Türkiye A Milli Futbol Takımı'nın aday kadrosu açıklandı

Fotoğraf: AA
Fotoğraf: AA
TT

Türkiye A Milli Futbol Takımı'nın aday kadrosu açıklandı

Fotoğraf: AA
Fotoğraf: AA

Türkiye A Milli Futbol Takımı'nın 16 Kasım'da İskoçya ve 19 Kasım'da Çekya ile yapacağı özel maçların aday kadrosu belli oldu.
Türkiye Futbol Federasyonundan (TFF) yapılan açıklamaya göre, aday kadroya davet edilen oyuncular, 13 Kasım Pazar günü saat 18.00'den itibaren TFF'nin Riva'daki Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde toplanmaya başlayacak.
Ay-yıldızlılar, hazırlıklarına 14 Kasım Pazartesi günü başlayacak. Saat 17.00'de başlayacak idmanın ilk 30 dakikası medyaya açık olacak.
A Milli Takım kafilesi, İskoçya karşılaşması için 15 Kasım Salı günü saat 14.30'da Türk Hava Yolları'na (THY) ait uçakla Diyarbakır'a gidecek.
Teknik Direktör Stefan Kuntz ve bir futbolcu, aynı gün saat 18.15'te Diyarbakır Stadı'nda basın toplantısı düzenleyecek. Ay-yıldızlılar, son idmanını saat 19.00'da maçın oynanacağı statta gerçekleştirecek.
Türkiye-İskoçya müsabakası, 16 Kasım Çarşamba günü saat 20.00'de başlayacak ve TRT 1'den naklen yayımlanacak.
Milli takım, İskoçya karşılaşmasının hemen ardından Türk Hava Yolları'na ait uçakla Diyarbakır'dan Gaziantep'e geçecek.
Stefan Kuntz ile bir milli oyuncu, 18 Kasım Cuma günü saat 18.15'te Gaziantep Stadı'nda basın toplantısı düzenleyecek. Ay-yıldızlılar, karşılaşma öncesindeki son antrenmanını da saat 19.00'da yapacak.
19 Kasım Cumartesi günü oynanacak Türkiye-Çekya mücadelesi, saat 20.00'de başlayacak ve TRT Spor'dan canlı olarak ekranlara gelecek.
A Milli Takım kafilesi, Çekya maçının ardından THY'ye ait uçakla Gaziantep'ten İstanbul'a dönecek.

Aday kadro
Arda Güler, Samet Akaydın, Tayyip Sanuç ve Emirhan İlkhan, ilk kez A Milli Takım'a davet edildi.
A Milli Takım'ın aday kadrosunda yer alan oyuncular şunlar:
Kaleci: Altay Bayındır (Fenerbahçe), Doğan Alemdar (Rennes), Uğurcan Çakır (Trabzonspor)
Defans: Onur Bulut (Yukatel Kayserispor), Zeki Çelik (Roma), Cenk Özkaçar (Valencia), Çağlar Söyüncü (Leicester City), Merih Demiral (Atalanta), Ozan Kabak (Hoffenheim), Samet Akaydın (Adana Demirspor), Tayyip Sanuç (Beşiktaş), Eren Elmalı (Trabzonspor), Ferdi Kadıoğlu (Fenerbahçe)
Orta saha ve forvet: Cengiz Ünder (Olimpik Marsilya), Emre Mor, İsmail Yüksek, İrfan Can Kahveci, Arda Güler (Fenerbahçe), Berkay Özcan, Deniz Türüç (Medipol Başakşehir), Emirhan İlkhan (Torino), Hakan Çalhanoğlu (Inter), Salih Özcan (Borussia Dortmund), Orkun Kökçü (Feyenoord), Doğukan Sinik (Hull City), Kerem Aktürkoğlu (Galatasaray), Cenk Tosun (Beşiktaş), Enes Ünal (Getafe), Umut Bozok (Trabzonspor)



Hollywood yıldızlarının aldığı takım Premier League yolunda

Cumartesi günü Charlton Athletic'i 3-0 yenerek kupayı alan ikili, stadyumun ortasında poz verdi (AP)
Cumartesi günü Charlton Athletic'i 3-0 yenerek kupayı alan ikili, stadyumun ortasında poz verdi (AP)
TT

Hollywood yıldızlarının aldığı takım Premier League yolunda

Cumartesi günü Charlton Athletic'i 3-0 yenerek kupayı alan ikili, stadyumun ortasında poz verdi (AP)
Cumartesi günü Charlton Athletic'i 3-0 yenerek kupayı alan ikili, stadyumun ortasında poz verdi (AP)

Hollywood yıldızları Ryan Reynolds ve Rob McElhenney'in satın aldığı Wrexham futbol kulübü bu sene de bir üst lige çıkmayı başardı.

Daha iki yıl önce National League'de yer alan Galler temsilcisi, gelecek sene EFL Championship'te mücadele edecek. Orada da benzer bir başarı yakalamaları halinde seneye en üst klasmanda, yani Premier League'de boy gösterecekler.

Takımın teknik direktörü Phil Parkinson işlerinin gelecek sene zor olduğunu vurgulayarak "Herkes devasa bir sıçrama yaşandığının farkında. Bu yaz bu fantastik kadroya nasıl eklemeye yapacağımız hakkında birçok zor karar alınacak. O seviyede mücadele edebilecek bir kadro kurabilecek miyiz, göreceğiz" dedi. 

Paul Mullin ve Ollie Palmer gibi önemli futbolcular Welcome to Wrexham adlı belgesel diziye konu olan kulüp için alt liglerde oynamayı kabul etmişti. Gelecek sezon için Premier League'den gelenler olacak mı, zaman gösterecek.  

Ancak haftada 400 bin dolara yakın maaşların verilebildiği en üst seviyeden aşağı inmeyi kabul edenlerin, maaşlarından da fedakarlık etmesi gerekecek gibi.

2021 yazından beri takımın başında olan 57 yaşındaki teknik direktöre Manchester City'den Kevin De Bruyne ve Leicester City'den Jamie Vardy'nin takımlarından ayrılacağı hatırlatılınca "Gözümüz her zaman bonservissiz oyuncularda ve bu durum devam edecek" yanıtını verdi.

Her sene bir lig üste çıkarak amatör seviyeden Premier League'e yükselen ilk ekip olmayı hedefleyen Wrexham'ın başarısında Ryan Reynolds ve Rob McElhenney'in kulübü 2021'de 2,5 milyon dolara satın alması da önemli rol oynuyor. 

vfghy

Deadpool'un yıldızı Reynolds pazar günü Instagram hesabında yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

İlk basın toplantımızda hedefimizin ne olduğu sorulduğunda Rob atlayıp 'Premier League' dediğinde insanlar gülmüştü. Buna tamamen hakları vardı. Çılgınca görünüyordu ama biz şaka yapmıyorduk.

It's Always Sunny in Philadelphia adlı diziyle tanınan Rob McElhenney, art arda üçüncü yıl üst lige çıkmaları hakkında yaptığı paylaşımda "Söyleyecek söz bulamıyorum" dedi. 

Diğer yandan ikilinin belgesel dizisi Welcome to Wrexham, 15 Mayıs'ta 4. sezonuyla ekranlara gelecek. 2022'de prömiyerini yapan dizi toplamda 8 Emmy kazandı.

Independent Türkçe, CNN, AP