Brooke Shields, 1980 yapımı Mavi Göl'ün bugün çekilemeyeceğini söyledi

Oyuncu, "Bir şeyler hissetmeye zorlanmaya iyi tepki vermedim" diye anlattı

Fotoğraf: Reuters
Fotoğraf: Reuters
TT

Brooke Shields, 1980 yapımı Mavi Göl'ün bugün çekilemeyeceğini söyledi

Fotoğraf: Reuters
Fotoğraf: Reuters

The Independent'ta yer alan habere göre Brooke Shields, filmi Mavi Göl'ün (Blue Lagoon) bugün çekilmeyeceğini iddia etti.
Oyuncu, 1980 yapımı filmde Christopher Atkins'le birlikte rol almıştı. Çekimler esnasında sırasıyla 14 ve 18 yaşlarında olan Shields ve Atkins, filmde ıssız adada mahsur kalan kuzenleri canlandırıyordu.
Karakterler yetişkinliğe doğru ilerlerken birbirlerine aşık olup birlikte çocuk sahibi oluyordu.
Film eleştirmenlerden kötü yorumlar alsa da Mavi Göl ticari bir başarı elde etti; gişede 58 milyon dolar kazanarak Kuzey Amerika'nın 1980'de en çok hasılat yapan filmler listesinde 9. oldu.
Atkins, kısa süre önce Shields'ın podcasti Now What?'a konuk olduğunda ikili onlarca yıl önce bu filmi çekerken yaşadıkları deneyimi değerlendirdi.
Shields'a göre Mavi Göl, bugünün standartlarında çekilemezdi.
Oyuncu salı günü (20 Aralık) yayımlanan bölümde, "Bir daha asla böyle bir film yapılmayacak. Buna izin verilmez" dedi.
Atkins, "Filmde hayvanlar zarar gördü. Balıkları zıpkınla avlıyorduk ve her türlü çılgınca şeyi yapıyorduk. Çocuklar çıplak bir şekilde kumsalda koşuyordu. Bu şimdi yapılamaz" diye ekledi.
Çocukların büyüyüp birbirlerine karşı duygular geliştirdiği filmde Shields ve Atkins öpüşmek zorunda kalmıştı.
Shields yapımcıların, başrol oyuncularının filmin iyiliği için yakınlaşmasını istediğini iddia etti:
"'Hey, birbirimize aşık olmaya çalışmak ve durumu zorlamak yerine önce birbirimizi tanıyalım' diye düşündüğümü hatırlıyorum. Bir şeyler hissetmeye zorlanmaya iyi tepki vermedim. Bir bakıma kendi başıma kalmak istiyordum, aslında o yaşta kimseyle öpüşmemiştim."
Atkins, daha sonra Shields'ın deneyimsizliğinin filmin gerçekçiliği açısından yararlı olduğunu düşünerek, "Her şey bununla ilgiliydi" dedi.
Daha önce yaşadığı deneyimi yazan Shields, Mavi Göl'ü çekmeyi "ilginç bir kopukluk" olarak tanımlamıştı.
2014 tarihli anı kitabı There Was A Little Girl: The Real Story of My Mother and Me'de (Küçük Bir Kız Vardı: Annemin ve Benim Gerçek Öyküsü), "Kendinizi cinsel olan her şeye karşı duyarsızlaştırıyorsunuz" diye yazmıştı:
"Mavi Göl'de tutkal tabancası kullanıyordum, saçımı bantlıyordum, vücudumun memelerim olduğunu göstermemesi için elimden gelen her şeyi yapıyordum. Ve bunu yaptığımın farkında değildim, çünkü çocuktum."
 



Çin’de insansı robotlar endişe yaratıyor

Çin devleti, insansı robot çalışmalarına büyük finansal destek sağlıyor (Reuters)
Çin devleti, insansı robot çalışmalarına büyük finansal destek sağlıyor (Reuters)
TT

Çin’de insansı robotlar endişe yaratıyor

Çin devleti, insansı robot çalışmalarına büyük finansal destek sağlıyor (Reuters)
Çin devleti, insansı robot çalışmalarına büyük finansal destek sağlıyor (Reuters)

Çin’de son dönemde ilerleyen insansı robot teknolojisi, çalışanlarda işsiz kalma korkusu yarattı.

Ülkenin en büyük teknoloji merkezlerinin yer aldığı Pekin Ekonomik-Teknolojik Kalkınma Bölgesi’nin yardımcı yöneticisi Liang Liang, insansı robotların işçilerin yerini almayacağını söyledi.

Liang, dünkü açıklamasında insansı robotların genel anlamda üretkenliği artıracağını ve insanlar için tehlikeli görülen ortamlarda çalışacağını belirtti.

Endişelerin yersiz olduğunu savunan yetkili, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Robotların insanları işsiz bırakacağına inanmıyoruz, verimliliği artırıp insanların yapmak istemediği görevleri üstleneceklerini düşünüyoruz. Bu makineler, uçsuz bucaksız evreni veya insanların gidemediği okyanus derinliklerini keşfetmekte bize destek olacak.

İnsansı robotların 7 gün 24 saat çalışabildiğine dikkat çeken yetkili, bunun “daha iyi, ucuz ve kullanıcı dostu ürünler” üretilmesini sağlayacağını savundu.

Çin’de 19 Nisan’da düzenlenen Yizhuang yarı maratonuna insansı robotların da katılması gündem olmuştu.

21 kilometrelik parkurda 21 robot 12 bin insanla birlikte koşmuş, böylece ilk kez bu makineler bir yarı maratonda insanlarla yarışmıştı. Pekin İnsansı Robot İnovasyon Merkezi'nden Tiangong Ultra, 2 saat 40 dakikalık derecesiyle yarışı ilk sırada bitiren robot olmuştu.

Liang, yarışta sorun yaşayan robotların insan eğitmenler tarafından fiziksel olarak desteklendiğine dikkat çekerek, bu makinelerle insanlar arasında her zaman bir dayanışma bulunmasını istediklerini belirtti. Ayrıca makinelerle insanların, tıpkı maratondaki gibi ayrı parkurlarda olacağını da söyledi:

Maratonda insanlar, kendi parkurlarında fiziksel sınırlarını zorladı. Makinelerin de birlikte hareket ederek kendi sınırlarını zorladığı ayrı bir parkur vardı. Ancak robotlar, bitiş çizgisine ulaşmak için insanların yarıştığı parkuru ele geçirmeye kalkmadı. Gelecek de böyle olacak.

Independent Türkçe, Reuters, CNN