Kremlin, geçen hafta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremden Suriye’de etkilenen bölgelere yardım sağlanması konusunda Şam makamlarıyla temas halinde olduklarını ve buralara insani yardım sağlamaya devam etme yollarının arandığını bildirdi.
Türkiye ve Suriye’yi vuran büyük bir depremde, her iki ülkedeki toplam can kaybı 34 bini aştı.
Yaşanan bu afet, silahlı muhalefetin kontrolündeki kuzeybatı bölgelerinde daha şiddetli bir hasar bıraktı.
Deprem, on yılı aşkın süredir devam eden savaş nedeniyle daha önce birkaç kez yerinden edilmiş çok sayıda insanın bir kez daha evsiz kalmasına neden oldu.
Bölge, hükümetin kontrolü altındaki bölgelere kıyasla çok az yardım aldı.
İdlib’deki Heyetu Tahriru’ş Şam’dan (HTŞ) bir kaynak Reuters’e, grubun hükümet kontrolündeki bölgelerden herhangi bir sevkiyatın girmesine izin vermeyeceğini ve yardımın Türkiye’den ulaştırılması gerektiğini söyledi.
Kremlin: Depremden etkilenen bölgelere yardım konusunda Şam ile temastayız
https://turkish.aawsat.com/home/article/4155531/kremlin-depremden-etkilenen-b%C3%B6lgelere-yard%C4%B1m-konusunda-%C5%9Fam-ile-temastay%C4%B1z
Kremlin: Depremden etkilenen bölgelere yardım konusunda Şam ile temastayız
Suriye’nin İdlib kentinde geçici bir sığınakta kalan depremzedeler ve çocukları (Reuters)
- Moskova: Şarku’l Avsat
- Moskova: Şarku’l Avsat
Kremlin: Depremden etkilenen bölgelere yardım konusunda Şam ile temastayız
Suriye’nin İdlib kentinde geçici bir sığınakta kalan depremzedeler ve çocukları (Reuters)
لم تشترك بعد
انشئ حساباً خاصاً بك لتحصل على أخبار مخصصة لك ولتتمتع بخاصية حفظ المقالات وتتلقى نشراتنا البريدية المتنوعة

Han Yunus’ta İsrail yanlısı bir milis grubuna liderlik eden Husam el-Esdal (Filistin Basın Ağı sayfası)
Gazze’deki Cibaliye Mülteci Kampı’nda Hamas’a bağlı Kassam Tugayları mensuplarının önünde duran Filistinli bir çocuk (Arşiv – EPA)