Trump: Yahudi liderler İsrail için açık ara en iyi ABD Başkanı olduğumu unuttu

Eski ABD Başkanı, Yahudi düşmanı rapçi Kanye West'le yediği akşam yemeğini savunan bir yazı paylaştı

Fotoğraf: AFP
Fotoğraf: AFP
TT

Trump: Yahudi liderler İsrail için açık ara en iyi ABD Başkanı olduğumu unuttu

Fotoğraf: AFP
Fotoğraf: AFP

The Independent'ta yer alan habere göre eski ABD Başkanı Donald Trump, cuma sabahı Truth Social'da yaptığı bir paylaşımda kendisine "sadakatsizliklerinden" dolayı "Yahudi liderlere" saldırarak "kendilerinden utanmaları gerektiğini" söyledi.
Trump, kendisini Yahudi düşmanı rapçi Kanye West ve beyaz üstünlükçüsü Nick Fuentes'le Mar-a-Lago'da yediği akşam yemeğinin yol açtığı öfkeye karşı savunan, Wayne Allyn Root'un The Gateway Pundit'teki yazısının bağlantısını paylaşarak yazara teşekkür etti.
Eski ABD Başkanı şöyle yazdı:
"Teşekkürler Wayne. Harikasın ama Yahudi Liderler benim İsrail için açık ara en iyi Başkan olduğumu çabucak unuttu. Kendilerinden utanmalılar. En büyük dostlarına ve müttefiklerine olan bu sadakatsizlikleri, Kongre'deki çok sayıda kişinin ve diğer pek çoklarının İsrail'e destek vermeyi bırakmasının nedeni."
Root, yazısında eski ABD Başkanı Barack Obama'yı sert sözlerle eleştirip Trump'a övgüler yağdırdı.
Yazar, "Trump, başkanlığında, İsrail devleti ve Yahudi halkı için tarihteki herkesten daha fazla şey yaptı. Kariyerini ve siyasi duruşunu her zaman, iyi günde ve kötü günde İsrail'i desteklemek için riske attı. Trump, İsrail'de seviliyor. İsrailliler sokaklara, tren istasyonlarına ve futbol takımlarına Trump'ın adını verdi" diye yazdı.
Root sözlerini, liberal medyanın Obama'ya olan "sevgisini" ve West ve Fuentes'le yediği akşam yemeğinden dolayı ortaya çıkan mevcut öfkeyle beraber Trump'a olan nefretini kınayarak sürdürdü.
Yazar, West'i "ünlü bir tanıdık", Fuentes'i de "yabancı" olarak tanımladı.
Root, "Medya, Demokratlar ve sözümona Cumhuriyetçi olan Cumhuriyetçi Parti müesses nizamı, Trump'ı bir yabancıyla kısa bir akşam yemeği yüzünden yok etmeye çalışıyor" diye yazdı. Yazar, "zihinsel sorunları" olan West'in kendi siyasi emelleri için Trump'a tuzak kurduğunu ve bu haberin "gaslighting" (Kişinin, kendi hafızasını ve algısını sorgulamasına yol açan bir çeşit psikolojik manipülasyon yöntemi -ed.n.) olduğunu öne sürerek devam etti.
Artık Ye ismini kullanan ve yakın zamanda sosyal medyadaki öfkeli, tuhaf Yahudi düşmanı söylemleriyle müzik kariyerini mahvederek ticari sponsorlarının kendisini sürü halinde terk etmesine yol açan ünlü rapçi West, daha önce bir hevesle New York'taki Trump Tower'da ve başkanlığı sırasında Beyaz Saray'da Trump'ı arayıp bulmuştu.
Şimdi 2024 için umutsuzca, pek olası olmayan, teoride Trump'a karşı bir başkanlık yarışı planlayan West, bu kez bu projeyle ilgili tavsiye almak için bir dönem başkanlık yapan eski lüks emlak patronunun kapısını yeniden çaldı.
West ve Trump, 22 Kasım Salı günü Mar-a-Lago'daki akşam yemeğinde başka biriyle, daha sonra Trump'ın bilmediğini ya da tanımadığını iddia ettiği adı çıkmış beyaz üstünlükçüsü ve Holokost inkarcısı Fuentes'le beraber yemek masasına oturmuştu.
Fuentes en çok, küresel sistemi güya Yahudilerin kontrol etmesi gibi konularda yüksek perdeden konuştuğu canlı yayınları, yeterince aşırı olmadığı için yıllık Muhafazakar Siyasi Eylem Konferansı'nı protesto etmesi ve Marjorie Taylor Greene'le Paul Gosar da dahil MAGA (Amerika'yı Yeniden Harika Yap) destekçisi Cumhuriyetçileri ağırladığı kendi rakip zirvesini düzenlemesiyle tanınıyor.



İran Cumhurbaşkanı, “Bölgesel Güvenliği Sağlamak” için Pakistan'da

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan (DPA)
İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan (DPA)
TT

İran Cumhurbaşkanı, “Bölgesel Güvenliği Sağlamak” için Pakistan'da

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan (DPA)
İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan (DPA)

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, bugün iki günlük resmi bir ziyaret için Pakistan'a geldi. Ziyaret sırasında, iki komşu ülke, bölgede ve bölge dışında artan gerilimler ortamında ikili ilişkilerini güçlendirmeyi hedefliyor.

Pezeşkiyan, ülkenin doğusundaki Lahor kentine geldi ve yerel medya, uçağının inişini gösteren görüntüleri yayınladı. Eski Başbakan Navaz Şerif ve kızı, Pencap eyaleti başbakanı Meryem Şerif, Pezeşkiyan'ı karşıladı.

İran Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, İran Cumhurbaşkanı'nın ilk ziyaretinde Cumhurbaşkanı Asif Ali Zerdari ve Başbakan Şahbaz Şerif ile görüşmelerde bulunması planlanıyor.

Pakistan dün, İran ile ABD arasındaki gerginliği yatıştırma rolünü sürdüreceğini açıkladı.

Pezeşkiyan, Pakistan'a gitmeden önce yaptığı açıklamada, iki ülkenin ticari ve ekonomik ilişkilerini güçlendirmeye çalıştığını vurgulayarak, iki ülke halkları arasında derin dini ve ideolojik bağlar olduğunu belirtti.

Ziyaretin ayrıca iki ülke arasındaki ticaret hacmini 10 milyar dolara çıkarmayı hedeflediğini de belirten Pezeşkiyan, “Bu ziyaret sırasında, bölgesel güvenlik ve sınır meseleleri bizim ve Pakistan'daki değerli kardeşlerimiz için son derece önemlidir. Gerekli koordinasyonu sağlayarak bölgesel güvenliğin tesis edilmesi için var gücümüzle çalışacağız” ifadelerini kullandı.