Türkiye Milli Takımı EURO 2024 eleme grubundaki ilk mağlubiyetini aldı

Fotoğraf: Kadir Kemal Behar/AA
Fotoğraf: Kadir Kemal Behar/AA
TT

Türkiye Milli Takımı EURO 2024 eleme grubundaki ilk mağlubiyetini aldı

Fotoğraf: Kadir Kemal Behar/AA
Fotoğraf: Kadir Kemal Behar/AA

UEFA 2024 Avrupa Şampiyonası (EURO 2024) Elemeleri D Grubu ikinci maçında Türkiye sahasında Hırvatistan'a 2-0 mağlup oldu.
5. dakikada milli takım gole yaklaştı. Salih Özcan'ın pasıyla Hırvatistan ceza sahasında topla buluşan Cengiz Ünder'in sağ çaprazdan uzak köşeye yaptığı plase vuruşu kaleci Livakovic, sağına uzanıp çeldi. Boşta kalan meşin yuvarlağı savunma uzaklaştırdı.
10. dakikada ay yıldızlı ekip, bir kez daha tehlikeli geldi. Enes Ünal'ın baskısıyla Sutalo'dan kaptığı top Kerem Aktüroğlu'nun önüne kaldı. Kerem'in Hırvat ceza sahasının önünden köşeye gönderdiği şutu, kaleci Livakovic soluna uzanıp kornere çeldi.
20. dakikada Hırvatistan öne geçti. Stanisic sağ kanattan ceza sahasına girdi ve pasını Pasalic'e attı. Pasalic ile Perisic'in paslaşması sonucunda savunmaya da çarpan top Kovacic'in önünde kaldı. Bu oyuncunun plase şutunda meşin yuvarlak ağlara gitti: 0-1.
45+4. dakikada konuk ekip 2. golünü buldu. İsmail'in orta sahada kaptırdığı topu Modric, sol kanattan bindiren Pasalic'in önüne attı. Pasalic'in ceza sahasında sol çaprazdan şutunda meşin yuvarlak Mert'ten döndü. Boşta kalan topu Kovacic ağlara gönderdi: 0-2
Karşılaşmanın ilk yarısı Hırvatistan'ın 2-0 üstünlüğüyle tamamlandı.
58. dakikada Hırvatistan etkili geldi. Modric'in sağ kanattan altıpas içine yerden sert gönderdiği topa Pasalic ayak koydu. Kaleci Mert iyi bir refleksle meşin yuvarlağı kornere çeldi.
77. dakikada gelişen Hırvatistan atağında sol kanatta topla buluşan Perisic, ceza yayı önündeki Kramaric'e pasını gönderdi. Kramaric'in ayak içiyle çektiği sert şutta meşin yuvarlak yandan auta çıktı.
90+3. dakikada milli takım gole çok yaklaştı. Sağ kanatta Arda Güler'den aldığı pasla ceza sahasına giren Cenk Tosun, yakın mesafeden sağ çaprazdan çok sert vurdu, meşin yuvarlak kaleci Livakovic'in kurtarışıyla yükseklik kazandı. Havalanan topa Umut Nayir kafayı vurdu, meşin yuvarlak üst ağlarda kaldı.
Hırvatistan karşılaşmayı 2-0 kazandı.

Türkiye, grupta 3. sıraya geriledi
UEFA 2024 Avrupa Şampiyonası (EURO 2024) Elemeleri D Grubu ikinci maçında sahasında Hırvatistan'a 2-0 mağlup olan Türkiye, gruptaki ilk yenilgisini aldı.
Bursa Büyükşehir Belediye Stadı'nda oynanan ve ilk yarısı da konuk ekibin 2-0 üstünlüğüyle tamamlanan mücadelede Hırvatistan'ın golleri Kovacic'ten geldi.
İlk maçlar sonucunda grupta 3 puanla lider durumda bulunan Türkiye, bu yenilgiyle 3. sıraya geriledi. Hırvatistan ise puanını 4'e yükseltti ve aynı puana sahip Galler ile ilk iki sıraya paylaştı.
Ay yıldızı ekip gruptaki üçüncü maçını 16 Haziran'da deplasmanda Letonya ile oynayacak.

