Elysee Sarayı tarafından bugün yapılan açıklamada, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile yeni İngiltere Başbakanı Rishi Sunak arasında bir telefon görüşmesinin gerçekleştiği ve iki liderin önümüzdeki sene ikili bir zirve düzenleme konusunda anlaştığı belirtildi.
Reuters haber ajansına göre, açıklamada Macron'un Sunak'a iki ülke arasındaki ilişkileri güçlendirmeye hazır olduğunu söylediği aktarıldı. Aynı zamanda Fransa Cumhurbaşkanı’nın Ukrayna'daki savaşı ve iklim değişikliğine karşı mücadeleyi ortak zorluklar olarak gördüğü kaydedildi.
Sunak’ın ofisi, İngiltere Başbakan’ın, Macron ile Manş genelinde göçü engellemek için işbirliğini güçlendirme konusunda anlaştığını bildirdi.
Downing Street 10'dan bir sözcü, “iki liderin Manş üzerinden organize suç gruplarının yararına olan ölümcül yolculukları durdurmak için işbirliğini güçlendirmeye kararlı olduklarını” söyledi
Macron ile Sunak ikili bir zirve düzenleme konusunda anlaştı
https://turkish.aawsat.com/home/article/3956676/macron-ile-sunak-ikili-bir-zirve-d%C3%BCzenleme-konusunda-anla%C5%9Ft%C4%B1
Macron ile Sunak ikili bir zirve düzenleme konusunda anlaştı
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron (Reuters)
- Paris: Şarku’l Avsat
- Paris: Şarku’l Avsat
Macron ile Sunak ikili bir zirve düzenleme konusunda anlaştı
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron (Reuters)
لم تشترك بعد
انشئ حساباً خاصاً بك لتحصل على أخبار مخصصة لك ولتتمتع بخاصية حفظ المقالات وتتلقى نشراتنا البريدية المتنوعة
Umman Dışişleri Bakanı Bedr el-Busaidi, görüşmelerin başlamasından önce ABD elçisi Steve Wittkoff ve Jared Kushner'ı kabul etti (AP)
İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi (EPA)
Umman Dışişleri Bakanı Bedr el-Busaidi, müzakerelerin başlamasından önce İranlı mevkidaşı Abbas Arakçi ile yaptığı görüşmede (AP)
ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio (Reuters)