Netflix'in yeni psikolojik gerilimi Ballad of a Small Player, geçen hafta platforma eklendi ve izleyiciler vakit kaybetmeden sosyal medyada ilk tepkilerini paylaştı. 
Edward Berger'in yönettiği film, Lawrence Osborne'un "başyapıt" diye nitelendirilen 2014 tarihli romanından uyarlandı. Senaryosunu 28 Hafta Sonra (28 Weeks Later) ve Centilmen (The American) gibi filmlerle tanınan Rowan Joffé kaleme aldı.
Başrolde, The Banshees of Inisherin'le Oscar adaylığı kazanan Colin Farrell yer alıyor. Farrell, Çin'in ünlü kumar merkezi Makao'da günlerini içki ve kumarla geçirip otel borçlarını büyüten profesyonel bir kumarbazı canlandırıyor. 
Alman yönetmenin yeni filmi, Makao'nun neon ışıklarla bezeli sokakları ve gösterişli kumarhanelerinin oluşturduğu büyüleyici görsellikle öne çıkıyor. 
Berger, Batı Cephesinde Yeni Bir Şey Yok (Im Westen nichts Neues) ve Konsey (Conclave) gibi başarılı filmleriyle tanınıyor. 
İzleyiciler, filmin hikayesini ve oyunculuklarını "muhteşem" diye nitelendirirken, özellikle Colin Farrell'ın performansına övgüler yağdırdı.
"Kesinlikle izlenmeli"
Bir izleyici X'te, "Bu filmdeki en büyük çekim gücü Colin Farrell'ın inanılmaz performansıydı. Hikaye ilgimi çekti, Makao ise büyüleyiciydi. Genel olarak çok iyi yapılmış bir film" yorumunu yaptı. 
Bir diğeri ise "Bugün izledim. Harika hikaye, nefis oyunculuk, müzikler şahane. Kesinlikle izlenmeli!" diye yazdı.
Bir başka izleyici ise sinematografiyi överken finali zayıf buldu:
Colin harika, sinematografi harika ama sonu biraz daha güçlü olabilirdi. Eminim Berger'in bir sonraki filmi daha da iyi olacak.
Başka bir kullanıcı filmi "gergin ama keyifli bir deneyim" diye tanımlayarak, "Beğendim" ifadesini kullandı.
"Kendi süslemeleri arasında boğuluyor"
Ballad of a Small Player, eleştirmenlerden hem olumlu hem de olumsuz yorumlar aldı. Görsel açıdan büyüleyici bulunan filmi, bazı eleştirmenler hikaye anlatımında sınıfta bıraktı.
Guardian filme üç yıldız verirken, New York Times "Harika bir hikaye barındırıyor ama kendi süslemeleri arasında boğuluyor" yorumunu yaptı.
Colin Farrell'a filmde Fala Chen, Deanie Ip, Alex Jennings ve Tilda Swinton eşlik ediyor.
Independent Türkçe, HELLO!, New York Times