bir genç (AFP)
Tutuklu siyasi aktivist Cevher Bin Mübarek (Şarku'l Avsat)
Raşid Gannuşi, Bin Mübarek'le dayanışma amacıyla açlık grevine başladığını duyurdu (EPA)