BAE, Türkiye ve Suriye'ye şimdiye kadar 240 uçakla yardım malzemesi gönderdi

Suudi Arabistan'da düzenlenen yardım kampanyasında toplanan bağışlar yaklaşık 131,7 milyon dolara ulaştı

AA
AA
TT

BAE, Türkiye ve Suriye'ye şimdiye kadar 240 uçakla yardım malzemesi gönderdi

AA
AA

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Türkiye ve Suriye'ye şu ana kadar 240 uçakla yardım malzemesi gönderildiğini duyurdu.
BAE Savunma Bakanlığı'nın Twitter hesabından yapılan açıklamada, Devlet Başkanı Şeyh Muhammed bin Zayid Al Nahyan'ın 7 Şubat'ta verdiği talimatla Türkiye ve Suriye'de depremden zarar görenlere destek olmak amacıyla başlatılan "Yiğit Süvari 2 Operasyonu"na ilişkin bilgi paylaşıldı.
Depremzedelere yönelik yardımların sürdüğüne işaret edilen açıklamada, bu kapsamda Türkiye ve Suriye'ye şu ana kadar 240 uçakla 7 bin 726 ton yardım malzemesinin ulaştırıldığı aktarıldı.

Suudi Arabistan'da depremzedeler için yardım kampanyası
Kral Selman Yardım ve İnsani Çalışmalar Merkezi'ne ait Sahem Platformu'nun verilerine göre, Suudi Arabistan'da Türkiye ve Suriye'deki depremzedeler için düzenlenen yardım kampanyasında toplanan bağışlar yaklaşık 131,7 milyon dolara ulaştı.
Kampanya için şu ana kadar 3 milyon 195 bin 429 kişi bağışta bulundu.
Suudi Arabistan, 14 Mart'ta Türkiye ve Suriye'deki afetzedeler için 16. yardım uçağını gönderdiğini duyurmuştu.



Trump bölgeye yapacağı tarih ziyaret kapsamında Riyad'da

Trump bölgeye yapacağı tarih ziyaret kapsamında Riyad'da
TT

Trump bölgeye yapacağı tarih ziyaret kapsamında Riyad'da

Trump bölgeye yapacağı tarih ziyaret kapsamında Riyad'da

Suudi Arabistan Veliaht Prensi ve Başbakanı Muhammed bin Selman, bu sabah Riyad'daki Kral Halid Uluslararası Havaalanı’na varışında ABD Başkanı Donald Trump'ı karşıladı.

Başkan Trump, stratejik ortaklığı derinleştirmeyi amaçlayan ikinci dönemindeki ilk resmi dış ziyareti için Suudi Arabistan’ın başkentine geldi.

Suudi Arabistan saatiyle sabah 9:50 sularında Riyad'a inen Air Force One'a Suudi Arabistan’a ait F-15 savaş uçakları eşlik etti.

Havaalanının bekleme salonunda verilen kısa bir mola sırasında Suudi Arabistan Veliaht Prensi ve ABD Başkanı dostane sözler sarf etti ve Suudi kahvesi içti.

Görsel kaldırıldı.
Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, ABD Başkanı Donald Trump'ı Riyad'daki Kral Halid Uluslararası Havaalanı'nda karşıladı. (AP)

Suudi Arabistan Veliaht Prensi ve Başbakanı Muhammed bin Selman başkanlığındaki Suudi Arabistan Bakanlar Kurulu dün ziyareti memnuniyetle karşılayarak, ziyaretin iki ülke arasındaki iş birliği ve stratejik ortaklık bağlarını güçlendirerek ortak çıkar ve vizyonlarına ulaşmalarına katkıda bulunmasını umduklarını ifade etti.

ABD Başkanı Riyad'a gitmeden önce Beyaz Saray'da düzenlediği basın toplantısında Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Katar'ı da kapsayan bölge ziyaretini ‘tarihi’ olarak nitelendirdi.

İlk dönemindeki dış ziyaretlerine Mayıs 2017'de Suudi Arabistan'a yaptığı tarihi bir ziyaretle başlayan Trump, bu ziyareti sırasında İki Kutsal Caminin Hizmetkârı Kral Selman bin Abdulaziz ile bir araya gelmiş ve iki ülke arasında bir dizi önemli anlaşmanın imzalanmasına tanıklık etmişti.

ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio'yu 17 Şubat'ta Riyad'da kabul eden Veliaht Prens Muhammed bin Selman, ülkesinin ABD ile hem ikili hem de bölgesel alanda geniş bir yelpazede görüşeceği çok sayıda konu olduğunu söyledi.

20 Şubat'ta Miami'de düzenlenen Suudi Arabistan Gelecek Yatırım Girişimi Konferansı’nın açılışında Trump, Veliaht Prens Muhammed bin Selman'a Riyad'daki ABD-Rusya görüşmelerine ev sahipliği yaptığı için teşekkür etti.

Trump, “Suudi Arabistan'a bu tarihi zirveye ev sahipliği yaptığı için teşekkür etmek istiyorum… Ama özellikle de Veliaht Prens Muhammed bin Selman'a çok iyi geçen bu tarihi görüşmelere ev sahipliği yaptığı için teşekkür etmeliyiz” ifadelerini kullandı.