Nepal’de geçtiğimiz Pazar günü düşen uçağın yardımcı pilotunun, yaklaşık 17 yıl önce benzer bir uçak kazasında meslektaşı olan eşini kaybettiği öğrenildi.
Anju Khatiwada, Yeti Havayolları’na ait 691 sefer sayılı uçuşunun yardımcı pilotuydu.
Ülkenin 30 yıldaki en kötü uçak kazası olarak kabul edilen kazada, ATR 72 tipi yolcu uçağı Pokhara Havaalanı’na iniş yapmaya çalıştığı sırada düştü ve şu ana kadar 68 kişinin cansız bedenine ulaşıldı.
BBC’nin haberine göre, Khatiwada’nın Yeti Havayolları bünyesinde yardımcı pilot olan eşi DipakPokhrel de Haziran 2006’da benzer bir kazada hayatını kaybetti.
Khatiwada’yı havacılık alanında kariyer yapmaya iten de eşinin bu ölümü oldu.
بث مباشر من داخل الطائرة... راكب يصور لحظة اشتعال النيران في طائرة نيبال المنكوبة قبل سقوطها
— صحيفة الشرق الأوسط (@aawsat_News) January 16, 2023
Aile üyelerinden biri olan Santosh Sharma, “Hayallerini savunan ve kocasının hayallerini gerçekleştiren kararlı bir kadındı” dedi.
Khatiwada, eşinin ölümünden dört yıl sonra ABD’de eğitim almak için birçok engeli aşarak pilot olma yolunda ilerledi ve altı kadın pilottan biri olarak Yeti Havayolları’na katıldı.
Yeti Havayolları yetkililerinde Sudarshan Bartaula, “Yalnız uçuş yapabilen tam bir pilottu. Cesur bir kadındı” dedi.
Nepal’deki uçak kazasının nedeni hala bilinmiyor.
Fransa Sivil Havacılık Soruşturma ve Analiz Ofisi’nden bir uzman ekibinin, kazanın koşullarına ilişkin soruşturmaya katılmak üzere bugün Nepal’e gitmesi bekleniyor.