Jada Pinkett Smith, Chris Rock ve Will Smith'in konuşup barışmasını umuyor

Oyuncu, "Aslında hepimizin birbirine her zamankinden daha çok ihtiyacı var" dedi

Fotoğraflar: Red Table Talk/AFP
Fotoğraflar: Red Table Talk/AFP
TT

Jada Pinkett Smith, Chris Rock ve Will Smith'in konuşup barışmasını umuyor

Fotoğraflar: Red Table Talk/AFP
Fotoğraflar: Red Table Talk/AFP

Jada Pinkett Smith, Will Smith ve Chris Rock'ın Oscar törenindeki tokat dramasından sonra "barışabileceğini" umduğunu söyledi.
Bu yılki ödül töreni, Rock'ın, Pinkett Smith'in saçkıranın bir sonucu olan tıraşlı kafası hakkında şaka yapmasının ardından kargaşaya dönüşmüştü.
Rock'ın şakasına karşılık Smith sahneye atlamış, komedyene tokat atarak "Eşimin adını s***k ağzına alma bir daha" diye bağırmıştı.
Olay Smith'in davranışlarının geniş çevrelerce kınanmasına neden olmuştu. Birkaç gün sonra Smith, Akademi'den istifa etmişti.
Pinkett Smith, Red Table Talk adlı Facebook Watch programının 1 Haziran Çarşamba günkü bölümünde ilk kez bu tartışmalı ana doğrudan değindi.
The Independent'ta yer alan habere göre bölümde Pinkett Smith saçkıran hakkında konuştu ve bu rahatsızlıktan mustarip kızı intihar eden bir anneyle röportaj yaptı.
Açılış monoloğunda Pinkett Smith "Bu, saçkıran konusunda gerçekten önemli bir Red Table Talk. Kendi sağlığımla yaşadıklarımı ve Oscar töreninde olanları göz önünde bulundurarak binlerce kişi hikayeleriyle bana ulaştı" dedi.
Pinkett Smith, programı "saçkıran ailesine" bu rahatsızlığın gerçekten ne olduğu ve bu rahatsızlıkla yaşamak hakkında konuşması için alan sunmak adına kullanmak istediğini söyledi.
Oyuncu, sözlerine şöyle devam etti:
"Şimdi Oscar gecesine gelelim. En büyük umudum, bu iki zeki, yetenekli adamın iyileşmek, konuşarak çözmek ve barışmak için bir fırsatı olması. Dünyanın bugünkü durumunda ikisine de ihtiyacımız var. Ve aslında hepimizin birbirine her zamankinden daha çok ihtiyacı var. O zamana kadar, Will ve ben 28 yıldır yaptığımız şeyi yapmaya devam edeceğiz; bu da hayat denen şeyi birlikte çözmeye devam etmek demek. Dinlediğiniz için teşekkür ederim."



Köpeklerin de favori TV programları var

Fotoğraf: Unsplash
Fotoğraf: Unsplash
TT

Köpeklerin de favori TV programları var

Fotoğraf: Unsplash
Fotoğraf: Unsplash

ABD'deki araştırmacılar, köpeklerin kişiliklerinin gergin ya da heyecanlı olmasına bağlı şekilde belirli TV programlarını tercih ettiğini ortaya koydu.

Alabama'daki Auburn Üniversitesi'nden uzmanlar, yaşları yaşları 4 aylıktan 16 yaşa varan aralıkta değişen 453 köpek ve sahiplerini, farklı TV programlarına verdikleri tepkileri kaydetmek üzere bir araya getirdi.

The Times'a konuşan araştırmacılar, "Anket, sahibinin köpeğe TV izlemeyi öğretmeye çalışıp çalışmadığı, sahibinin TV'yi haftada ortalama kaç saat açık tuttuğu ve köpeğin TV'ye ortalama kaç saniye dikkatini verdiği de dahil köpeklerin TV izleme alışkanlıklarındaki eğilimleri araştırdı" dedi.

Çalışmaları Scientific Reports adlı akademik dergide yayımlanan araştırmacılar, "Daha heyecanlı köpeklerin, televizyon uyaranının üç boyutlu ortamda var olduğuna dair beklentiye işaret eden davranışlar sergileme ihtimali daha yüksekti" dedi.

Ayrıca, daha fazla korku eğilimi gösteren köpeklerin, araba veya kapı zili gibi hayvanlardan gelmeyen uyaranlara yanıt verme olasılığı daha yüksekti.

Geçen yıl bilim insanları, evcil köpeklerin söylenenleri anlamasını sağlamanın püf noktasını ortaya çıkarmıştı. Ekimde yayımlanan araştırmada, insanların biraz daha yavaş konuşmayı denemesi gerektiği öne sürülmüştü.

Araştırma, köpeklerin insan konuşmalarını anlamasının daha yavaş bir tempoya bağlı olduğu sonucuna varıyor. İnsan seslerini üretememesine rağmen, insanın en iyi dostu insan konuşmasına yanıt verebiliyor.

Araştırmacılar, insanlar yavaş konuştuğunda, bunun hayvanların algılama yetenekleriyle eşleştiğini ve köpeklerin komutları daha iyi anlamasını sağladığını söylüyor.

Plos Biology adlı akademik dergide yayımlanan makalenin yazarları şunları söyledi:

Konuşmaya verilen sinirsel ve davranışsal tepkilerin karşılaştırmalı incelenmesi, köpeklerin konuşma içeriği ve prozodisine eşit derecede duyarlı olmasına rağmen, köpeklerdeki anlamanın insanlardan daha yavaş bir konuşma ritmi takibine dayandığını ortaya koyuyor.

Araştırmacılar, insanların "iletişimin etkisini artırmak için" konuşma hızlarını ayarlayabileceği varsayımında bulunuyor.

İsviçre'deki Cenevre Üniversitesi'nden Eloise Deaux ve meslektaşları, 30 köpeğin seslerini ve 5 dilde diğer insanlarla konuşan 27 insanın ve bu dillerde köpeklerle konuşan 22 insanın seslerini analiz etmişti.

Independent Türkçe