Manchester City Şampiyonlar Ligi'nde finale yükseldi

Fotoğraf: Federico Titone/AA
Fotoğraf: Federico Titone/AA
TT

Manchester City Şampiyonlar Ligi'nde finale yükseldi

Fotoğraf: Federico Titone/AA
Fotoğraf: Federico Titone/AA

UEFA Şampiyonlar Ligi yarı final rövanşında Manchester City, Real Madrid'i 4-0 mağlup ederek İstanbul'da oynanacak finalde Inter'in rakibi oldu.UEFA Şampiyonlar Ligi yarı final rövanşında Manchester City, konuk ettiği Real Madrid'i 4-0 yenerek, İstanbul'daki finalde Inter'in rakibi oldu.

Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki en önemli turnuvasının yarı final rövanşında, ilk maçta 1-1 berabere kalan takımlardan İngiltere temsilcisi Manchester City, İspanya'nın Real Madrid takımını Etihad Stadı'nda ağırladı.

Polonyalı hakem Szymon Marciniak'ın yönettiği karşılaşmaya üst üste ataklarla başlayan ev sahibi ekip, Rodri, Jack Grealish, Kevin De Bruyne ve Erling Haaland ile ilk dakikalarda yakaladığı gol pozisyonlarını değerlendiremedi.

Baskısını artıran City'de De Bruyne'ün ara pasıyla ceza sahası sağ çaprazda topla buluşan Bernardo Silva, plase bir vuruşla meşin yuvarlağı sağ köşeden ağlarla buluşturarak 23. dakikada takımını 1-0 öne geçirdi.

Oyuna ortak olmaya çalışan Real Madrid'de ceza saha dışında meşin yuvarlakla buluşan Toni Kroos'un 35. dakikada yaklaşık 30 metreden sert vuruşunda top, üst direkten döndü.

Manchester City'de ceza sahasına çalımlarla giren İlkay Gündoğan'ın sert şutunda defanstan dönen top, kale önündeki Bernardo Silva'ya yöneldi. Portekizli oyuncu, düzgün bir kafa vuruşuyla kendisinin ve takımının ikinci golüne 37. dakikada imza atarak, ilk yarının skorunu belirledi: 2-0.

Silva, Şampiyonlar Ligi yarı final maçında Real Madrid'e iki gol atmayı başaran Lionel Messi ve Robert Lewandowski'nin ardından üçüncü oyuncu konumuna geldi.

İkinci devreye daha atak başlayan Real Madrid'de David Alaba'nın 50. dakikadaki kavisli ve sert frikik şutunda, City kalecisi Ederson, şık bir kurtarışa imza atarak topu kornere çeldi.

Kontrataklarla etkili olan City ekibinde İlkay Gündoğan'ın topuk pasıyla ceza sahası içinde kaleciyle karşı karşıya kalan Haaland'ın 73. dakikadaki yerden vuruşunda, kaleci Thibaut Courtois'dan dönen meşin yuvarlak, üst direğe çarparak kornere çıktı.

Ataklarını sıklaştıran City'de De Bruyne'ün sol kanattan kullandığı serbest vuruşta topa iyi yükselen Manuel Akanji'nin kafa vuruşu, Real Madridli savunma oyuncusu Eder Militao'ya çarparak yön değiştirdi ve ağlarla buluştu. Brezilyalı oyuncunun kendi kalesine attığı golle City, rakibi karşısında 3-0 öne geçti.

Son dakikalarda risk alarak çok oyuncuyla hücuma çıkan Real Madrid'in Karim Benzema ve Dani Ceballos ile yakaladığı gol pozisyonlarında kaleci Ederson, başarılı oldu.

City'de oyuna sonradan giren iki oyuncudan Phil Foden'ın ara pasıyla kaleciyle karşı karşıya kalan Arjantinli Julian Alvarez, teknik bir vuruşa topu 90+1. dakikada filelere gönderdi ve takımının sahadan 4-0 galip ayrılmasını sağladı.

Öte yandan, Real Madrid'i çalıştıran İtalyan Carlo Ancelotti, Alex Ferguson'u geçerek 191 maçla turnuva tarihinde en çok maça çıkan teknik direktör oldu.

14 kupayla Şampiyonlar Ligi tarihinin en başarılı takımı Real Madrid'i eleyen Manchester City, 2021 yılının ardından turnuvada ikinci kez son iki takım arasına kaldı. İngiltere ekibi, İstanbul'da Atatürk Olimpiyat Stadı'nın ikinci kez ev sahipliği yapacağı finalde, 10 Haziran Cumartesi günü İtalya ekibi Inter ile karşılaşacak.