Hırvatistan'a karşı 4. yenilgi
A Milli Futbol Takımı, Hırvatistan ile oynadığı 11. maçta 4. yenilgisini aldı.
Rakibi karşısında yalnızca tek galibiyeti bulunan Türkiye, bu maçlarda rakibinden 15 gol yerken, 9 kez gol sevinci yaşadı.

Bursa'da Arda Güler tezahüratları
A Milli Futbol Takımının genç oyuncusu Arda Güler karşılaşmanın ikinci yarısında oyuna dahil oldu.
Bursa'da ay yıldızlı takıma destek veren futbolseverler, Arda Güler'in oyuna girmesi için ilk yarıda ve ikinci yarıda tezahüratlarda bulundular. Teknik direktör Kuntz da 67. dakikada Orkun Kökçü'nün yerine Arda Güler'i sahaya sürdü.

Tribünlerden TFF'ye tepki
Bursa'daki mücadelenin son dakikalarında tribünlerdeki bazı taraftarlar Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) yönetimi aleyhine tezahüratlarda bulundular. Taraftarlar, TFF yönetimini istifaya davet ettiler.



Carlos Alcaraz, Wimbledon finalinde kaybetme sebebini açıkladı

Fotoğraf: Reuters
Fotoğraf: Reuters
TT

Carlos Alcaraz, Wimbledon finalinde kaybetme sebebini açıkladı

Fotoğraf: Reuters
Fotoğraf: Reuters

Carlos Alcaraz, pazar günü Wimbledon'da oynadıkları finalde Jannik Sinner'ın muhteşem oyunu karşısında "ne yapacağını bilemediği" anlar olduğunu kabul etti.

SW19'da üst üste üçüncü şampiyonluğunu kovalayan ikinci sıradaki Alcaraz, ezeli rakibi ve dünya bir numarası Sinner'a 4 sette yenilerek 6. Grand Slam'ini kaçırdı.

Alcaraz, Merkez Kort'ta ilk seti alsa da İtalyan tenisçi fırtına gibi geri dönerek All England Club'daki ilk şampiyonluğunu elde etti.

Sinner'ın yüzde 62'sine karşılık ilk servislerinin sadece yüzde 53'ünde isabet bulan Alcaraz, üç saatlik mücadele boyunca Sinner'ın seviyesinin, özellikle de birbirlerinin ikinci servislerini karşılarken sürekli daha iyi olduğunu kabul etti.

Alcaraz, "Beni her puanda sonuna kadar zorladı" dedi.

Zihinsel olarak bunu sürdürmek gerçekten zor. Rakibin bu kadar iyi tenis oynadığını görünce ne yapacağımı bilemedim. Arka çizgide benden daha iyiydi. En büyük anahtar ikinci servislerdi, gerçekten iyi karşılıyordu, sonra ikinci topla atak yapabilecek pozisyona geliyordu. Sürekli savunma yaptığınızda bu çok zor oluyor. İkinci servislerinde ona çok kolay sayılar verdim. Birinci servisleri zorluyor ama ikinci servisi karşılama şansım olduğunda daha fazla puan almalıydım. Servisleri hiç zorlanmadın atıyor, servis oyunlarını kolayca kazanıyordu. Bu konuda daha iyi olmalıydım ama harika bir maçtı, bence seviye gerçekten yüksekti.

Fransa Açık finalinde yaşadığı kalp kırıklığına rağmen Sinner, çimde etkileyici bir şekilde geri dönerek sert kort dışındaki ilk Grand Slam'ini kazandı. Ancak Alcaraz, İtalyan oyuncunun bu kadar iyi yanıt vermesine şaşırmadığında ısrarcı:

Beni hiç şaşırtmadı çünkü onun gerçekten iyi bir oyuncu ve çok büyük bir şampiyon olduğunu biliyorum. Şampiyonlar kayıplardan ders çıkarır. O finalden ders çıkaracağını, Fransa Açık finalinde yaptığı hataları yapmayacağını en başından beri biliyordum. Bugün gerçekten çok ama çok yüksek seviyede oynadı. Böyle oynayacağını tahmin ediyordum. Genel olarak beni hiç şaşırtmadı çünkü onun büyük bir şampiyon olduğunu biliyorum.

Independent Türkçe