Suudi Arabistan, Yemen'de 19 kişi ve kuruluşu terör listesine aldı

(Şarku'l Avsat)
(Şarku'l Avsat)
TT

Suudi Arabistan, Yemen'de 19 kişi ve kuruluşu terör listesine aldı

(Şarku'l Avsat)
(Şarku'l Avsat)

Suudi Arabistan, Yemen'den 19 kişi ve kuruluşu teröre destek vermek suçlamasıyla terör listesine aldığını açıkladı.
Suudi Arabistan Devlet Güvenlik Başkanlığı resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, bazıları Husiler, el-Kaide terör örgütü ve İran Devrim Muhafızları ile iş birliğinde bulunmak ve destek vermekle suçlanan Yemen'den 8 kişi ve 11 kuruluşun terör listesine aldığını duyurdu.
Açıklamada, kişi ve kuruluşların adlarına kayıtlı tüm mal varlıklarının dondurulduğu, bunlarla iş birliğinin yasaklandığı kaydedildi.
Suudi Arabistan bu 19 kişi ve kuruluşu Husilere silah temin etmek, para ve petrol kaçakçılığını kolaylaştırmakla suçluyor. Açıklamada, terörist Husi milislerin etkinliğinin durdurulması için çalışmaların süreceği belirtildi.
Suudi Arabistan terör listesine son bir hafta içinde ikinci kez eklemede bulundu.
Riyad'dan 7 Haziran'da yapılan açıklamaya göre, İran Devrim Muhafızları, Deaş ve Nijerya'daki Boko Haram örgütleriyle ilişkili 16 kişi ve kuruluş terör listesine alınmıştı.



Halid bin Selman ve Arakçi bölgedeki gelişmeleri ele aldı

Halid bin Selman ve Arakçi bölgedeki gelişmeleri ele aldı
TT

Halid bin Selman ve Arakçi bölgedeki gelişmeleri ele aldı

Halid bin Selman ve Arakçi bölgedeki gelişmeleri ele aldı

Suudi Arabistan Savunma Bakanı Prens Halid bin Selman, İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi ile bir araya geldi.

Prens Halid bin Selman, Abbas Arakçi ile bölgedeki gelişmeleri ve bu yönde sarf edilen çalışmaları ele aldı.

Suudi Savunma Bakanı “X” platformu aracılığıyla yaptığı açıklamada,"Ekselansları İran Dışişleri Bakanı Dr. Abbas Arakçi ile bir araya geldim. İki ülke arasındaki ikili ilişkileri ve iş birliğinin boyutlarını gözden geçirdik. Bölgedeki gelişmeleri, bölgesel ve uluslararası güvenlik ve istikrarın sağlanmasına katkıda bulunan çabaları ele aldık ve ortak ilgi alanlarına giren bir dizi konuyu görüştük" ifadeleri yer aldı.