Mercedes takım patronundan Kimi Antonelli'ye sert mesaj

Fotoğraf: Reuters
Fotoğraf: Reuters
TT

Mercedes takım patronundan Kimi Antonelli'ye sert mesaj

Fotoğraf: Reuters
Fotoğraf: Reuters

Mercedes patronu Toto Wolff, Kimi Antonelli'nin İtalya Grand Prix'sindeki performansının "beklentilerin altında" olduğunu söyledi. 

19 yaşındaki Antonelli, şimdiye kadar inişli çıkışlı bir çaylak sezonu geçiriyor. Sezonun başlarında etkileyici bir performans sergileyerek Kanada'da ilk podyumunu elde etse de son aylarda zorlu bir dönemden geçiyor.

Monza'da Antonelli, cuma günü antrenman sırasında aracını çakıl havuzuna sapladı ve Alex Albon'u pist dışına çıkardığı için 5 saniyelik ceza aldı. Mercedes sürücüsü yarışı 9. sırada bitirdi.

Bu, Antonelli'nin sürücüler klasmanında 8. sıraya gerilemesi demekti. Williams sürücüsü Albon'un 4 puan ve takım arkadaşı George Russell'ın tam 128 puan gerisine düştü.

Yine de genç pilota destek veren Wolff, "Bu hafta sonu beklentilerin altındaydı" dedi.

Arabayı çakıl yatağına saplayıp sonuç almayı bekleyemezsiniz. Yarışın tamamında beklentilerin altındaydı.Bu, geleceğine olan desteğimi ve güvenimi değiştirmiyor çünkü çok, çok, çok iyi olacağına inanıyorum. Ama bugün... Beklentilerin altındaydı.

Antonelli bir önceki yarışta da kritik bir hata yaptı ve Zandvoort'ta Ferrari pilotu Charles Leclerc'e çarptı.

Haziranda Kanada'da podyuma çıkmasından beri ilk 8'e giremedi. Onun için son 6 yarış yıpratıcıydı ve daha önce Gümüş Ok'ta 7 kez dünya şampiyonu olan Lewis Hamilton'ın oturduğu koltukta zor bir dönemden geçiyor.

Antonelli'ye nasıl yardımcı olabileceği sorulduğunda Wolff, "Sadece onu özgür bırakıyorum. Onu özgür bırakıyorum. Biliyorsunuz, harika bir sürücü" dedi.

İnanılmaz bir kabiliyeti ve doğal bir yeteneği var. O bir yarışçı. Her şey ortada. Ama üzerindeki yükten kurtulmamız gerekiyor.

Antonelli'nin form bulma şansı, Bakü'de Azerbaycan Grand Prix'sinde (19-21 Eylül) olacak.

Independent Türkçe

 


Kylian Mbappe'den akıl sağlığı itirafı

Fotoğraf: Reuters
Fotoğraf: Reuters
TT

Kylian Mbappe'den akıl sağlığı itirafı

Fotoğraf: Reuters
Fotoğraf: Reuters

Kylian Mbappe, elit sporcuların ruh sağlığını konusunu hâlâ tabu olarak gördüğüne ve yargılanma korkusuyla kırılganlıklarını kabul etmekten kaçındığına inanıyor.

Real Madrid süperstarı, spor dünyasının en tanınmış simalarından biri ve 19 yaşında Fransa formasıyla kazandığı Dünya Kupası da dahil birçok takım başarısına ve bireysel başarıya imza atmış durumda.

Ancak Bernabeu'da kupasız geçen ilk sezonun ardından Mbappe, spordaki yükselişlerle birlikte gelen düşüşlerin de farkında.

Akıl sağlığına her zamankinden daha fazla önem verilen bir çağda Mbappe, elit sporcuların henüz duyguları hakkında açıkça konuşmayı öğrenmediğini düşünüyor.

L'Equipe'e verdiği röportajda Mbappe'ye, 4 kez Fransa Bisiklet Turu şampiyonu Tadej Pogacar'ın yarışma sırasında sıkıntılı anlar yaşadığını kabul etmesi soruldu.

"Karmaşık olan şu ki, insanlar bununla mücadele ediyor. Bunu göstermemeleri gerekiyor" dedi.

Bunu en başta söyleseydi, paramparça edilirdi. Ama kazandığınızda neredeyse dokunulmazsınız. Bir maçı kaybedip yorgun olduğunuzu söylerseniz, kötü oynadığınızdan böyle dediğinizi söylerler. Daha önce böyle hissetmiş olsalar bile.

