Elon Musk'ın hayranı, Twitter'ın önünde kamp kurdu: Sadece sarılmak istiyor

Fidias Panayiotou SpaceX tesisinden Twitter merkezine gitti

Fidias Panayiotou'nun YouTube’da 1 milyondan fazla abonesi var (TikTok/fidias0)
Fidias Panayiotou'nun YouTube’da 1 milyondan fazla abonesi var (TikTok/fidias0)
TT

Elon Musk'ın hayranı, Twitter'ın önünde kamp kurdu: Sadece sarılmak istiyor

Fidias Panayiotou'nun YouTube’da 1 milyondan fazla abonesi var (TikTok/fidias0)
Fidias Panayiotou'nun YouTube’da 1 milyondan fazla abonesi var (TikTok/fidias0)

YouTuber Fidias Panayiotou, hayranı olduğu Elon Musk'a sarılmak için nöbet tutuyor. Önce ABD'nin Teksas eyaletindeki SpaceX tesisinde kamp kuran Panayiotou, artık Twitter'ın San Francisco'daki merkezinin önünde bekliyor. 22 yaşındaki YouTuber, macerasını TikTok'tan paylaşıyor.
Panayiotou konuyu ilk kez 8 Ekim'de takipçileriyle duyurdu. Geçen sene 99 ünlüyle sarıldığı bir video yaptığını belirten YouTuber, 100. kişinin "bütün dünyadaki en gözde insanı Elon Musk" olmasını istediğini söyledi.

@fidias0

Day 1 of trying to give elon musk a hug! #hugelon #elonmusk

♬ original sound - Fidias

Musk'ın bir entelektüel olduğunu ve doğruları konuştuğunu savunan sosyal medya fenomeni, SpaceX tesisi önündeki nöbetine 21 Ekim'de başladı.
Nöbeti sırasında Örümcek Adam kostümü giyen ve bir grup insanı "Fidias'a sarıl" yazacak şekilde dizen Panayiotou, 16 Kasım'da paylaştığı videoda özür diledi.
Panayiotou, takipçilerinden Musk'ın annesi Maye Musk'ın sosyal medya hesaplarına "Oğluna söyle YouTuber'a sarılın" tarzında ifadeler yazmalarını istediğini ancak bunun ikiliyi rahatsız ettiğini açıkladı.
Zira Maye Musk 15 Kasım'da YouTuber'ın Instagram paylaşımına bir yorum attı. Anne Musk, Panayiotou'yu "kötü niyetli" olmakla suçlarken çok sayıda mesaj gelmesinden şikayet etti.
Maye Musk'ın konu hakkındaki bir tweet'ine Elon Musk da emojiyle yanıt verdi.
Musk ailesine rahatsızlık vermek istemediğini söyleyen ve özür dileyen Panayiotou, işinsanına sarılma isteğine devam etti.
22 Kasım'daki videosunda San Francisco'daki Twitter merkezine gitmeye karar verdiğini belirten YouTuber, sorun çıkarmak istemediğini sadece Musk'a sarılmak arzuladığını belirtti.
Sosyal medya fenomeni, 37. gün videosunda Twitter güvenliğinin polisi aradığını belirterek kolluk kuvvetleriyle konuşmasını paylaştı. Polis memuru, Panayiotou'yu uyararak binaya girerse yakalanacağını ifade etti.

@fidias0

Day 39 of trying to give elon musk a hug #elonmusk #hugelon #twitter

♬ original sound - Fidias

Öte yandan bazı sosyal medya kullanıcıları, Panayiotou'nun davranışlarını eleştirdi. Panayiotou'nun rahatsız edici olduğu ve yapılanın Musk'ı taciz ve takip etmek olduğu savunuldu.
YouTuber ise buna cevaben Musk'ın, Tesla isim hakkının nasıl alındığını anlattığı anları paylaştı. Musk şöyle konuşmuştu:
"Şirketteki en kibar kişiyi, adamın kapısında en azından bizimle konuşana kadar oturması için gönderdik ve adam sonunda evet dedi."
Panayiotou dün paylaştığı videoda Tesla ve SpaceX CEO'sunun korumalarından biriyle görüştüğünü açıkladı. Korumanın, kendisine Musk'a sarılamayacağını çünkü bu gerçekleşirse çok sayıda kişinin Twitter'ın önüne gelip Musk'tan talepten bulunacaklarını söylediğini aktardı.
Buna rağmen vazgeçmeyen Panayiotou bugün paylaştığı videodaysa kendisine destek için bir arkadaşının yanına geldiğini belirtti.
YouTuber, Insider'a yaptığı açıklamada buna "ölene kadar" devam edeceğini söyledi. Bunun "sinir bozucu" olduğunun farkında olduğunu kaydeden Panayiotou, "Sevgimi göstermek için yapıyorum" dedi.
Independent Türkçe, Insider



