İsrail Başbakanı: Aljazeera muhabirinin öldürülmesinden silahlı Filistinlilerin sorumlu olması muhtemelhttps://turkish.aawsat.com/home/article/3639606/i%CC%87srail-ba%C5%9Fbakan%C4%B1-aljazeera-muhabirinin-%C3%B6ld%C3%BCr%C3%BClmesinden-silahl%C4%B1-filistinlilerin
İsrail Başbakanı: Aljazeera muhabirinin öldürülmesinden silahlı Filistinlilerin sorumlu olması muhtemel
İsrail Başbakanı Naftali Bennett (AFP)
Tel Aviv/Şarku’l Avsat
TT
TT
İsrail Başbakanı: Aljazeera muhabirinin öldürülmesinden silahlı Filistinlilerin sorumlu olması muhtemel
İsrail Başbakanı Naftali Bennett (AFP)
İsrail Başbakanı Naftali Bennett, Aljazeera muhabiri Şirin Ebu Akile’nin işgal altındaki Batı Şeria’da öldürülmesinden ‘muhtemelen’ silahlı Filistinlilerin sorumlu olduğunu öne sürdü.
Bennett bugün yaptığı açıklamada, “Topladığımız bilgilere göre, gazetecinin talihsiz ölümünden o sırada ayrım gözetmeksizin ateş eden silahlı Filistinlilerin sorumlu olması muhtemel görünüyor” ifadelerini kullandı.
Aljazeera kanalının deneyimli saha muhabiri Şirin Ebu Akile, İsrail askerlerinin bu sabah erken saatlerde işgal altındaki Batı Şeria’da bulunan Cenin Mülteci Kampı’na düzenlediği baskını takip ederken İsrail askerlerinin açtığı ateşle yüzünden vurularak hayatını kaybetti.
Medvedev: Kiev, askerlerinin dul eşlerine tazminat ödememek için cenazelerini teslim etmeyi reddediyorhttps://turkish.aawsat.com/d%C3%BCnya/5152225-medvedev-kiev-askerlerinin-dul-e%C5%9Flerine-tazminat-%C3%B6dememek-i%C3%A7in-cenazelerini-teslim
Haziran ayı başlarında iki ülke arasındaki sınır bölgesinde öldürülen bin 212 Ukraynalı askerin cesedini taşıyan konvoydaki bir kamyonu açan iki görevli (AFP)
Medvedev: Kiev, askerlerinin dul eşlerine tazminat ödememek için cenazelerini teslim etmeyi reddediyor
Haziran ayı başlarında iki ülke arasındaki sınır bölgesinde öldürülen bin 212 Ukraynalı askerin cesedini taşıyan konvoydaki bir kamyonu açan iki görevli (AFP)
Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitriy Medvedev, Kiev’in, askerlerin dul eşlerine tazminat ödememek için cenazelerini teslim etmeyi reddettiğini söyledi.
Medvedev X platformu üzerinden yaptığı paylaşımda, ‘Kiev'in askerlerin cesetlerini teslim etmeyi reddettiğini, çünkü 6 bin ceset olduğunu kabul etmekten korktuğunu ve bu askerlerin dul eşlerine tazminat ödemek istemediğini’ yazdı.
Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitriy Medvedev (AP)
Şarku’l Avsat’ın TASS haber ajansından aktardığına göre Rus Korgeneral Alexander Zorin bugün yaptığı açıklamada, Ukraynalı askerlerin naaşlarını taşıyan trenlerin sınıra doğru hareket etmeye başlayacağını söyledi. Zorin, cenazelerin naklinin önümüzdeki haftaya erteleneceğine dair işaretler olduğunu ifade etti.
Rusya ve Ukrayna dün birbirlerini, özellikle Ukrayna'nın ikinci büyük şehri Harkov'a yönelik yaygın Rus saldırılarının ardından, bu hafta sonu yapılması planlanan esir takasını aksatmakla suçladı.
Rusya'nın baş müzakerecisi Vladimir Medinskiy sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, “Ukrayna tarafı beklenmedik bir şekilde ve süresiz olarak cesetlerin teslimini ve savaş esirlerinin takasını erteledi” dedi.
Ukrayna'nın savaş esirlerine yönelik muameleyi koordine eden kurumu tarafından yapılan açıklamada, cenazelerin iadesi için belirlenmiş bir tarih olmadığı ve Rusya'nın savaş esirlerinin takası konusunda üzerinde mutabık kalınan standartlara uymadığı belirtildi. Ukrayna, Moskova'yı ‘kirli oyunlar’ oynamakla suçladı.
Rusya dün yaptığı açıklamada, Ukrayna'nın beklenmedik bir şekilde savaş esirlerinin değişimini ve askerlerin cenazelerinin teslim alınmasını süresiz olarak ertelediğini bildirdi. Kiev ise Rusya'nın iddialarının gerçek dışı olduğunu kaydetti.
Moskova ve Kiev'e göre bu hafta sonu yapılması planlanan takas, pazartesi günü Türkiye'de yapılan Rusya-Ukrayna görüşmelerinin tek somut sonucuydu. Daha önce mayıs ayında her iki taraftan biner mahkûmun değiş tokuş edilmesinin ardından taraflar 500'er savaş mahkûmunu değiş tokuş edecek. Kiev ve Moskova ayrıca binlerce askeri personelin cenazelerinin takas edilmesi konusunda da anlaştı.