Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, ülkenin silahlı kuvvetlerini ‘gerçek muharebe’ için askeri eğitimi güçlendirmeye’ çağırdı.
Şarku’l Avsat’ın Çin Merkez Televizyonu CCTV’den aktardığı habere göre, Şi bugün yaptığı konuşmada, “Ordu, Çin’in toprak egemenliğini ve denizcilik çıkarlarını kararlı bir şekilde savunması ve çevredeki genel istikrarı korumaya çalışması gerek” dedi.
Şi bu açıklamayı, Tayvan’a baskı kurmayı amaçlayan askeri tatbikatlardan bir gün sonra, Çin’in güneyindeki bir deniz üssüne yaptığı ziyaret sırasında geldi.
23 milyon nüfusa sahip olan Tayvan, üzerinde egemenlik iddiasında bulunan Pekin ile Tayvan’ın önemli bir müttefiki ve silah tedarikçisi olan Washington arasında yoğun bir rekabetin konusu.
Çin, Tayvan Devlet Başkanı Tsai Ing-wen’in geçen hafta üst düzey bir ABD’li yetkiliyle görüşmesinin ardından adaya ‘ciddi bir uyarı’ olarak, bölgede üç günlük askeri tatbikat düzenlemişti.
Çin Devlet Başkanı’ndan orduya ‘gerçek muharebe’ için askeri eğitimi geliştirme çağrısı

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping (AP)
Çin Devlet Başkanı’ndan orduya ‘gerçek muharebe’ için askeri eğitimi geliştirme çağrısı

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping (AP)
لم تشترك بعد
انشئ حساباً خاصاً بك لتحصل على أخبار مخصصة لك ولتتمتع بخاصية حفظ المقالات وتتلقى نشراتنا البريدية المتنوعة