Trump’tan Küba radyosuna yayın yasağı: Castro kardeşlerin yapamadığını gerçekleştirdi

Trump ilk döneminde de radyonun fonunda kesintiye gitmişti (Reuters)
Trump ilk döneminde de radyonun fonunda kesintiye gitmişti (Reuters)
TT

Trump’tan Küba radyosuna yayın yasağı: Castro kardeşlerin yapamadığını gerçekleştirdi

Trump ilk döneminde de radyonun fonunda kesintiye gitmişti (Reuters)
Trump ilk döneminde de radyonun fonunda kesintiye gitmişti (Reuters)

ABD Başkanı Donald Trump, Florida’dan Küba'ya İspanyolca haber akışı sağlayan Radyo Marti’nin faaliyetlerine son verdi.  

New York Times (NYT), Trump yönetiminin cumartesi günü gönderdiği bir e-postayla 40 yıllık Radyo Marti’nin faaliyetlerinin sonlandırılacağını duyurduğunu aktarıyor.

ABD’de yaşayan ve 2021’de Küba’da patlak veren protestoları destekleyen Ramon Saul Sanchez, bu haberin radyo çalışanlarının kendisiyle söyleşi yapmayı planladığı sırada geldiğini belirtiyor:

Kafaları çok karışmıştı. Bana ‘İşimize son verildiğini öğrendik. Gitmemiz gerekiyor’ dediler.

Trump, başta Amerika’nın Sesi (VOA) olmak üzere federal hükümet tarafından finanse edilen bazı medya kuruluşlarında bütçe ve personel sayısının azaltılması kararını vermişti.

Kararda, VOA, Özgür Avrupa ve Asya Radyosu’yla Küba'ya İspanyolca haber akışı sağlayan Radyo Marti'ye ev sahipliği yapan ABD Küresel Medya Ajansı'nın fonksiyonlarının minimum seviyeye çekilmesi yönünde talimatlar yer almıştı.

VOA çalışanları ve bazı medya örgütleri, “hukuka aykırı” olduğu gerekçesiyle kararı mahkemeye taşımıştı.

ABD Kongresi’ndeki Küba kökenli üç siyasetçiden biri olan Mario Diaz-Balart, Trump’la görüşerek radyonun faaliyetlerinin yeniden başlamasını talep edeceğini belirtiyor.

ABD Dışişleri Bakanlığı ise “durumun karmaşık ve değişken olduğunu” bildiriyor. Trump’ın atadığı Dışişleri Bakanı Marco Rubio da Küba kökenli. Cumhuriyetçi liderin Latin Amerika Özel Temsilcisi Mauricio Claver-Carone sınırlı da olsa radyonun faaliyetlerini sürdüreceğini düşündüğünü ifade ediyor.

Radyo, 1983’te dönemin ABD Başkanı Ronald Reagan tarafından kurulmuştu. Fidel Castro ve Küba Komünist Partisi karşıtı lobicilik faaliyetleriyle tanınan Küba kökenli iş insanı Jorge Mas Canosa’nın talebiyle hayata geçirilen radyo, Soğuk Savaş’ta adaya sansürsüz yayın yapmayı hedefliyordu.

NYT, Trump’ın bu kararla “Castro kardeşlerin 40 yıldır yapamadığını tek hamlede gerçekleştirdiğini” yazıyor.

Diğer yandan Radyo Marti, Soğuk Savaş'tan kalma modası geçmiş bir yayın kuruluşu olarak da görülüyordu. Radyoyu eleştirenler, Küba’daki komünist yönetim hakkında tek taraflı yayınlar yapıldığına dikkat çekiyor. Radyo, defalarca Kongre raporlarına konu olan yolsuzluk skandallarına da karışmıştı. Kuruluşa bağlı televizyon kanalı TV Marti ise Küba’da o kadar sık engellendi ki adada “Görünmeyen TV” diye adlandırılıyor.

ABD'nin Küba'ya yönelik ambargoları ilk kez 1960'da başlatıldı ve ilerleyen yıllarda kapsamı daha da genişletildi. Öte yandan ABD'nin Küba'ya yönelik ambargosunu kaldırmasına dair karar tasarısı 2012'den bu yana her yıl Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda (BMGK) kabul ediliyor. Fakat bağlayıcılığı bulunmayan BMGK kararı sadece tavsiye niteliği taşıyor ve uluslararası toplumun tutumunu gösteriyor.

Independent Türkçe, New York Times, El Pais