Mevlüt Erdinç, 35 yaşında futbolu bıraktı

Fotoğraf: AA
Fotoğraf: AA
TT

Mevlüt Erdinç, 35 yaşında futbolu bıraktı

Fotoğraf: AA
Fotoğraf: AA

Eski milli futbolcu Mevlüt Erdinç, 35 yaşında profesyonel kariyerini noktaladı.
Mevlüt Erdinç, Instagram hesabından yaptığı açıklamada, "Bu mesajı yazarken çok düşündüm, her satırında hem hüzünlendim hem çok mutlu oldum hem de çok gururlandım. 5 yaşında Fransa'da başlamış olduğum futbol macerama Sochaux altyapısından sonra sırasıyla Paris Saint-Germain, Rennes, Saint-Etienne, Hannover, Metz, Medipol Başakşehir, Antalyaspor, Fenerbahçe, Fatih Karagümrük, Kocaelispor ve Ümraniyespor formalarını giydim ve Racing Besançon'un hem futbolcusu hem futbol elçisi oldum" ifadelerini kullandı.
"Sochaux'dan PSG'ye dönemin en yüksek değerli transfer rakamı ile transfer oldum" diyen Mevlüt, şunları kaydetti:
"Fransa ve Avrupa liglerinde 92 golle en çok gol atan Türk futbolcu unvanını gururla taşıyorum. 3 Fransa kupa şampiyonluğu kazandım. Benim için belki de en önemlisi "Türk Milli Takım formasını 35 kez giyip 8 kez gol sevinci yaşayarak ülkeme hizmet ettim. 18 yıllık profesyonel kariyerimi toplamda 491 maç, 132 gol ve 39 asist ile taçlandırdım. Kariyerim boyunca tecrübe ettiğim, iyisiyle, kötüsüyle yaşadıklarımı, galibiyetleri, şampiyonlukları, güzel hatıraları ve arkadaşlıkları hiçbir zaman unutmayacağım. Bugünlere gelmemde emekleri olan kulüplere, hocalarıma, arkadaşlarıma ve aileme çok ama çok
teşekkür ediyorum. Beni ben yapan futbol kariyerimi bugün itibari ile noktalamış bulunuyorum. Yeni hayatımda yeni projelerim var. Benim bugünlere gelmeme vesile olan futbol dünyasına en yakın zamanda tekrar dönmek dileğiyle. Hakkınızı helal edin."



Messi Suudi Arabistan’a mı transfer oluyor?

Lionel Messi (AP)
Lionel Messi (AP)
TT

Messi Suudi Arabistan’a mı transfer oluyor?

Lionel Messi (AP)
Lionel Messi (AP)

The Athletic'e konuşan kaynaklara göre Suudi Arabistan Pro Ligi yetkilileri, Arjantinli süperstar Lionel Messi ile bu yaz sözleşme imzalamak için büyük çaba sarf ediyor.

Aynı kaynaklara göre, 2025 AFC Asya Şampiyonlar Ligi şampiyonu Suudi Arabistan takımı Al Ahli, Messi'yi kendi saflarına katılmaya ikna etmek için yoğun çaba harcıyor.

38 yaşındaki Messi’nin Inter Miami ile olan mevcut sözleşmesi 2025 yılının sonunda sona eriyor. Bu da Messi'nin bu sezonun bitiminden sonra ‘başka bir kulüple pazarlık yapmasına izin veren serbest döneme gireceği’ anlamına geliyor.

Şarku’l Avsat’ın The Athletic’ten aktardığı haberde, ‘Inter Miami'nin Arjantinli yıldızı takımda tutma konusunda kendine güveninin tam olduğu’ belirtilerek, Amerikan kulübünün ‘Messi'nin 2026'da takımı yeni stadyumuna (Freedom Park) taşıyacağı yeni bir anlaşmaya varmaya yakın olduğu’ ifade edildi.

Kaynaklar, “Inter Miami yönetimi Messi'nin sözleşmesinin yenilendiğini yakın zamanda duyurmayı umuyor” dedi.