Çok az insan Cannes kenti yakınlarındaki bu tenha villanın, ABD’li zengin Kennedy Ailesi’nin en gözde konutlarından biri olduğunu biliyor. Eski ABD Başkanı John F. Kennedy’nin çocukken yaz tatillerini orada kardeşleriyle birlikte geçirip havuzda yüzdüğü, demir parmaklıkların arkasından merakla etrafı izlediği bugün yoldan geçen turistlerin aklına gelmeyebilir. Bu bilgiler satış fiyatı 32 milyon dolar olan villayı almak isteyen müşterilerin iştahını kabartıyor.
Beaumont Malikanesi, Valbonne kasabasında, Akdeniz kıyılarına bakan bir plato üzerinde yer alıyor. Kennedy, 1930’lu yıllarda yaz mevsimlerinde bu villada denizin ve yeşil doğanın büyüleyici manzarasının tadını çıkarıyordu. O sırada Kennedy’nin babası, ABD’nin İngiltere Büyükelçisi idi. Satıştan sorumlu ajansın müdürü, buna tanıklık eden birçok arşiv fotoğrafı olduğunu belirtti. Ancak çoğu Fransa’nın güneyinde bir yazlık ev sahibi olmak isteyen müşterilerin isimlerini açıklamadı.
Eşsiz villanın bin 160 metrekare alan üzerinde yer alıyor. (Sotheby’s)
Bu eşsiz villa, bin 160 metrekarelik bir alanı kapsıyor. Dokuz yatak odası ve lüks bir zevkle döşenmiş çeşitli salonlar dahil 15 odadan oluşuyor. Satış bilgilerinde, zeminin değerli ahşaplarla döşenmiş olduğu ve son kırk yıldır yenilenmediği için mobilyaların halen orijinal ihtişamını koruduğu belirtiliyor. Tarihi 1920 yılına dayanan bina halen sağlam ve rutubet dahi yok. Masmavi sahillerden New York’a uzanan dünyadaki birçok konutta iz bırakan ünlü Fransız mimar Jacques Cowell tarafından tasarlanan villada sahile bakan bir kule var. Şarku’l Avsat’ın edindiği bilgilere göre ayrıca 20 metrelik mermer yüzme havuzu, tenis kortu ve zeytin ağaçlarından oluşan bir bahçesi de bulunuyor. Tarzı ise geleneksel Fransız kır konaklarından ve klasik İngiliz mimarisinden izler taşıyor.
Villa, sahile kadar uzanan ağaçlarla birlikte 18 hektarlık bir arazi ile çevrili ve Cannes-Antibese giden otoyolun hemen yakınında yer alıyor.