Geçen hafta Ukrayna ve İzlanda'ya karşı kazandıkları Dünya Kupası eleme maçlarında iki gol atan Fransız oyuncu, kendisini en zorlu standartlara göre değerlendirdiğini söyledi.

"Başarısızlığı asla kabul etmek istemedim, bu yüzden başkalarının beni bunun için suçlamasını umursamıyorum. Kendime karşı çoğu kişiden daha sertim, bu yüzden bu konuda rahatım" diye ekledi.

Mbappe ayrıca kamuoyunun beklentisiyle kişisel duygular arasındaki ince çizgiye de dikkat çekti.

Evimde söyleyebilirim. Ya da bağlam uygun olduğunda. Dünya Kupası'nı kazanırsam, üç gün sonra gelip bana sorarsanız söyleyebilirim. Ama bir yenilgiden sonra mı? İnsanlar bunu kabul etmez.

CDFGRT
Kylian Mbappe, gerçek tutkusu olmasa futboldan çoktan "tiksinmiş" olacağını itiraf etti (AP)

Aralık ayında 27 yaşına girecek olan Mbappe, 2016-17 sezonunda Monaco'da henüz genç bir oyuncuyken sahneye çıktığından beri oyunun zirvesinde.

Kariyerindeki 445 maçta 337 gol ve 132 asiste imza atan Mbappe, 7 kez Fransa Ligi şampiyonu oldu ve ligin gol krallığı sıralamalarında da aynı sayıda zirveye yerleşti.

Ancak şunu da kabul ediyor ki gerçek bir tutku olmadan, sporun ihtişamı ve gösterişi, dış baskılar arasında futboldan hayal kırıklığına uğramasını engelleyemezdi.

"Dürüst olmak gerekirse, bu tutkum olmasaydı, futbol beni uzun zaman önce tiksindirirdi" diye itiraf etti.

Independent Türkçe


Anthony Joshua'dan Tyson Fury sözü

Fotoğraf: Reuters
Fotoğraf: Reuters
TT

Anthony Joshua'dan Tyson Fury sözü

Fotoğraf: Reuters
Fotoğraf: Reuters

Anthony Joshua, Tyson Fury için Joseph Parker'ın "sersem arkadaşı" dedi ve Britanyalı rakibinin kafasını kırmaya ant içti.

"AJ" bu yıl dirsek sakatlığının iyileşme sürecinde ve geçen eylülde Daniel Dubois'ya nakavt olduğundan beri dövüşmedi.

Yine de Eddie Hearn, eski iki kez ağırsıklet dünya şampiyonunun yıl bitmeden geri dönebileceği ve gelecek yaz Fury'yle büyük bir dövüş planlayabileceği konusunda ısrarcı.

Joshua ise ringe geri dönüp Fury'yle meselesini ringde çözeceğine söz verdi ve eski WBC ağırsıklet dünya şampiyonunun direkt yumruğunu küçümsedi.

Joshua, "Taraftarlarıma şunu söylemek istiyorum: En kısa sürede ayakkabılarımı bağlayıp eldivenlerimi takacağım ve umarım Fury'nin kafasını kırıp onun hızlı sol direği etrafında rahatça dans ederim" dedi.

Joshua'nın eski rakibi Joseph Parker, bir diğer Britanyalı ağırsıklet boksörü Fabio Wardley'le dövüşmeye hazırlanıyor. Kazanan, tartışmasız ağırsıklet dünya şampiyonu Oleksandr Usyk'in zorunlu rakibi olacak.

Joshua, "Rakibim olmasına rağmen Joe Parker'la gurur duyuyorum" diye ekledi.

Harbi olan harbi olanı tanır. O her zaman herkesle dövüşmek için hazır ve bu gerçek bir generalin DNA'sı. Sersem arkadaşı Tyson Fury ise öyle değil. Tüm kariyerini ve rekorlarını birkaç dakikada [değersizleştirirdim] ama bunu, eğer geri dönüp Big Femi [Joshua] ile dövüşürse, potansiyel bir Kılıçlar Çekildi anına bırakacağım. Fabio Wardley, sana da saygılar. Bu kardeşim yıllar önce işe alım departmanında çalışıyordu ve babalarınızın iş bulmasını sağlıyordu. Bu, hiçbir şeyin imkansız olmadığını gösteren bir kanıt olsun (eğer dövüşebiliyorsan, ha ha).

Independent Türkçe