Afganistan İçişleri Bakanlığı'ndan resmi bir kaynak, bakanlığın başkent Kabil'deki merkezinde bir caminin içinde intihar saldırısı düzenlendiğini ve ilk bilgilere göre 8 kişinin öldüğünü ve 20 kişinin de yaralandığını açıkladı.
İçişleri Bakanlığı sözcüsü, saldırının bakanlık merkezi içinde gerçekleştiğini yalanlayarak, dışarıdaki bir camide gerçekleştiğini söyledi. Sözcü, saldırıyla ilgili soruşturma başlatıldığını da sözlerine ekledi.
Taliban, savaşın parçaladığı ülkeye barış getirme sözü vererek Ağustos 2021'de iktidara döndü. Ancak saldırılar devam etti. Geçtiğimiz Cuma günü Şii Hazara nüfusun yoğun olarak yaşadığı Deşti Berçi semtinde bir eğitim kurumunu hedef alan intihar saldırısında 53 öğrenci hayatını kaybetti. Ulusal ve uluslararası tepkilere yol açan saldırıda 110 kişi yaralandı.
Afganistan İçişleri Bakanlığı yakınında intihar saldırısı
Afgan Taliban savaşçıları (Arşiv)
Afganistan İçişleri Bakanlığı yakınında intihar saldırısı
Afgan Taliban savaşçıları (Arşiv)
لم تشترك بعد
انشئ حساباً خاصاً بك لتحصل على أخبار مخصصة لك ولتتمتع بخاصية حفظ المقالات وتتلقى نشراتنا البريدية المتنوعة